UK Border Agency

yossilaor

New member
UK Border Agency

קיבלתי לאחרונה תעודת תושב מרשות הגבולות הבריטית ואני רוצה לשתף את הקוראים בשני לקחים שלמדתי בעמל רב(!)

הלקח הראשון קשור לעובדה שקיבלתי את התעודה כבן זוג של אזרחית אירופית. מתוך קריאת התקנות נראה לנו שמסמכים שמראים שאנחנו חיים ביחד די הרבה שנים מספיקים. אכן, קיבלתי את הויזה המאפשרת כניסה לבריטניה מיד וללא בעיה. כשהיגשתי בקשה לתעודת תושב גילתי שיש הבדל בין בני זוג שחיים ביחד לבין כאלה הנשואים כחוק. האישור של רשות הגבולות על עצם הפניה מכיל אישור לעבוד לבן-זוג נשוי, אבל אינו מכיל אישור כזה לבן-זוג לא-נשוי. האחרון נאלץ להמתין שישה חודשים לתעודת התושב. כך שעדיף להנשא (בעיריה בנישואין אזרחיים חביבים) לפני הפניה.

הלקח השני -- רשות הגבולות לא עונה למכתבים והתקשורת הטלפונית איתם היא חסרת טעם כי המשיבים לא מטפלים בניירת אלא מתפקדים כמין יועצים. ע"פ נסיוננו ונסיון אחרים, פניות בדואר אלקטרוני (בצירוף כמה תזכורות) זוכות לעיתים לתשובה וטיפול.

בקר12

New member
בהחלט מעניין. תודה על השיתוף. לא ידעתי

על הראשון אבל לגבי השני זה לא מפתיע במיוחד בהתחשב בכך שהתעודות לאזרחי איחוד ובני זוגם ניתנים בחינם אז משרד הפנים אפילו לא צריך לספק תירוצים חוסר השירות שהוא נותן.

הדרכון שלך היה 6 חודשים אצלם?

אנחנו ממש עכשיו מגישים בקשה לתושבות קבע עבור בן זוגי (לא נשואים, אני בעלת האזרחות האירופאית), אבל זקוקים לדרכון שלו בעוד חודשיים וחצי לחתונה של אחותו.

yossilaor

New member
הדרכון שלך היה 6 חודשים אצלם?

כן. יש דרך לקבל את הדרכון במהלך התקופה. שמעתי על מקרה שבקשה כזו דווקא האיצה את התהליך.

אפשר לעשות את זה במקום

תמורת תוספת כסף. אנחנו הוצאנו ככה את ויזת הנשואים הראשונה ומתכוונים לעשות את אותו הדבר עם תושבות הרבע בעוד חצי שנה.

לא במקרה שמבקשים

EEA2
אצלך זה שונה כי את נשואה לאזרח בריטי אז יכלת להגיש במקום תמורת סכום לא סמלי.

אופס, פספסתי את זה שהיא לא בריטית

ואכן סכום לא סמלי בכלל

תגישו ותבקשו

את הדרכון חזרה.

במידה ואת יודעת שאתם חוזרים לישראל בטווח של החצי שנה אין בעיה.
אם אחרי - תבקשו בחזרה את כל המסמכים ותגישו בקשה מחודשת ל- EEA בארץ אחרת יש סיכוי שהוא לא יוכל להכנס. הכל תלוי במי שיושב בביקורת גבולות ומאחר ואין קשר בין המשרדים של ההום אופיס לביקורת גבולות בנתב"ג - הוא/היא יכולים לסרב כניסה.

**הם גם שולחים מכתב הבהרה כזה יחד עם הדרכון.

רק שתהיו בעניין - את אמורה גם לשלוח להם את הדרכון כך שגם את אמורה לבקש בחזרה.
- לא אי אפשר לבקש בשמך את צריכה אישית הלתקשר
- זה ללוקח בערך 3 שבועות הם לא ממהרים
- קחו מרווח ביטחון כי לפעמים צריך לבקש פעמיים
- אחרי שמגישים בקשה לוקח לבקשה לפחות 3 שבועות להתעדכן אז כל עוד לא שלחו להם מכתב את לא יכולה לבקש את הדרכון החזרה (כי הוא לא במערכת).

אם אתם רוצים לחזור באוגוסט - תמהרו להגיש אבל קחו בחשבון שה עובדים בקצב שלהם ויכול להיות שהדרכון לא יגיע בזמן.

הבעיה בטיסה שלנו לארץ היא שהיא לא ביחד.

יכול להיות שהוא יטוס לבד ואני אטוס אח"כ, יכול להיות שנטוס לשם ביחד, אבל הוא יחזור לבד, מה שלא אפשרי על הויזה הנוכחית שלו (לפני תושבות). בגלל זה אנחנו צריכים את הויזה לפני הטיסה.

לא הבנתי מה לא אפשרי

לי כשהיה את החצי שנה טסתי לבד לגרמניה וחזרתי בלי בעיה.
מה שכתבתי לך לא קשור לאם אתם טסים לארץ ביחד או לא - הוא קשור לזמנים שלוקח להם ולזה שאם הוא טס אחרי תקופת החצי שנה וטרם קבלת התושבות - הוא יצטרך להגיש בקשה מחודשת ל- EEA בקונסוליה בתל אביב זאת על מנת למנוע מצב שאולי לא יתנו לו להכנס בביקורת גבולות.

הבעיה היא שיכול להיות שאני באותו הזמן שהוא

מוזר לא אהיה באנגליה. לפי מיטב הבנתי אני חייבת להיות כאן כשהוא בא, הוא לא יכול להיות כאן בלעדיי. אשמח לשמוע שאני טועה.

ועוד שאלה,

למה אמרתם שאני צריכה להביא גרכון? בטפסים מצויין שבעל האזרחות האירופאית צריך להביא דרכון *או* תעודת זהות. למה שלא אביא את תעודת הזהות הצרפתית שלי ואשמור על הדרכון אצלי?

Nobilis

New member
תשובה

אם יש לך תעודת זהות צרפתית (שמצויין עליה שאת אזרחית צרפתית) את אכן יכולה לתת אותה ולשמור את הדרכון אצלך.

נפלא, אז זה מה שאעשה.

זה נראה לי די בסיסי, להוציא ת"ז יחד עם הדרכון. סתם מסקרנות, זה משהו שאנשים לא עושים בדר"כ?

Nobilis

New member
ומוסיף ש...

יש גם מדינות שבהן יש תעודות זהות, אבל אם אתה לא גר במדינה עצמה ניתן להוציא רק דרכון (לדוגמא - רומניה).

יעלי9

New member
אני חושבת שזה לא המקרה המדובר

כוונת המחוקק היא שלא יהיה מצב שאזרחית צרפת כמותך תישאר בצרפת ובן זוגה הישראלי יעבור לגור בבריטניה.
במקרה שלכם אם החופשה שלך ארוכה בשבועיים משלו, לא צריכה להיות בעיה. הייתי לוקחת ליתר ביטחון את טפסי החשבונות שהם כ"כ אוהבים כהוכחת כתובת- שיראו ששניכם גרים ביחד בבריטניה.
נדמה לי שכתבתי לפני שבוע לך או לבן זוג, בזמנו שבמקרה דומה לשלכם, לא היסתכנו עם שליחת הדרכון לפני הטיסה. ובזמן החופשה בארץ הגשנו בקשה שוב לfamily permit. לשיקולכם.

בשביל להגיש שוב בישראל,

הוא צריך לחכות 2-3 שבועות עד שיביאו לו את הדרכון בחזרה. זו לא ממש אופציה לקחת חופה בת 3 שבועות בישראל, הוא התחיל לעבוד לא מזמן וזה לא משהו ריאלי.
חבל, כי זו היתה יכולה להיות אופציה טובה.

למעלה