Tzdikot.

ואני מניחה ../images/Emo163.gif

שאתה מכיר את כל החרדים בעולם, נכון? הכרתי שני נשים חרדיות, אחת ברחה מהדת, ובעקבות כך היא סבלה מניתוק משפחתי ומעצב כבד. אתה יודע איפה היא עכשיו? בקבר, אחרי ניסיון התאבדות מוצלח. כן, אולי זה לא תמיד ככה, אבל כשאתה מציג את החברה החרדית כנאורה מאוד-קשה לי לקבל את זה, גם אם מספר האנשים שאני מכירה משם הוא מועט. אגב, ההבדל בין מסורתיים וחילונים לבין חרדים הוא שהמסורתיים והחילונים יכולים בקלות רבה יותר להיצמד לדת, בעוד לצאת מהיהדות זה דבר קשה הרבה יותר, בעיקר אם אתה בא מבית דתי. לגבי הכלב-אני יודעת, יש איסור אצל רוב המשפחות הדתיות שאני מכירה להחזיק בע"ח בבית כי זה טמא, או משהו בסגנון.

amiad21

New member
ואני מכיר...

מישהו חילוני שהתאבד אחרי שהמפקדים שלו בצה"ל שמו (תחשבי מה) על כל הבעיות שהיו לו בשירות... אז מה? אז זה אומר שבגלל שאני מכיר אחד כזה אז כל המפקדים בצה"ל לא שמים על החיילים שלהם ועל הבעיות ולאף אחד עם בעיות לא כדאי להתגייס? אני יכול אפילו להגיד לך אישית שהמפקדים שלי (ברמת הסא"ל ומעלה) היו פשוט ביזיון לכל מה שנקרא צבא... וכשאני קיבלתי פיקוד על הצוות שלי הייתי נלחם גם במפקדים שלי כדי שהחיילים שלי יקבלו את מה שמגיע להם... אז בואי נגיד עכשיו שבגלל שאני מכיר קבוצה מסויימת של אנשים אז בטח כולם ככה וזה בעצם טוב שיש אנשים שמתחמקים מהצבא... אמרת שאת מכירה 2 נשים חרדיות... אני מכיר הרבה יותר משפחות חרדיות מאשר רק 2... תאמיני לי שרואים את היחס שהן מקבלות מהבעלים שלהם וזה באמת משהו שהרבה נשים חילוניות היו רוצות. ברור שעכשיו תביאי לי את הדוגמאות שלך, ואני אזכיר לך שוב שבכל חברה יש עשבים שוטים... אבל זה ממש לא אומר שכל החברה מתנהגת כמו כל העשבים השוטים שהיו הבעלים של הנשים שאת מכירה.

lithium1914

New member
איזה יחס מקבלות הנשים החרדיות?

במה הוא יותר טוב ממערכת יחסים חילונית נורמטיווית?

amiad21

New member
תלוי...

כל עוד אתה מדבר על מערכת יחסים נורמטיווית - כנראה שאין הרבה הבדל... השאלה עכשיו היא עד כמה מערכת היחסים בחברה החילונית היא נורמטיווית. וכאן כל אחד יכול להגיע לתשובות שלו... בוא נגיד את זה ככה - כמות החרדים שבוגדים (סטטיסטית - באחוזים...) היא קטנה לאין שיעור יחסית לכמות החילוניים שבוגדים... אני חושב שזה כבר איזה דגל אדום שמראה על הבדל מאוד משמעותי.

lithium1914

New member
נימוק דבילי.

בחברה החרדית אין פעילות מינית בכלל בין בני זוג (וגם תיאורטית בין אדם לעצמו), אלא לצורך רבייה. אז איזה מין נימוק זה להביא כדוגמה את שיעורי הבגידה בבני הזוג? דיברת על כך שהחרדים נותנים יחס מיוחד לנשיהם שמבדיל אותם מהחילונים לטובה. אז עכשיו אתה אומר שבמערכת יחסים רגילה אין הבדל בכלל, וההבדל היחיד לכאורה שנתת הוא פער סטטיסטי שמקיף רק חלק קטן מהאוכלוסיה לכל היותר. אני רציתי לשמוע על יחס מיוחד. לי נראה יותר הגיוני שנשים חרדיות מוזנחות וזוכות לחוסר-יחס מצד בעליהן מהרבה בחינות, אבל זה רק אני. טוב נו.

amiad21

New member
עוד אחד...

למה אתם מחליטים דברים על סמך מה שאתם שומעים מהתקשורת ולא הולכים לברר דברים בעצמכם? אני אפנה אותך לספר "אדם וביתו" של הרב סלובייצ'יק זצ"ל. לא יודע אם השם נשמע לך מוכר, אבל הרב סלובייצ'יק זצ"ל היה אחד מראשי החרדים. בספר שלו אתה תוכל לקרוא שיש מצווה מהתורה על הבעל לקיים יחסי מין עם אישתו בכל מיני סיטואציות בכלל ללא קשר לפעילות המינית למטרת רבייה! עכשיו, זה לא סתם למי שבא לו או למי שמתחשק! התורה מודעת לצרכים המיניים שיש לאישה ומחייבת את הבעל בקיום יחסי מין עם האישה למטרת עינוג האישה עצמה ולא למטרת רבייה... אז אחרי שאני נתתי לך את המקור למה שאני אמרתי, הייתי שמח לקבל ממך את המקור למה שאתה אמרת על כך שהחרדים לא מקיימים יחסי מין למטרות שונות מרבייה... אני בטוח שלא תוכל למצוא שום ספר הלכתי שיגיד דבר כזה. מן הסתם, תוכל למצוא המון ספריי דמגוגיה נגד החרדים שיגידו את זה. כל עוד אתה ואחרים כמוך (שאפשר לראות אותם הרבה בשרשור הזה) תמשיכו להיות מוזנים ע"י מה שאתם שומעים ולא ע"י חקירה עצמית - אתם תמשיכו לחיות בלי להבין קבוצה שהיא חלק דיי גדול במדינה שלנו. אתם תמשיכו לחשוב שהם חיים בצורה לא היגיונית... אמרת שנשמע לך יותר היגיוני שנשים חרדיות מוזנחות... אם אתה באמת רוצה להבין למה הם לא - אני מציע לך לפנות לכמות לא קטנה של רבנים שמתעסקים בעניינים האלה של שו"ת-ים (שאלות ותשובות) ולנסות לקבל תשובות מהם. אם תקרא את הספר שנתתי לך אתה תראה שהתורה מוצאת את הקשר המיני בתור אמצעי לחיזוק קשר יציב, אמצעי להגיע לשלמות חזרה הרבה יותר בקשר ולא כמו שיש היום בחברה החילונית - אמצעי ליצירת הקשר. היום בחברה החילונית הרבה אנשים שמקיימים יחסי מין עושים את זה להנאתם. אם תחשוב על זה - זה הופך את בן הזוג פשוט לכלי לצורך סיפוק ההנאה העצמית שלך. במקום זה - יחסי המין שמתקיימים לפי דעת התורה - מטרם להעמיק את הקשר הזוגי, מטרתם לאפשר לבני הזוג רמת אינטימיות נוספת שבה האדם לא מקיים את יחסי המין לצורך סיפוק אישי, אלא מקיים אותם לצורך סיפוק הצד השני. אז תגיד אתה, איפה קיום יחסי המין נראה לך יותר תקין? בחברה החילונית כשהוא מגיע הרבה פעמים לצורך הנאה אישית? או בחברה החדרית - דתית ששם מטרת יחסי המין היא העמקת הקשר הקיים ונתינה לצד השני? באיזה מ-2 המקרים נראה לך שהיחס שהאישה מקבלת הוא תקין יותר?

lithium1914

New member
לפי מה שאני יודע...

וזה גם כתוב בתורה, אסור לשפוך זרע שלא למטרות רבייה. לפי סיפור יהודה ותמר, אלהים גם הורג אותך על זה. אז על אילו יחסים מיניים הרב סולובייצ'יק מדבר בדיוק? לא משהו יצירתי מדי, נכון?

amiad21

New member
למה שפשוט לא תקרא?

ושוב, כנראה שאתה לא בדיוק יודע דברים... יש כל מיני איסורים ויש כל מיני דברים מותרים. לצערי, אני עוד לא התחתנתי ולכן אני עדיין לא מכיר את כל ההלכות בתחום... אבל יש דברים שכן למדתי ולגבי הדברים האלה אני כן יכול להגיב... כל מה שאני אומר הוא שפשוט לפני שאתם מגיבים ע"פ דברים ששמעתם מאנשים אחרים או לא יודע ממי - תלכו קודם לברר. אח"כ, אם עדיין תרצו, תצאו בהאשמות...

lithium1914

New member
חשבתי שהם אמורים להיכנס לכלא, לא?

אמרת שכל מי שלא משרת שירות צבאי או אזרחי אמור להיכנס לכלא. מה זה פתאום "תן להם להתפלל"?

למעלה