TSH גבוה לאחר הריון

netaim

New member
TSH גבוה לאחר הריון

שלום רב, אני בת 34 אחרי הריון ראשון,ללא בעיות בריאותיות עד כה.. ילדתי לפני 7 חודשים וטרם קיבלתי מחזור ( אני עדיין מניקה פעם פעמיים ביום). בבדיקת הורמונים שנעשתה בהצעת רופא הנשים, נמצא ערך גבוה של tsh ( 10.2),פרולקטין= 697, T4=12.6. tsh=10.15, fsh=8.4, lh=6.8 לצערי, לא נשלחתי לבדיקת תפקוד הורמוני בלוטת התריס לפני ובמהלך ההריון. מה לדעתך הסיבה לחוסר האיזון הנ"ל?? אני ממש חוששת שגם לפני ובמהלך ההריון היתה חריגה וישנה השפעה על היילוד. איזה טיפול להערכתך יתן לי רופא אנדוקרינולוג?? ולכמה זמן?? האם מעתה נגזר עלי לקחת תרופות כל הזמן?? מה הסיכוי לחזור לביוץ ולמחזור רגיל? ותוך כמה זמן בממוצע מנסיון שלך?? כיצד ניתן לדעת שלא "פגעתי" בעובר?? תודה רבה וסליחה על ריבוי השאלות

יש בהחלט כמה אפשרויות

שלום נטע, לא הייתי נלחצת כל כך. הפרעות בתפקוד בלוטת התריס לאחר לידה מאד שכיחות. יתכן שמה שרואים זה שאירית של תת פעילות שבאה בעקבות פעילות יתר לאחר הלידה ושלא חשת בהם. אני בטוחה שאם תחפשו טוב ברשומות המעבדה במשחב הקופה שלך, תמצאי TSH מלפני ההריון או במהלכו. אין היום כמעט אישה שעוברת הריון ושזה לא נשלח לה. גם אם לא ימצאו, המהלך כעת עשוי לתת לנו תשובה. אם חל שיפור ספונטאני הדרגתי בערך ה-TSH, זה קרוב לוודאי אומר שבזה המדובר ואז, במיוחד אם הוא חוזר לנורמה, זה אומר שהכל התחיל אחרי הלידה. אם ה-TSH נשאר כפי שהוא, לא ניתן יהיה לדעת, אבל אז זה אומר שיש סיכוי שהיה לך את זה גם בהריון. לא ניתן להגיד עד כמה ה-TSH הגיע בהריון אם זה לא נבדק. ואי אפשר לעסוק בספקולציות. אם התינוק שלך מתפתח לפי הצפי, אני מעריכה שהכל בסדר. בכל מקרה, לגבייך הבדיקות הבאות יגידו לנו מה קורה. אם לא תחלוף התת פעילות, אזי עם רמה כזו של TSH מקובל לתת טיפול, במיוחד אם הריון נוסף עומד על הפרק. לרוב זה איננו מלווה בכל הפרעה בביוץ או קושי מיוחד להרות.

למעלה