Truecaller - בעד או נגד

ספוקי

New member
Truecaller - בעד או נגד

מצד אחד, תמיד הייתי נגד האפליקציה הזו ודומיהן. לשלוח את כל ספר הטלפונים שלי לשרת של החברה נראה לי כמו פגיעה בפרטיות.
מצד שני, אני רואה שיותר ויותר אנשים סביבי התקינו את האפליקציה. אני מניח שכבר יש לה את רוב, אם לא כל, אנשי הקשר שלי. מה גם שהבנתי שיש אפשרות לבחור לא לשתף את ספר הטלפונים הפרטי שלך.
הרעיון שאני לא אצטרך לענות לכל השיחות של סקרים כאלו או אחרים מאוד קורץ לי....

מה דעתכם על האפליקציה הנ"ל?

BobboVilla

New member
לדעתי זו רוגלה, ואתה פוגע בפרטיות *של אנשי הקשר שלך*

כאשר אתה מתקין אותה. מבחינתי התשובה ל-"אבל כולם עושים את זה" היא "ואם כולם היו קופצים מהגג, גם היית קופץ?"
.

או קיי, בואו ונסתכל על שני תרחישי אימה עיקריים

אני מצטט מכאן
http://www.securityweek.com/security-flaw-truecaller-exposes-100-million-android-users
According to Cheetah Mobile researchers, Truecaller uses a device's IMEI to identify users, which means that an attacker able obtain the IMEI would be able to grab the personal information of that Truecaller user. This would include phone number, home address, mail box, gender, and more.
&nbsp
בינינו, בעידן הרשתות החברתיות, הפורומים השונים וכל מיני אתרים שבהם אנשים משאירים תגובות וביקורות, גם אזרח מן השורה יכול על סמך פרט אחד כלשהו לאתר את המשתמש הספציפי. עושים חיפוש במאגר פסקי דין ומקבלים את מס' תעודת הזהות, וכן הלאה.
&nbsp
האיום השני:
&nbsp
In addition to stealing information, attackers would also be able to modify app settings without user consent, exposing them to malicious phishers, researcher say. Furthermore, they suggest that attackers leveraging this vulnerability could also disable spam blockers on the affected devices and tamper with a user’s blacklist.
&nbsp
Cheetah Mobile researchers said that Truecaller was informed on the vulnerability as soon as it was discovered, and that the developer addressed the issue in an update version of the application released on March 22.
&nbsp
או קיי, אז זה תוקן.

או קיי, בואו ונסתכל על שני תרחישי אימה עיקריים ...

- להתייחס ל Cheetah Mobile(החברה שתרמה לאנושות את CLEAN MASTER) כאל "מומחים"
REALLY ?!?

- עם כל המלל שמסביב נשארה שאלה אחת קטנה ופשוטה - האם אתה ( לצורך העניין כל משתמש באפליקציה המדוברת ) טרחת לבקש ממני ( מופיע אצלך באנשי הקשר ) רשות להפיץ את השם ומספר הטלפון שלי בכל מיני בסיסי נתונים עלומים ?
האחרון שענה לי "לא" על השאלה הנ"ל התבקש מיידית למחוק אותי מרשימת אנשי הקשר שלו ולא ליצור איתי קשר יותר .
אישית - זאת הדרך שאני ממליץ לכולם לגבי הרוגלה הזאת .

BobboVilla

New member
לשתי הנקודות

אני אפילו לא באמת מופתע מהחוצפה של יצרניות הרוגלות והנוזקות Cheetah Mobile שמעזה להתייחס לאפליקציה אחרת בתור בעיית אבטחה.
&nbsp
אבל הנקודה החיותר היא שזה לא המידע שלך שמותר לך לוותר עליו, אלא של אנשי הקשר שלך. ואם אני מקבל שיחת תרומה מבית כנסת בראשון לציון, אז זה אומר שמישהו איפשהו ויתר על הפרטיות שלי בשמי ובלי רשות.

ספוקי

New member
כפי שכתבתי, הייתי מסכים איתך, אלמלא....

מאנשים שסביבי הבנתי שבהפעלה הראשונית האפליקציה שואלת אם אני מוכן לשלוח לשרתי החברה את פרטי אנשי הקשר שלי ואפשר לסרב.
אני יודע שזה "אנוכי" מבחינתי, כי אני "נהנה" משירותי האפליקציה (זהות מספרים לא מזוהים) בלי שאני "תורם" מידע משלי. רק שאני מאמין שיש לה כל כך הרבה התקנות בארץ ובעולם כך שהסיכוי שיש לי פרטי איש קשר שלא קיים אצלה במאגר הוא קלוש.

דבר נוסף שחשבתי עליו, כמו רבים אחרים יש לי בטלפון קודים שונים (קודן לרכב וקוד כניסה לבניין של קרובי משפחה, כרטיסי אשראי ועוד...). בחלק מהמקרים המידע הזה "מוסתר" בתוך טלפון אחר (משל 03-555XXXX). במקרים אחרים שהקוד פחות רגיש הוא פשוט רשום as is בתור מספר טלפון "אחר".

האם יש סיכוי שהתוכנה שולחת את המידע על אנשי הקשר שלי לשרתי החברה מבלי ידיעתי גם אם אני אענה בשלילה לשאלה הזו?

BravoMan

Active member
תלוי בגרסת Android על המכשיר שלך.

ב-6 ניתן לחסום גישה לאנשי קשר ברמת מערכת הפעלה, ואם התוכנה אינה מנצלת פגם אבטחה היא לא תוכל לגשת אליהם.
&nbsp
בגרסאות ישנות יותר, צריך לסמוך על טוב לבם של המפתחים, או לא להתקין תוכנות שדורשות גישה לאנשי קשר.
&nbsp
בכל מקרה, הבעיה אינה רק הבגידה שלך במי שרשום אצלך כאיש קשר.
וזו בהחלט בגידה רצינית - כי ייתכן שהם כבר ביקשו למחוק את עצמם מהמאגרים ואתה רושם אותם שוב, או ייתכן שאתה מאשר שהטלפון שלהם תקני ומוסיף פרטים למערכת שלא היו שם קודם.
&nbsp
כך או כך, חוץ מזה שאתה פוגע באחרים, כשאתה מתקין את הזבל הזה אתה פוגע בעצמך:
אתה חושב שמי שכתב את זה הוא פילונטרופ?
בדקת טוב טוב באותיות הקטנות של הסכם שימוש?
&nbsp
לא אתפלא אם החברה הזו מוכרת מידע כדי להתקיים. והמידע שיש לה הוא לא רק אנשי קשר שלך!
מרגע שתתקין ותתחיל להשתמש, גם אם לא נתת לה לחטט באנשי קשר שלך, היא עדיין תדע מי מתקשר אליך ומתי. היא תדע כל שיחה ושיחה שאתה מנהל!
אולי לא את התוכן, אבל אפילו בלעדיו - זה מידע מאוד רגיש, שיכול לשמש נגדך במגוון דרכים.
&nbsp
אפילו משטרת ישראל, גוף אכיפה רשמי של מדינה היו צריכים חוק מיוחד שרבים התנגדו לו כדי לקבל מידע מהסוג הזה בלי צו.
והנה אתה בא ונותן אותו השד יודע למי במתנה.
&nbsp
ומה אתה מרוויח מזה?
כלום! ממש לא קשה לזהות מספרי זבל בעין. וכמה שיחות ספאם אתה כבר מקבל?
מה גם, שעדיף לתבוע מתקשרי ספאם לפי חוק הספאם, מאשר לעזור להם עם התקנת תוכנות כאלה, שבסוף כנראה מוכרות מידע בדיוק למי שהם מתיימרות להגן בפניו!

גנור1

New member
אפפ מעולה - יש אחרות שעובדות כמוה ?

היא פשוט עובדת ולא נתקעת כמו הרבה אחרות שניסיתי על ה OPO שלי.
האופציה של סינון היא אחת מיני רבות - יש לה הרבה אופציות ויכולות שלא נתקלתי באחרות - אשמח לשמוע על תוכנות אחרות שעושות את העבודה בלי להיתקע כל הזמן.

ה CONTACTS+ נראית מעולה אבל נתקעת כל הזמן ועפה לי... יש לי 2600 אנשי קשר (אחרי ניקוי והורדת כפולים וריקים) וגם איתה האחרות נתקעו.

ואפלקציות "גוגל" שמגיעות באנדרואיד 6 כמו אנשי קשר, חייגן, סמס - פשוט זוועה, בלתי אפשרי לעבוד איתן בלי לצאת מדעתך.... למשל - כל פעם שמעלים מסך אנשי קשר און מועדפים או יומן שיחות - לוקח לפחות דקה ויותר (בלי הגזמה) עד שהמסך מתמלא ואפשר להתחיל לעבוד... להשתגע !!

לפחות ב TRUE זה לא קורה... עובדת יפה (הטרומסנג'ר נתקע יחסית יותר)

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
זו בהחלט פגיעה בפרטיות ואפילו באמון

של האנשים שנתנו לך את מספר הטלפון שלהם.

למעלה