ubuntu 13.04 with amd radeon 5650 on 64bit

ubuntu 13.04 with amd radeon 5650 on 64bit

אחרי ששדרגתי את אובונטו מ-12.04 ל-13.04 - משהו השתבש עם הדרייברים לכרטיס גרפי. בהתחלה הופיע סמל של AMD בצד ימין למטה של המסך שאמר "חומרה לא נתמכת" (או משהו דומה...אני כבר לא זוכר) והמערכת פעלה במתכונת גרפית מצומצמת. שורת המשימות נעלמה, הלחצן פעולה (הזה עם הסמל של ווידוס
) הפסיק לפעול וסתם זה נראה שכל פעולה קצת גרפית נעלמה (כמו מעבר בין אפליקציות פתוחות וכד'). אפילו הוזזה של טרמינל פתוח לא אפשרית.

מצד שני, משהו כן פועל פה. השולחן עבודה נראה כרגיל, ואפשר לפתוח את פיירפוקס לדוגמה. ככה שהבעיה זה רק בעיבוד גרפי "מסובך"...

מסתבר שבאמת יש בעיה עם הדרייברים של ati עם אובונטו 13.04 וקיימים לא מעט מדריכים איך לפתור את הבעיות, רק ששום דבר לא עבד לי. עשיתי לפני המדריך הזה (והסמל של "החומרה לא פעילה" נעלם) אבל זה לא עזר. ניסיתי גם עשר מדריכים די דומים אבל קצת שונים...ועדיין זה לא עובד.

יש לציין שאני לא מבין בדרייברים ולא ברור לי מה ההבדל בין דרייבר X ודרייבר Y שהמדריכים אמרו להתקין או להסיר...ככה שאני די פעול כמו קוף לפי ההוראות...

כרגע אחרי עשרה נסיונות, אני הולך להתייאש ולהתקין מחדש 12.04 (הבנתי שלא פשוט לחזור אחרוה לגרסה קודמת בלי להתקין מחדש), אלא אם כן יש לכם איזה רעיון איך להמשיך האלה או איך לבדוק איפה בדיוק הבעיה.

מה אתם ממליצים?

למעלה