tsh גבוה

naresh

New member
tsh גבוה

בני בן 30 לאחר סימני חולשה ושילשולים נמשכו כחודש נתגלה tsh-19.30 מה הטיפול האם יש קשר בין הקיבה לממצא ?

א ת י 10

New member
תשובה - בהעדרה של ד"ר תורג'מן

אני אינני רופאה. ד"ר תורג'מן, המנהלת את הפורום הזה, תשוב לכאן רק ב-23 לחודש. מה שאוכל לאמר לך הוא ש-TSH גבוה מרמז על תת-פעילות רצינית של בלוטת התריס, אליו על מחלת השיימוטו - שהיא מחלה אוטו אימונית (שבה הגוף נלחם נגד עצמו). לא להבהל - יש לעניין טיפול תרופתי. צריך לגשת לרופא שיערוך כמה בירורים נוספים. בד"כ הטיפול התרופתי הוא מתן הורמון שמחליף את ההורמון שהבלוטה הכושלת הפסיק לייצר. לגבי בעיות הקיבה - אין לי מושג. אינטואיטיבית, נראה לי שאין קשר. עד כמה שאני יודעת, תת-פעילות של בלוטת התריס מתאפיינת דווקא בעצירות ולא בשלשולים וגם בעלייה במשקל.

יכול להיות שכבר קבלתם את כל התוצאות

ויתכן כי אתם כבר יודעים את הכל. בכל זאת אני רוצה להציע אפשרות אחרת והיא שבנך עבר דלקת של בלוטת התריס שגרמה לו במשך כמה שבועות לפעילות יתר שהתבאה בחולשה ושילשולים וכרגע אנחנו עדים לשלב שבא לאחר מכן והוא שלב התת פעילות. אם זהו המצב יתכן כי לא מדובר כלל בהשימוטו. בכל מקרה יש אפשרות להבדיל בין המצבים הנ"ל ולקבוע אם יש צורך בטיפול לאורך זמן או שמא הייתה זו בעיה מוגבלת שתחלוף לבד. באופן טיפוסי דלקות אלה מלוות בחום וטבכאבים על פני הלבוטה, אבל יש בהחלט מקרים בהם אין את התסמינים הללו, כך שזו אפשרות. אשמח לדעת מה בסוף היה.

למעלה