TSH

TSH

שלום ד"ר תורג'מן, לפני מס' חודשים שאלתי אותך לגבי עליה במשקל תחת השפעת אלטרוקסין, כרגע התייצבתי על ערכים של 2.88 על פניו ערכים תקינים לגמרי, אבל לצערי למרות שאני מתאמנת בקביעות במכון כושר ועושה פעילות אירובית אני לא יורדת במשקל להיפך אפילו ממשיכה לעלות אני 157, שוקלת 70קילו. הדיאטנית שהייתי אצלה ממש הרימה ידיים, מבחינתה אני לא אוכלת מספיק. אני נוטלת אלטרוקסין 500 בשבוע. שאלתי היא מה יקרה אם אפסיק את נטילת הכדורים? אני רוצה לנסות להפסיק את הכדורים ולראות איך זה ישפיע על הגוף שלי, אם תכול ירידה במשקל, אני יודעת שאני אמורה לעשות זאת בשיתוף עם רופא אבל רק רציתי לשמוע את דעתך בעניין. תודה.

לא יקרה כלום חמור

שלום לך, אני לא יודעת מאיזה TSH התחלת טיפול. בעקרון, אם הטיפול הותחל על בסיס מוצק, אין סיבה לצפות שהמצב ישתנה. אםתפסיקי למשך כמה שבועות, ה-TSH יעלה בחזרה. במידה ואת עוקבת אחרי זה ומשתכנעת שזה לא עסק ומחדשת טיפול בזמן לא יקרה שום אסון. אבל אני שואלת מה בדיוק את רוצה לראות? השפעה על הגוף? ירידה במשקל עם הפסקת אלטרוקסין? למה שזה יקרה? המצב שלך רק מדגים את העובדה כי הבעיה עם המשקל היא לא בגלל תפקוד הבלוטה. אני לא רוצה שוב להכנס לנושא, אבל עם כל צער, אין כזה דבר שלא יורדים אם מוציאים יותר אנרגיה ממה שמכניסים. משהו באריתמטיקה שלך צולע.

למעלה