u-372 סיפורה של צוללת:

u-372 סיפורה של צוללת:

ב4 לאוגוסט 1942 טובעה הצוללת הגרמנית u-372 בפעילות משותפת של 3 משחתות בריטיות ומפציץ ולינגטון אחד. הטיבוע התרחש מול חופי קיסריה במרחק של 25 ק"מ מזרחית משם.
האם ידוע על נסיונות לצלול לשרידים או לאתר אותם?
 

חי בר

New member
נראה לי המיקום די ידוע ומופיע במפות ימיות

לגבי צלילה במקום אם תסתכל במפה תראה שזה "קצת" עמוק.

לגבי איתור השרידים- בשביל מה? יש די הרבה צוללת U (וכל מיני אוניות שטובעו במלחמה) טבועות ברחבי האוקיינוסים בכל מיני עומקים, לא נראה לי שהן אטרקטיביות מספיק או מפורסמות מספיק כדי שמישהו בכלל יטרח להשקיע הון בשביל למצוא את השרידים- למעט מעט מקרים שבהן היו שמועות שצוללת זו או אחרת הובילה מטען זהב גדול. עם כל הכבוד, U372 זה לא בדיוק הביסמארק.
 

חי בר

New member
נו, במפות ימיות. אולי כאלה שמשמשות לימאים?

תשתמש במנוע החיפוש של הפורום תמצא לא מעט דיונים על צוללות מול חופי הארץ. למיטב ידיעתי היחידה בעומק סביר לצלילה זאת Scire מול חיפה.

למשל כאן [URL]http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=216&messageid=25917893[/URL] תוכל לראות את המיקום של U97 (עומק כ-2ק"מ) ו-U372 (בערך 800 מטרים). יש מצב שתמצא בקישורי הפורום קבצים עם קורדינטות של כל הנ"ל.
 

חי בר

New member
אם זה מעניין אותך, אז יש U-boats מפוזרות כמו זבל

מול סקוטלנד. בסוף כל מלחמת עולם (I+II) הטביעו שם באופן יזום סה"כ כמה מאות צוללות ואוניות גרמניות מכל הסוגים. חלקן בעומקים ספורטיביים- תנאי הים לא משהו (בלשון המעטה).

יש כמובן את U352 בחופי צפון קרוליינה (היו ימים שאפילו היה תת-פורום צפק"ר
), יש אחת מול חופי ביירות, לחופי ספרד, צרפת וכו'. וכמובן U869 שנעשו עליה סרטים דוקומנטריים ונכתבו ספרים. הגרמנים בנו בשתי מלחמות העולם לא מעט צוללות ומרביתן מצאו בדרך זו או אחרת את דרכן אל הקרקעית.

באתר ההנצחה של הצוללות הגרמניות תוכל למצוא לא מעט מידע על גורלן ומקום המצאן.
 
"מפוזרות כמו זבל" - אהבתי...

למרבית הפלא יש כאלה שמעבר לעיסוק בצלילה עצמה מתעניינים גם בהיסטוריה של ארץ ישראל ושל מלחמות העולם. מסקרן היה לדעת האם הניצולים מן הצוללות הובאו למחנות שבויים בישראל -אז פלסטיין - ומה עלה בגורלם.
 
למעלה