TTR מאכזב?

sandman2017

New member
TTR מאכזב?

רק חולק הפתעה קלה מהשבועות האחרונים-

בחודש וחצי האחרונים הצטרפו שלושה משחקי 3-4 משחקים לארון - kingsburg,WIZ-WAR ו TTR.
להפתעתי ולמרות שציפיתי שלפחות חברה שלי תעדיף את TTR הוא אף פעם לא זוכה לבקשות למשחק(פרט לערב הראשון בו הוא שוחק 4 פעמים) בודאי ובודאי לא ביחס להתלהבות לו זוכים המשחקים האחרים.

האם ציפיתי ליותר מדי? ההרגשה שאני קיבלתי מהמשחק זה נחמד אבל המון מזל ולא מספיק אינטראקציה בין השחקנים.

יש לכם משחקים דומים שאכזבו אתכם או הפתיעו אתכם בקבלה הצוננת מהקבוצה?

ycyclop

New member
משחק שקניתי עכשיו

Lost Temple. היה אכזבה קשה. טענו שהוא גרסה קלה ומשעשעת יותר של מצודותאבל אצלינו פשוט לה היה קצר יוצר ולא משעשמע יותר. הוחלף ב-mathtrade האחרון

sandman2017

New member
אכזבה נוספת...

אולי עוד מוקדם להספיד אבל אתמול שיחקנו משחק ראשון של BSG, המשחק ישב אצלי בארון חודש וחצי עד שהצלחנו לגייס כוחות ללמוד ולשחק את המשחק.
ציפיתי בקוצר רוח בעקבות אהבתי לסדרה והביקורות הנהדרות.

שיחקנו ארבעה שחקנים(טעות ראשונה?) וההסבר היה יחסית קצר כי עשיתי עבודת הכנה טובה, סיבוב ראשון היה מעניין אבל הסיילון עשה טעות קטלנית וכבר בהצבעה הראשונה הצליח להביא למצב שבו ידענו בודאות שיש סיילון וידענו שמדובר בשחקן אחד מוך שניים(אולי היינו צריכים להפסיק ולהתחיל את המשחק מההתחלה?) ובתור השני שלו הוא כבר היה חייב להיחשף ולעבור לחללית הסיילונים.

מאותו הרגע זה הרגיש כאילו אנחנו עושים את אותו הדבר סיבוב אחרי סיבוב ומשחקים נגד השעון בלי הרבה שליטה ובלי הרבה מדי כיף גם...

המסקנה בסוף הערב הייתה שנראה שאין מגוון מספיק של קלפים, שהמשחק ארוך מדי ושצריך יותר מסיילון אחד בשביל שהמשחק יהיה מהנה.

אני לא בטוח שאני אצליח להביא את המשחק לשולחן שוב...CHAOS נראה כמו הרבה יותר כיף בשביל זמן ההשקעה...אבל אני אנסה...

אה כן ולמרות החשיפה המוקדמת של הסיילון ,בני האדם הפסידו בגלל שהגענו למצב בו יש לנו דלק אחד ולא הבנו שכל קפיצה דורשת דלק...

regex

New member
BSG ואכזבות

ובכן BSG הוא משחק שאני מאד אוהב אבל אני גם מודע שבערך 20% מהמשחקים הם נפילה.
זה בהחלט משחק בקטגוריית "צריך לבחור עם מי לשחק" ויש בו כמה מוקשים.
1. אם אתם משחקים במספר זוגי של שחקנים השתמשו בתיקון לחוקים שנמצאים על BGG - לא לשחק SYMPATHIZER!
2. להבהיר לשחקנים שלא מדובר במשחק אנליטי ושפני הפוקר הם מאד משמעותיים
3. אם מישהו נכנס למשחק עם ספקות או חוסר רצון - אל תשחקו - זה פשוט מתכון לנפילה

עוד עצה שיכולה לעזור לשחקנים חדשים זה לקבוע הפסקה או שתיים שבה כל אחד (כולם!) יצטרך להסתכל קצת בקלף המסירות שלו ובחוקי המשחק. לפעמים שחקנים סיילונים חדשים נתקעים בלי להיות מסוגלים להבין מה האופציות שלהם, ואז הורסים את המשחק.

regex

New member
משחק עם שפני פוקר יותר מעניין אבל מאד מלכלך!

C r o n o

New member
המשחק, כפי שהוא, אופטימלי בחמישה...

... לפחות עד שיודעים איך לשקר כמו שצריך ולתכנן את המשחק עם sympathizer. וגם אז, למען האמת, אני עדיין מעדיף אותו בחמישה.

sandman2017

New member
לא התייאשתי עדיין

אני אנסה שוב אבל ניתן לחברים קצת זמן לאגור אנרגיה לסשן נוסף.

אני גם אבדוק את החוקים האלטרנטיביים ואנסה לגייס שחקן חמישי מה שכנראה לא יהיה קל מאוד...

C r o n o

New member
איך וויז-וור, באמת? :)

בקשר לקינגסברג אני לא טורח לשאול, הוא מצוין בעיניי.

sandman2017

New member
אחלה

וויז וור התקבל באהבה רבה בקבוצה, אבל צריך להיזהר מאוד בציפיות ממנו, חייבים לגשת למשחק בגישה של - איך אני נהנה הכי הרבה ולא - איך אני מנצח.

הוא לא תמיד מהיר כמו שהוא צריך להיות ומשחקים יכולים לקחת מחצי שעה ועד שעתיים סיבוב כאשר המשחק לא אגרסיבי וכולם רק גונבים את האוצרות אחד של השני.

עוד בעייה היא שלא כל הקלפים והשילובים מובנים מיידית(במיוחד לא למי שלא שיחקו מעולם MTG) ויש ויכוחים לעיתים על החוקים אבל הFAQ עוזרוהחלנו חוק בית שאומר שאם לא ברור בוחרים את האופציה המצחיקה והכאוטית ביותר.

ובנוסף - המזל משחק תפקיד גדול מאוד.

אבל חוץ מהבעיות האלה, מאוד מאוד כיף
הסיטואציות הנהדרות שיכולות להיווצר במשחק זה לא משהו שקיבלתי במשחק אחר (אולי במשחקים טובים במיוחד של מאנצקין) ואני מחכה בקוצר רוח להרחבות למשחק.

אכזבה ממבט ראשון

אצלינו האי הנעלם נכנס לקטגוריה שתיארת

בינתיים אין פרטנט שמוכן לנסות שוב אחרי 5-6 משחקים שתמיד ניצחנו הילדים החרימו אותו

בהמשך אני מקווה שיצא שוב וננסה להעלות את רמת הקושי
אולי ההתרשמות הראשונית תשתנה

AzureDarkness

New member
למיטב זכרוני

המשחק מגיע עם דרך פשוטה ומובנית לשנות את רמת הקושי, לא?

למעלה