TSH ובלוטת התריס

רועיבת

New member
TSH ובלוטת התריס

שלום ד"ר תורג'מן, אולי את זוכרת אותי... לפני כחודש אובחנתי כבעלת מנפאוזה מוקדמת (בת 27 וחצי). בבדיקת דם שעשיתי לפני כחודשיים ערכי ה- TSH היו 1.86 (הנורמה 0.5-5.5). לאחרונה, לפני כשבועיים, ערכי ה-אדי שלי היו 4.79. אני יודעת שמדובר בערכים במסגרת הנורמה, אולם מצאו אצלי ערכי טירוגלובולין AB 61.6 (נורמה 0-40). האם ייתכן שאני סובלת מבעיה כלשהי בבלוטת התריס- אומנם אני עדיין במסגרת הנורמה, אולם שינויים כאלה בערכים זו תופעה סבירה? האם ערכי הTSH מושפעים משעת מדידה ותקופת מדידה (ביחס למחזור למשל)? ושאלה אחרונה ולא קשורה (?) בעבר, סבלתי מהזעת יתר בידיים וברגלים. לפני כשש נים עברתי ניתוח, ומאז ההזעה בידיים פסקה (ברגליים - נשאר, ומעט התגברה בשאר חלקי הגוף). האם יש לכך קשר (ראיתי פה בפורום שאנשים מציינים הזעת יתר בקשר עם בלוטת התריס). המון תודה, אני

בבלוטת התריס

שלום לך, בוודאי שאני זוכרת. לא שוכחים מקרה כמו שלך כל כך מהר. אז כבר דברנו על כך שיש לך נוגדנים כנגד בלוטת התריס, וכי זה מרמז עלכך שאולי בעתיד תסבלי גם מכשלון של בלוטת התריס (לעין ארוך פחות בעייתי מהמנופאוזה המוקדמת). כרגע, כמו שאת מציינת באמת, ערך ה-TSH עדיין בתחום העליון של הנואמה כך שממש אין כאן צורך בטיפול. אבל בהחלט יש מוקם לעקוב כי זה אינו חייב להשאר כך. אין ממש חשיבות לשלב המחזור (לא רלוונטי לגבייך בכל ממקרה) בו נלקחה הבדיקה, אבל יכולות תהיות תנודות בתחום הנורמה ואין לזה משמעות. לבסוף, אין להזעה ממנה סבלת כל קשר עם בלוטת התריס. כשיש פעילות יתר של בלוטת התריס, אחד הסימפטומים הוא הזעת יתר. אבל הזעה זו אינה מוגבלת דווקא לגפיים, אלא היא כללית.

רועיבת

New member
ד"ר תורג'מן

המון תודה על תשובתך המהירה, ועל היחס האישי. באילו פרקי זמן היית ממליצה לי לבדוק את ערכי הTSH? יש משהו נוסף מעבר לכך? (ראיתי משהו על T4ו-3? - ראית, אני כבר בחצי התואר לרפואה....) לגבי ההזעה, אם לומר את האמת, (אני מזיעה בכל הגוף פרט לידיים), תופעה ממנה לא סבלתי לפני כן, אבל נטייתי היתה עד כה לייחס את ההזעה לניתוח שעברתי (בזמנו, הרופא אמר לי שייתכן ואני אהיה עדה למעין "מנגנון פיצוי", ואזיע יותר בשאר חלקי הגוף). יכול להיות שאני טועה? שוב המון תודה לך, ושבוע טוב, רועי בת

את צודקת

שלום לך, התופעה שאת מתארת מוכרת לאחר ניתוח סימפטקטומיה שעברת להזעה בידיים. תבדקי TSי פעם בחצי שנה בשלב זה. אם במשך כמה שנים לא קורה כלום, תעברי לפעם בשנה.

למעלה