כל מה שיש לי להגיד בנושא
ואני אשתדל לקצר כי את רוב ההסתייגויות כבר פירטו - קודם כל אני לא חושב שצריך להיות חוק שאסור למסור אחורה לליין, נקודה. נניח ומאיזושהי סיבה החלטתם להשאיר את החוק, אז ההערות הבאות יהיו רלוונטיות: אני לא מסכים עם עקרון הפאמבל החצי חי, אם מישהו רוצה להסתכן במסירה דרך הריצפה לליין - שיבושם לו. אין מצב שלליין אסור לגעת בפאמבל, זה פשוט לא הגיוני. אם *נניח* עוד לא שוכנעתם להעיף את עקרון הפאמבל החצי חי -אני נאלץ לבטא סלידה עמוקה מעקרון הפאמבל המכוון, שאומר שלכל ליין שלא אליו כוון הפאמבל כן מותר לגעת. אם זרקת כדור לעבר קבוצת ליין, למי מותר ולמי אסור? זה לא ברור, לא אינטואיטיבי, ובטח שלא ניתן להוכחה ולכן גם לא ניתן לאכיפה בצורה הוגנת. אתם כרגע מתקשקשים על כמה יארדים צריך להיות העונש, אבל כמו שאמר DEJ -השאלה האמיתית היא האם צריך להיות בכלל עונש כזה? אז יורם עזר וענה שזה יקשה על ההגנה ובגלל זה צריך שזה יאסר. אבל העובדה היא שבגלל שלליין (ול-TE) אסור למסור קדימה (מחוקים אחרים) אז הדבר היחיד שליין יכול לעשות עם הכדור זה לרוץ, ובשביל לקבל אותו הוא חייב לסגת אל מאחורי ה-QB!! ואז ההגנה צריכה לעצור ריצה שלוקח לה הרבה זמן להתפתח ושמשאירה את ההתקפה עם פחות איש בליין.. זה האתגר? אבל בואו נניח לרגע שזה באמת מציג קשיים לא נורמליים להגנה. פשוט שנו את החוק כך שרק לרץ מותר להעביר כדור אחורה לליין, ואז ניטרלתם את כל מהלכי ה-QB לליין (אלא אם ה-QB התחיל לרוץ כמובן), בלי הרבה בלגאן. לסיכום, אני חושב שישנם הרבה פתרונות טובים יותר לבעיה שהצגתם מאשר החוק הקיים. אני גם לא מאמין שזו בעיה מלכתחילה, ושווה לכם לעצור לחשוב לרגע לפני שאתם שועטים בנסיונות להוציא את זה מחוץ לחוק, כי אתם מאבדים פה מימד של המשחק.