TSH והשפעותיו

nushkaa

New member
TSH והשפעותיו

לד"ר שלום, אני בת 28, 8 שנים לאחר כריתה חלקית של אונה ימנית של בלוטת התריס עקב פפילרי קרצינומה אשר התגלתה לאחר הניתוח (היתה לי ציסטה גדולה שבביופסיה לפני הניתוח היתה שפירה). הוחלט לא לבצע ניתוח נוסף אלא להיות במעקב ולכן אני מקבלת אלטרוקסין 50 מק"ג למרות שאחרי הניתוח הייתי מאוזנת וזאת ע"מ להוריד את ה-TSH לצורך מניעת חזרת המחלה (בתחילה קיבלתי 100 מק"ג אך לאחר זמן קצר הפסקתי כי הרגשתי שזה יותר מידי). ה-TSH עומד היום על 0.64. אני מעוניינת להכנס להריון ראשון וראיתי באחת ההודעות שענית למישהי שיש צורך להגדיל את המינון בזמן ההריון ואכן האנדו שלי ביקש ממנו להגיע אליו מיד ברגע שאדע שאני בהריון. שאלתי - מדוע יש להגדיל את המינון? כמו כן יש לי המון תופעות של דופק מהיר במנוחה ורציתי לשאול האם יש קשר למרות שהמינון שאני מקבלת הוא נמוך?

ה-TSH הזה לא מסביר את דפיקות הלב

נכון שבהריון יש לרוב צורך להעלות מינון, לא רק כשרוצים לדכא את ה-TSH (ושלך ממש לא מדוכא), אבל גם סתם בטיפול בתת פעילות. זאת בגלל עליה של חלבון שקושר את ה-T4 תחת השפעת אסטרוגנים, ולכן עלית החלבון הזה משאירה פחות T4 חופשי לפעולה. אז באמת תתייעצי עם האנדוקרינולוג שלך. אין סכנה לעובר ברמה שעלליה את עומדת, אבל אם הכוונה היא לדכא לך את ה-TSH אז את זה ממש לא השגת עדיין.

למעלה