Trivial FTP on windows 2k?

נירש

New member
Trivial FTP on windows 2k?

אהלן, הפיירוול שלי התחיל להודיע לאחרונה ש-SERVICE בשם trivial ftp, tftp.exe מבקש גישה לאינטרנט וגישת כניסה למחשב שלי מבחוץ... מדובר בוינדוס 2000 פרופשנל. מישהו מכיר, יודע במה מדובר? תודה. ניר

עמרי 24

New member
הייתי זורק הימור בטוח על

איזה טרויאני ששוכן לך במחשב. TFTP זוהי תוכנת FTP שבדומה לתוכנות אחרות מעבירה קבצים מהחמחשב שלך לשרת FTP. לעיונך ההסבר של מירוסופט ושימוש בתוכנה-

philips

New member
הסבר מפורט יותר

בעיקרון... אינני חולק על ההשערה של הוירוס/טרויינים למיניהם אבל ככלל אם מחשבך הוא חלק מרשת גדולה עם נתבים והתקנים אחרים יתכן הסבר אחר לתופעה... FTP - הינו פרוטוקל מבוסס TCP להעברת קבצים באינטרנט , הוא יוצר קשר בין שני מקומות , מוודא /מסדר /מארגן את המידע ודואג לך שהקבצים יעברו על פני כל מרחק בצורה טובה TFTP - משמש להעברת קבצים ,אך על בסיס UDP, תקשורת שאינה יוצרת קשר בין שני מחשבים אלא פשוט שולחת את הנתונים הלאה ומקווה לטוב.. גם SWITCH וגם נתבים וגם התקנים אחרים משתמשים ב TFTP על מנת לעדכן את ה FLASH שלהם ונתונים אחרים וזאת מתוך נקודת הנחה שבתוך הרשת המקומית סביר להניח שהמידע יגיע כמו שצריך גם מבלי ההשגחה העליונה שנותן ה TCP... ככלל...כיוון הוירוס נכון... אבל שווה לדעת במה מדובר..

עמרי 24

New member
סליחה אבל אם אפשר...

....להבין איך אתה אומר שהTFTP מתבסס על UDP,שאם אני מבין נכון,זה פרוטוקול שלא מוודא שהפאקטים מגיעים ליעדם,כשבהסבר שנתתי למעלה כתוב בפירוש שהTFTP לא יעבוד ללא TCPIP (לנוחותך תמונה מצורפת)?????

עמרי 24

New member
שכחתי להוסיף...

שהTCPIP עומד בניגוד לUDP בעיקר בשל התכונה שהוא כן מוודא שהפאקטים מגיעים ליעדם

philips

New member
תשובה מנומקת ומנומסת

בגלל ששאלת/הערת בצורה מנומסת וזה נדיר כאן....אשיב גם כן ברוח זו קצת רקע בתקשורת נתונים: פרוטוקל האינטרנט שמו IP - INTERNET PROTOCOL , מכיון שרוב האפליקציות המוכרות לנו עובדות באמצעות נספח לפורטוקל זה שנקרא TCP (TRANSFER CONTROL PROTOCOL) , נוטים להתייחס לאינטרנט כפרוטוקול TCPIP.. אבל....ומכאן חוסר ההבנה... TCP הוא רק נספח שעובד מעל IP על מנת ליצור קשר רציף בין שני מחשבים להעביר נתונים לוודא אותם ולסדרם מחדש... באותה מידה יכולתי לבחור בנספח אחר שנקרא UDP שמאפשר לי לשלוח תוך שימוש בפרוטוקל IP, חתיכות מידע ממחשב למחשב וזאת מבלי ליצור קשר רציף ומסודר ולסדר אותם מחדש ולשלוט על הזרימה וכו´ וכו´... פעמים רבות ארצה להשתמש ב TCPIP בגלל כל היתרונות שהוא נותן אבל לפעמים דווקא UDP הפשוט והקל יתאים וזאת בגלל שיש לו פחות OVERHEAD (כדי ש TCP יוכל לעבוד כשורה הוא מוסיף עוד הרבה נפח מידע לנפח המידע שאנחנו שולחים ואילו UDP כמעט ולא מוסיף כלום..) TFTP תוכנן במקור לעבוד על UDP מהסיבות הנ"ל , אך ניתן גם להעבירו על TCP....למרות שבכך אנו מאבדים משהו מהיתרון.... זה נשמע אולי קצת לא הגיוני לשלוח קבצים בצורה ולא לבדוק בצד השני שהם הגיעו כמו שצריך , אבל חשוב לזכור של TFTP שימושים מאוד ספציפיים ולהם הוא מאוד מתאים.... השימושים הם שליחת קבצים קטנים ברשת מקומית.. כמו עדכון BIOS של ROUTER וכו´.. לצרכים אלו TFTP עושה את עבודתנו נאמנה בעבר גם השתמשו ב TFTP בנתבים ובמתגים מכיון שגודל ה TFTP CLIENT קטן בהרבה מגודל של FTP CLIENT וחבל לבזבז מקום בזכרון של הנתב... מידע נוסף אפשר למצוא ב RFC הזה שעוסק ב TFTP http://www.faqs.org/rfc/rfc1350.txt

למעלה