U ו - W, לא הבנתי...

U ו - W, לא הבנתי...

מה דין המפורט לגבי ה - ו"ו: שאלה על עיוות: מעוות או מעווות
ו - ו ההוספה מבטלת שני ו"וים כמו: וְויכוח, נכון

גנגי

New member
פרה-פרה:

ראשית, אין שלושה ווים ברצף (ואל תכניסו לי את השטות הזאת עם "ווו"). מקסימום שניים. ושנית, ו' החיבור לפני ו' באמת תיצור רצף של שתי ו', אבל היא לא מבטלת שום שני ווים, כי לא היו שם מלכתחילה שני ווים, במילה "ויכוח". בתחילת מילה אין שני ווים אלא אם כן זו מילה שהוגים בה משהו כמו W - וושינגטון, וואללה, וואו וכו' - והמילים האלה הן כולן או מילות סלנג או כאלה שמקורן לא עברי. הרגנו שתי פרות? עכשיו לנוח.

dorgad

New member
ואם אתה נתקל ברשימת מילים, וזו

האחרונה נפתחת ב-וו ועליך להוסיף ו' החיבור לפניה - פשוט שנה את סדר המילים ברשימה, ובא לציון וגו'...

or99

New member
מה אתה שואל?

מה כלל, או למה קבעו את הכלל כפי שהוא? הכללים מפורטים כאן: "העיצור w - בתוך המילה הווי"ו נכפלת. למשל: תקווה, עוול, עכשווי, זווית. כך גם וי"ו הבאה אחרי אותיות השימוש (מש"ה וכל"ב). למשל: הוועד, לווידוי." בהתאם לכלל זה המילה "בְּוִכּוּחַ" נכתבת בכתיב חסר הניקוד "בוויכוח". כלל נוסף הוא ש-"וא"ו לא תיכפל... במילים שבהן הווי"ו העיצורית סמוכה לווי"ו אחרת: תקוות (=תִּקְווֹת), מכוון (=מְכֻוָּן), וווו (וּוָווֹ)." בהתאם לכך "וּוִכּוּחַ" --> וויכוח. למה קבעו כך את הכללים? צריך לחשוב על רווח והפסד בכל כלל, ואין לי כוח לזה עכשיו, אבל ברור לי שקובעי הכללים התחשבו גם בעובדה הפשוטה ששלושה וא"וים רצופים זה פשוט מכוער.

../images/Emo51.gif, אז למה אנשים כותבים:

דחוווווווווווווווווווווווווווווווף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111111 הרי אם שלושה ו"וים זה מכוער, אז מה עם זה

uriozmor

New member
רגע

כללי האקדמיה קובעים שהצליל w בראש מילה יסומן בווי"ו אחת דווקא (אלא אם כן יש אחריו תנועת o או u כמובן). גם אני הייתי רגיל שנים ל"וואל(ל)ה" ול"וואו" וצחקתי על אנשים שכותבים "ויליאם" ו"וילי", אבל מתברר שזה הכלל. עלתה לא מזמן על שולחן האקדמיה הצעה להבחין בכתיב בין ו (לציון v) לו' (עם גרש, לציון w), אבל הרעיון היפה הזו נדחה. אגב, "וושינגטון" זה סיפור מיוחד, כי יש ההוגים את התנועה הראשונה במילה o ויש ההוגים אותה a (לא רק ישראלים אגב).

uriozmor

New member
לוי כמובן

בשמות פרטיים עבריים זה עובד אחרת. בדרך כלל מה שקובע זה ההרגל, שהוא דבר שלבלשנים ולדקדקנים אסור לעולם לזלזל בו.

uriozmor

New member
הרגל זה דבר חשוב, מיו

אבל זה לא הכול. אתה יודע שפעם נהגו לכתוב "אפריקי", "אמשטרדם", "טכסט" ו"באלאדה"? היית רוצה לאמץ גם את זה?

גנגי

New member
../images/Emo3.gif לא.

אין דין ו' שנוספה על קמץ קטן כדין א' מיותרת.

למעלה