TSH לאחר לידה

TSH לאחר לידה

שלום, יש לי השימוטו, ולפני ההריון לקחתי 650 מק"ג אלטרוקסין בשבוע. בהריון עלה המינון ל- 700, אחרי שבתחילתו היה לי TSH טיפה גבוה. במהלך כל ההריון היה ה- TSH מאוזן בסביבות ה- 2-2.5. עשיתי בדיקת דם לבלוטת התריס 3 חודשים לאחר הלידה והתקבל TSH = 0.06. FT3 ו- FT4 היו תקינים (בתוך הטווח). זכרתי שבעבר אמרה לי האנדוקרינולוגית לשנות את מינון האלטרוקסין בהתאם, ולכן בינתיים פשוט הורדתי כדור (לוקחת עכשיו 600 מק"ג בשבוע). האנדוקרינולוגית שלי נמצאת פשוט בחו"ל, אז בינתיים פעלתי על דעת עצמי, עד שתחזור. האם תקין? האם יש סיבה לדאגה?

אני מניחה שעברת שלב של פעילות יתר

שלום איילה, כתבתי את זה כבר המון פעמים כולל בשבועות האחרונים. מאד שכיח לראות מה שנקרא postpartum thyroiditis אצל נשים עם השימוטו. מה שאני מאמינה שקרה אצלך הוא שעבר שלב של פעילות יתר ( ה-TSH המדוכא הזה הוא לא בגלל ה-50 מיקרוגרם הנוספים), עשית את הבדיקה בשלב שהמצב היה כבר בנסיגה ורק ה-TSH נשאר מדוכא. לו היית עושה את הבדיקה לפני כמה שבועות היית עולה על T4 ו-T3 גבוהים. במקרה כזה רצוי להפסיק אלטרוקיסן כליל לזמן מה ולחדשו ברגע שהדבר חולף. אני מניחה שאם את מרגישה בסדר כעת, את יכולה להמשיך עם ה-600 ולבדוק בעוד כמה שבועות את התפקוד. באופן נורמאלי מה שקורה הוא פעילות יתר שנסוגה, תת פעילות שגם היא משתפרת (אצל נשים שלא היו מטופלות לפני ההריון יש הרבה פעמים חזרה ממש לנורמה) וחזרה למצב הקודם. במקרה שלך, חזרה למינון הקודם של אלטרוקסין.

למעלה