TSH גבוה בהריון

סילי15

New member
TSH גבוה בהריון

אני מטופלת באלטרוקסין משנת 1997 מאוזנת בדר"כ ולוקחת בשנים האחרונות מינון של 100 מ"ג אלטרוקסין ביום (700 בשבוע)
אחרי תקופה של טיפולי פוריות, נכנסתי להריון ספונטני !!! כרגע בשבוע 5 (לפני בדיקת דופק) עשיתי בדיקת TSH והערך עלה ל - 27.6 !!!
כרגע מן הסתם לחוצה מאוד... בכמה להעלות את המינון? האם הכפלת המינון לתקופה קצרה מוגזמת? (עד שאגיע לערכים הנכונים של איזון הבלוטה)
במידה ותהיה השרשה ויראה דופק, מה הסיכון להריון? והאם יש סיכון בערכים נמוכים של TSH?

הייתי מעלה ב- 40-50 אחוז בשלב ראשון

אבל אין איזה רופא/ה שעוקב/ת אחריך?
זה לא נכון להתאים מינון דרך האינטרנט...
אין סיכון בערכים נמוכים של TSH, אבל זה לא כדאי לאורך זמן בגללך, לא בגלל העובר.

סילי15

New member
תודה על התגובה והדאגה

יש לי רופא נשים שאצלו אני במעקב, התור שלי פשוט רק שבוע הבא, ורציתי להתחיל לטפל בזה עוד לפני שאגיע אליו.
בנוגע לאנדוקרינולוגים, לצערי במהלך השנים בהם אני מטופלת (מ-1997) לא נתקלתי ברופא שרכש את אמוני
כולם היו מאוד דטרמיניסטים, הפילו את האשמה במצבי עלי... למעט פרופ' אחד שלצערי אני אפילו לא זוכרת את שמו
שהעביר את הכדור אלי והחזיר את השליטה לידיים שלי. מאז כבר 15 שנה אני מאזנת את עצמי.
פשוט עכשיו בגלל ההריון מעט נלחצתי, לא רוצה שיגרם נזק...

דטרמיניסטים? אשמה? כדור

על איזו אשמה את מדברת? וכן אני חושבת שלהכפיל מינון לכמה ימים לא יזיק.

סילי15

New member
ההיסטוריה מדברת בשם עצמה

האנדוקרינולוג הראשון שהייתי אצלו כשהייתי בת 25 כשהתחילה לי תת פעילות, הודיע לי שאני אף פעם לא אכנס להריון ולא יהיו לי ילדים!!!
אמנם הייתי רחוקה מזה שנות אור, אבל זה לא דבר שאומרים ... אין דבר כזה ועובדה שאני בהריון עכשיו
לאחר תקופה ארוכה בה הייתי מאוזנת יצאתי מאיזון בערכים גבוהים. אנדוקרינולוגית שהלכתי אליה האשימה אותי שזה בגלל שאני לא לוקחת כדורים
הסברתי לה שאני לוקחת ומקפידה שנים, היא רמזה שאני משקרת והעלתה לי את המינון.
ישבתי בבית עם עצמי וחשבתי מה השתנה בחיי מנסיון אני כבר יודעת שספורט משפיע, גלולות משפיעות, לחץ בעבודה משפיע...
הדבר היחיד שהשתנה - התחלתי לקחת קומפלקס ויטמינים. בדקתי באינטרנט כל אחד ממרכיבי הקומפלקס אם יש סתירה מול אלטרוקסין
וגיליתי (מה שפה בפורום כולם מדברים) שיש להפריד ברזל מאלטרוקסין. מכיוון שלקחתי את כל הכדורים בבוקר ביחד, נוצר מצב שניטרל את האלטרוקסין.
חזרתי לרופאה רק כדי לספר לה, שהתחלתי להפריד ועכשיו הכל בסדר. היא כעסה עלי ואמרה, מה לא ידעת? שאסור לקחת ברזל יחד?
ואני שואלת... זה לא תפקידה כרופאה לשאול אותי את כל השאלות ששאלתי את עצמי ולעלות על הבעיה.
אז יש לי קצת אכזבה מאנדוקרינולוגים, אני יודעת שזה לא כולם וכנראה נפלתי על המופלאים שבהם...
אבל כל עוד אני מבינה את הגוף המערכת וההשפעות - אני סומכת על עצמי יותר מכל רופא !!!

אני כל כך מצטערת לשמוע שאלה הרופאים שנתקלת

בהם!
יש, יש כאלה, לצערי. טפשים ויהירים. ולא מעט

למעלה