TSH בהריון

טלי שר

New member
TSH בהריון

שלום רב,
לפני ארבע שנים עברתי כריתה מלאה של בלוטת התריס ומאז אני נוטלת אלטרוקסין.
אני בת 30 ונמצאת בשבוע ה11 להריון. נכנסתי להריון כאשר הייתי מאוזנת מספר חודשים עם 0.16 tsh ונטלתי מינון של 1200 בשבוע.
לפני שבועיים (בשבוע התשיעי) בבדיקות דם נמצא כי רמת הtsh הינה 6.14 ולאחר התייעצות עם האנדוקרינולוגית שלי התחלתי לקחת 300 מקג 6 ימים בשבוע. כמו כן, לשיטתה עליי יהיה להחליף את סוג הכדור בהמשך ההריון.
אני מודעת להשפעה הרבה של הורמון זה על העובר (בתחילת ההריון בפרט) ומסיבה זו אני פונה אליך על מנת לקבל את דעתך לגבי אבחון הרופאה שלי.
באיזה טווח של tsh עלי להימצא נוכח הרקע הבריאותי שלי ובהיותי בתחילת ההריון?
מודה מראש על עזרתך.

למה עברת כריתה מלאה של הבלוטה?

אם זה לא בגלל סרטן, לא היה צורך לשמור את ה-TSH כה נמוך. 6 זה כמובן מעט גבוה ולכן היה מקום להגברי מינון, אבל תוספת של 600 מיקרוגרם לשבוע זה המון, ממש לא היה צורך בהגברה כזו. ועוד משהו. אם לאחר הגברת המינון את מגיעה ל-TSH בטוחח, אל תתחילי לשנות במהלך ההריון כי זה רק עלול לגרום ליציאה מהאיזון.

טלי שר

New member
tsh בהריון לאחר כריתת בלוטת התריס

היי, עברתי כריתה מלאה של בלוטת התריס בגלל סרטן. האם תגובתך עדיין תקפה? המינון גבוהה מידי גם אם זו הסיבה לכריתה?
ידוע לי שבגלל הסרטן עלי להיות בטווח הנמוך ביותר של tsh' אבל מה זה אומר לגבי הטווח כעת שאני בהריון?

לאחר סרטן היעד בהריון הוא כמו לא בהריון

אם רוצים לשמור אל ה-TSH שלך בסביבות 0.1-0.3, אז ניתן לשמור עליו בטווח זה גם בהריון ע"י מתן המינון המתאים. היעד בהריון הוא רק לנשים שלא עברו כריתה עד 2.5. וזה מעט שונה ממה שאנחנו נוהגים להמליץ לאנשים הסובלים מתת פ]עילות. בהריון אנחנו מחמירים יותר, אבל מחמירים פחות מאשר במקרה של אנשים לאחר סרטן של הבלוטה.

טלי שר

New member
לא הצלחתי להבין

מצטערת, אני לא מצליחה להבין- אם כך נוכח הנסיבות שלי, מינון של 1800 מקג בשבוע של אלטרוקסין הוא הגיוני?

למעלה