TShavit

45degrees

New member
זה קורה בסופרמוטו ...

בתחילת המאה עדיין התחרה במקומות יחסית גבוהים אחד ז'יל סלבדור, שעוד ב 1989 נלחם בחרוף נפש במרוצי הגוידון ד'אור מול אחד אדי לאוסון...

Little Max

New member
ואני אקח את זה לכיוון אחר:

האם יכול להיות שסופרמוטו הוא ספורט שמיועד לזק... מאותגרים גילאית, שגמרו את הסוס במירוצי אופנועים *אמיתיים*?
כמו שאינדי (קארט) שימש בזמנו כבית אבות של ותיקי ה- F1... Little Max, שעוד לא עלה על הסוס

TShavit

New member
מה זה כיוון אחר...

סוניה התכוונה - נראה לי - שעוד לא מאוחר שהיא תקבל ממני את המשהו הקטן שיש לי בשבילה בבית...
טל

yules

New member
ומכיוון אחר

אולי פשוט זה בגלל שהסופר עדיין לא ספורט פופולארי? נכון, כיף וכו', אבל עדיין לא מספיק בשביל שבן בוסטרום, ש"גזור" על סופרמוטו, יחליף מקצוע נכון? בקיצור - כשיהיה מספיק כסף בסופרמוטו, צפה אנשים שמתחילים שם את קריירת המרוצים שלהם. כרגע, זה דרך מעולה לאגדות כמו מקגראת', וורד והנרי להמשיך קריירה + להשאר בכותרות + לשמור על הספונסרים. (חשוב) ק.ט.מ. והונדה כשלעצמם מעודדים את דור העתיד של הספורט עם הג'וניור קאפס שלהם, אבל עדיין הענפים השולטים בארה"ב הם הסופרבייק והמוטו\ סופרקרוס. אני גם לא ממש בטוח שזה אי פעם יעלה מעל לנישה\ ספורט לפורשים בארה"ב, למרות האקשן והאקסטרימיות שבספורט הנ"ל - אם כבר אז זה יגיע בהפוכה דרך הX-games או משהו בנוסח.

45degrees

New member
עוד כיוון: בסופרמוטו אתה נשאר שלם

יותר שנים - לכן מסוגל להתחרות בגיל מבוגר יותר. תסתכל במוטו GP - כמה רוכבים הצליחו להגיע מספיק שלמים ובכושר למצב פרישה? יש המון רוכבים שהפרישה נכפתה עליהם עקב פציעות. הנפילות בסופר הם כאלה שהפציעות אינן מחסלות קריירה - כמו בענפי מרוצים אחרים. במרוצים האובאליים בכלי רכב רואים גם את התופעה - אם הקריירה לא מתחסלת בתאונה, גם זקנים מצליחים להיות תחרותיים.

TShavit

New member
לא זו הסיבה.

הרוב המכריע של הרוכבים פורשים לא בגלל פציעות, אלא כי הם כבר לא מהירים מספיק. הגיל, מה לעשות, משפיע על הקואורדינציה והתגובות. ההבדל הגדול בין מירוצי כביש ברמתם הגבוהה לבין סופרמוטו (ומוטוקרוס, ואנדורו וכו') הוא במיקוד, בדיוק וברכיבה רצופה סמוך מאד למגבלות. לכן גם ההבדלים בין מקום ראשון לעשירי הם קטנים מאד, יחסית לזמן המירוץ, ולא צריך הרבה ירידה ביכולת כדי להפסיק להיות בטופ. במירוצי כביש אתה חייב להיות מסוגל לחזור על אותה הקפה בדיוק של אזמל מנתחים פעם אחר פעם במשך 45 דקות, תחת עומסים פסיכיים; בסופרמוטו המירוצים הרבה יותר קצרים, וההבדלים בין הרוכבים יחסית לאורך המירוץ הרבה יותר גדולים. טכניקה, תעוזה ונסיון משחקים תפקיד גדול, ולעומת זאת אם התגובות טיפונת יותר איטיות זה ממש לא קריטי. בדוק את זמני ההקפה בסופרמוטו ברמה העולמית, ואת ההדלים בין מקום ראשון לעשירי בסוף המירוץ. במוטוקרוס, לעומת זאת, יש בהחלט בעיה של "התעייפות החומר" - רכיבת מוטוקרוס שוחקת את הגוף באופן פראי, ובנוסף קיימת דרישה לכושר גופני גבוה ביותר. גם שם המירוצים ארוכים בהרבה מאשר בסופרמוטו, ובכל מקרה יותר קשים פיזית. לכן, מוטוקרוס הוא בהחלט ספורט לצעירים. טל

45degrees

New member
OK. האם אותו דבר יקרה בסופרמוטו

כשהכסף הממש גדול (שידורי טלוויזיה ישירים, PRIME TIME) יכנס לספורט?

למעלה