UCL או LSE?

Pony1234

New member
UCL או LSE?

אהלן, התקבלתי ללימודי LL.M בהתמחות בזכויות אדם ב-UCL וב-LSE. כעת עליי להחליט באיזו מבין השתיים לבחור. מחד, UCL מדורגת גבוה יותר ברוב הדירוגים הרשמיים של אוניברסיטאות בעולם; מאידך, LSE הרבה יותר מוכרת ופופולארית מחוץ לאנגליה (ובעיקר בישראל). שתיהן ממוקמות במרכז לונדון, לא רחוקות אחת מהשניה, כך שהמיקום הוא לא שיקול. אשמח לשמוע המלצות ועצות ממי שמכיר ומבין. תודה מראש

d a p h n a

New member
אני מאוד מקווה שגם UCL מוכרת בישראל

לפחות במקומות שצריך להכיר אותה. אבל, אני לא מבינה באופן ספציפי בתחום המשפטים, כך שקשה לי לתת המלצה ספציפית. בכל מקרה, מזל טוב על הקבלה.

חבר123

New member
היי פוני כמה שאלות ברשותך

אשמח אם תוכל לשתף על תהליך הקבלה לשתי האוניברסיטאות. כלומר, האם למדת בארץ באוניברסיטה או מכללה? מה הממוצע שנדרש היה לקבלה? (מקצועות ספציפיים היו חשובים יותר?) נדרשת לעשות גם TOFEL? כמו"כ, מתי שווה להגיש את הבקשות לקבלה? אני כרגע בשנה ג' במשפטים, סיימתי סמסטר א'. ברכות על קבלתך! נשמח לשמוע קצת טיפים :) טנקס!

Pony1234

New member
כמה תשובות

ראשית, אני בחורה :) לגבי שאלותיך: 1. הקבלה לאוניברסיטאות כרוכה בשליחת גיליון ציונים, המלצות וחיבור ("essay"). ב-LSE גם דורשים פירוט של הקורסים שתרצה לקחת. 2. עשיתי IELTS, הם מקבלים (אם אני לא טועה, צריך לבדוק פרטנית) גם TOFEL. אפשר להירשם ללימודים לפני שעושים את המבחן, ואז הקבלה מותנית בקבלת הציון המתאים במבחן האנגלית. 3. למדתי באוניברסיטה העברית. מדרג הציונים המתבקש הוא לא ברור, ב-LSE מצוין שהציון צריך להיות 85+ לפחות. 4. מתי להגיש בקשה לקבלה - תלוי, מתי אתה רוצה להתחיל ללמוד? תירשם בתקופת ההרשמה המתאימה. גם ממליצה לך לעשות את ההתמחות ומבחני הלשכה לפני. תודה על הברכות. בהצלחה!

afon

New member
ניהלתי דיון על השאלה הזאת עם

שלושה חבר'ה לא ישראלים, התשובה הייתה LSE. הסיבות: יותר מוכר, הקולג' יותר נחמד, ומין הרגשה כללית שLSE יותר "נחשב". לא יודע אם זה עוזר אבל אחת הייתה מהתחום של יחסים בין לאומיים, אחד מכלכלה והשלישית ממשפטים. לא יודע אם עזרתי אבל אלו היו שתי הפני שלי

Pony1234

New member
גיליתי תופעה מעניינת

באופן כמעט גורף, כל האנגלים ששאלתי את השאלה הזו המליצו לי על UCL, וכל הישראלים (והלא-אנגלים) שנשאלו המליצו על LSE (חלקם אף הודו ש-UCL היא בחירה טובה יותר, אבל LSE יותר מוכרת ולכן כדאי לבחור בה). השאלה היא אם השם הנודע בעולם של LSE הוא לא סוג של פיקציה, מאחר ובכל הדירוגים, כמעט באופן עקבי, היא מדורגת נמוך יותר מ-UCL. והערה לגבי "הקולג' יותר נחמד": שמעתי ש-LSE הרבה פחות סיפמטית ליהודים ויש שם יותר גילויי אנטישמיות. זה לא מלחיץ אותי, אבל כן נקודה לשיקול. תודה על שני הפני :)

afon

New member
אני חושד שיש פה אולי עניין של

מוניטין אקדמי מול מוניטין עסקי, UCL ידועים בראשון LSE ידועים בשני. עכשיו השאלה מה המטרה שלך בלימודים, קרש קפיצה לעבודות יותר נחשבות או מחקר אקדמאי עתידי? וכן, אני שמעתי את אותו הדבר על LSE, לא יודע כמה אמת יש בזה.

Pony1234

New member
התמחות בזכויות אדם

היא לא ממש מקפצה לעבודות נחשבות...
אבל אתבאס לחזור לארץ אחרי שעבדתי קשה על התואר, ואף אחד לא יכיר את האוניברסיטה בה למדתי.

יש גילויי אנטישמיות באוניברסיטאות נחשבות?

הבנתי מההודעה שלך שיש גילויי אנטישמיות בשתיים מהאוניברסיטאות הנחשבות באנגליה, למיטב ידיעתי גזענות היא דבר לא חוקי באף מדינה שמכבדת את עצמה, למה הם לא מטופלים על ידי רשויות האוניברסיטה? נציגה מהמועצה הבריטית אמרה שאין דבר כזה בקמפוסים, ואין שום הטרדות של ישראלים או יהודים בכלל. אומנם לא הגשתי לאנגליה (אין לי לירות סטרלינג לשלם להם), אבל בארצות הברית נאמר לי שזו ממש לא בעיה, זה בעיקר דוכן פלסטיני שרב עם דוכן ישראלי מולו בצעקות (וללא קללות)ץ

למעלה