TSH לתינוק

TSH לתינוק

בעקבו צהבת ממושכת ואנזימי כבד מוגברים
בדקנו את ה-TSH של התינוק מספר פעמים.
הוא בן 4 חודשים
לפני שבועיים הרמה הייתה 3.23
ומאתמול: 4.09.
שניהם בטווח התקין של הבדיקה, אך האם העליה הזו משקפת חוסר איזון או סטיית תקן של הבדיקה?
האם צריך להמשיך לעקוב אחרי זה?

האם יש מצב שנוגדים שיש לי - Thyroglobulin Ab, Thyroid Peroxidase Ab עוברים אליו בחלב ומאיטים לו את הבלוטה?

לא, שטויות. תעזבי את זה. לא קשור.

כמה אנזימי הכבד? הנורמות של תינוקות שונות משל מבוגרים...
אם הם באמת גבוהים (ולא סתם כי זה לפי נורמות של מבוגרים) אזי אתם צריכים לעשות אולטרסאונד בטן לראות דרכי מרה וכבד.

אז ככה

לפי ה"תנך" של רפואת ילדים, ספר שנקרא "נלסון":
AST יכול להגיע עד 140 בגיל שבוע, והוא יורד בהדרגה עד גיל שנה שאז הוא אמור להגיע לרמה של 55. הוא רק בן 4 חודשים. מותר לו עדיין שיהיה גבוה.
ALT יכול להגיע עד 50 בגיל שבוע ואח"כ יורד עד 45. אז הוא ממש טיפה גבוה.
כשמדברים על אנזימי כבד מוגברים, בד"כ מדובר על פי שנים לפחות.

אם הילד אוכל יפה, גדל יפה ומתפתח יפה, אני לא חושבת שצריך להמשיך ולחפש אלא רק לעקוב. בטח שזה לא קשור ל- TSH (אגב, אנזימי כבד בירידה? אני מבינה שעשיתם כמה בדיקות).
אפשר גם לבדוק אם את נדבקת במונונוקלאוזיס במהלך הלידה, אבל נראה לי שזה סתם להכניס עוד עז...בקיצור, אני הייתי עוזבת אותו במנוחה, אם מתקיימים התנאים שפירטתי לעיל.

הם לא ממש בירידה

אלא עולים ויורדים סביב הפי 3, פי 2 כמו שאמרת...
בהתחלה גם LDH היה מעט גבוה ובבדיקות האחרונות נמצא נורמאלי
ALP מהתחלה היה תקין
GGT תקין
הוא אוהב לינוק ותמיד מסכים אבל העליה שלו מינימלית (בתחום הנמוך ביותר של הנורמה) והוא שבר את העקומות - מאחוזון 55 לאחוזון 10. אני גם לא שופעת חלב ונלחמת על כל טיפה.
בקשר למונוקלאוזיס - 2 רופאי ילדים בכירים שהיינו אצלם באופן פרטי מאמינים שזה הסיפור אבל שההדבקה לא הייתה בהריון אלא בהנקה בשבועיים הראשונים וזה הפריע לצהבת ילודים רגילה לרדת. אבל בבדיקת דם ושתן לא ראינו CMV ואם אני לא טועה שללו גם EBV וגם הפטיטיס זיהומית. גם אצלי בהריון לא היה IGM ל-CMV . מה שכן, 2 ספירות דם עוקבות שלי מהלידה יצאו עם לויקופניה ונויטרופניה מה שאולי יכול להגיד ששפעלתי איזה וירוס חבוי ואולי גם לי יש תפקודי כבד גבוהים.

נראה שאתם בידיים טובות

מקווה שהכל יסתדר בהקדם.

למעלה