TSH ונוגדנים

אני123123

New member
TSH ונוגדנים

שלום רב,
אני בת 30, ובעלי ואני מנסים להרות. עשיתי מספר בדיקות והתברר כי יש לי השימוטו. הערך של הנוגדנים עומד על 1,000 והערכים של ה-tsh תנודתיים.
התחלתי ליטול פרדניזון 5 מ"ג- בשל הנוגדנים.
עשיתי בדיקות דם בכדי לעקוב אחר הערכים.
ב-09/10- TSH 2.70 mIU/L
Free T4 13.61 pmol/L
Total T3 1.2 nmol/L
Dhea-SO4 0.8 umol/L
Testosterone 0.67 nmol/L
17 OH-Progesterone 1.29 nmol/L (הבנתי שייתכן והערך טיפה יותר גבוה והוא בערך הזה בשל השפעת הפרדינזון).

ב- 13/10- TSH 4.60 mIU/L
Free T4 14.90 pmol/L
Total T3 1.3 nmol/L
לאחר הערך הגבוה פניתי לאנדו' והתחלתי ליטול יוטירוקס במינון 450 מ"ג לשבוע.

לאחר מספר ימים רציתי לבדוק שוב את הערכים:
17/10 TSH 1.31 mIU/L
Free T4 18.88 pmol/L האם הערך תקין?
Total T3 1.3 nmol/L

אשמח בבקשה לדעת, האם לדעתך המינון של הפרדניזון מתאים?
האם הערך של ה- OH-Progesterone תקין?
האם הערך של ה-t4 תקין - 18.8?

שבוע טוב, ותודה!

אין שום הצדקה לפרדניזון

והייתי אומרת יותר מכך, זה מחפיר. לא כתוב בשום מקום, לא מומלץ ולא נבדק בשום מקום. אני יודעת שיש כמה גינקולוגים שנותנים פרדניזון לנשים עם בעיות בכניסה להריון, במיוחד אם יש עדות לקיום של בעיה אוטו-אימונית. אבל במקרה שלך אין לזה שום הצדקה. כל דבר שניתן שלא כצורך רק יכול להביא לבעיות.
אם אבחנו בעבר non classical 21HOase deficiency על סמך 17OHprogesterone מוגבר, זה סיפור אחר. במקרה כזה הפרדניזון יכול להיות מוצדק אם יש סיפור של הפלות חוזרות, לא אם אין סיפור כזה. ובכל מקרה צריך שתהיה אבחנה של הבעיה הזו. אי אפשר לטוען שאולי זה היה גבוה יותר לולי הפרדניזון.
מוצדק לתת לאישה עם נוגדנים ו-THS מוגבר טיפול בתירוקסין, עד כאן אני מסכימה וזה מגובה בהמלצות רשמיות. בשום אופן לא סטרואידים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אני123123

New member
אני מודה לך על ההתייחסות- אז מפסיקים עם

הכדור בבת אחת? מה זאת אומרת מחפיר? למה זה עלול לגרום?
שוב תודה...

מחפיר

כי אין לזה כל הצדקה רפואית, אין לזה כל בסיס בספרות הרפואית ושם המלצה רשמית. זה בבחינת black magic, אולי יעזור ואז אם תכנסי להריון אותו רופא ייתפס כעילוי. כל תרופה שאינה נחוצה ומוצדקת יכולה בעיקר לתת תופעות לוואי. לא חסרות כאלה מסטרואידים לטווח ארוך. כמה זמן את לוקחת, ואיזה מינון.? נדמה לי שכתבת 5 מ"ג ליום. אם את לא לוקחת הרבה זמן, עניין של כמה שבועות, אפשר להפסיק בבת אחת. אם את לוקחת חודשים, כדאי לעשות בדיקת קורטיזול בקר לפני הנטילה ולראות את התוצאה. אם היא בסביבות 150 או מעלה, אפשר להפסיק בבת אחת. אם הקורטיזול נמוך, יהיה מקום לעשות זאת בהדרגה. תצטרכי לזה ליווי.

למעלה