TSH נמוך לאחר לידה

• פותח הנושא IDEA
  • פורסם בתאריך

IDEA

New member
TSH נמוך לאחר לידה

אני סובלת כבר שנתיים מתת פעילות, מאוזנת כל מהלך ההריון (50 מ"ק אלטרוקסין ביום), כעת 3 וחצי חודשים לאחר לידה. בבדיקות שנעשו לפני חודש TSH היה 0.07 - הרופא שלי אמר לי להוריד את המינון ל50 מ"ק 5 ימים בשבוע. אחרי חודש בבדיקות דם TSH קטן מ0.01 וT4 28 שאלותי: 1. האם להפסיק בכלל את האלטרוקסין? 2. איך אפשר לדעת אם פעילות היתר מקורה בלידה? 3. מתי כדאי שוב לעשות בדיקות דם? (רוצה לנסות להימנע מתת פעילות חריפה) 4. האם המצב לא מסוכן/דורש טיפול? האם לדעתך ועל סמך נסיונך הפסקת האלרוקסין מספיקה כרגע ואין צורך לטפל בפעילות יתר? 5. אני מניקה, האם יש קשר כלשהו? אשמח לכל מידע נוסף (אני יודעת שפעילות יתר לאחר לידה שכיחה אבל לא ברור לי כמה לאחר לידה ובאילו ערכים...כלומר מתי אפשר להיות שקטים ומתי זה מדאיג...) המון המון תודה

כבר כתבתי על כך מלא פעמים

אני באמת צריכה כבר ליצור מצבור של שאלות נפוצות. מאד שכיח אצל נשים עם השימוטו שלאחר הלידה מויפע שבל של תירואידיטיס שבחלקו הראשון יש פעילות יתר. זה מה שקורה אצלך. בהמשך התת פעילות תחזור. בינתיים תפסיקי לגבמרי אלטרוקסין, את לא צריכה אותו, תעקבי כל שבועיים-שלשה. ברגע שה-TSH עובר את הגבול העליון של הנורמה, תוכלי לחדש את האלטרוקסין.

למעלה