TRH

TRH

האם אפשר לקחת אלטרוקסין ביום של בדיקת TRH (בודקים בבדיקה את כל המדדים) TSH FT4 TT3 נאמר לי להיות בצום , אבל לא אמרו כלום על הכדורים .

kerend

New member
אענה לבינתיים עד שדר' קרן תענה

(אני לא אשת מקצוע - עונה לפי הניסיון שלי) אפשר ואף צריך לקחת את האלטרוקסין מידי יום ביומו- גם ביום שלפני הבדיקות וגם ביום שלפני הבדיקות. בקיצור - להמשיך לקחת.

אין צורך ב-TRH

שלום פלסטלינה, השאלה היא למה עושים לך את הבדיקה הזו? בבירור של תת תריסיות אין לה ממש מקום יותר. אנחנו משתמשים ב-TRH רק במצבים מסויימים, אצל אנשים עם גידולים בבלוטת יותרת המוח כשמנסים לגרום להפרשה פרדוקסלית של הורמונים מסויימים כמו הורמון גדילה, או כמו תת יחידה של TSH או של LH או FSH. אם יש לך תת פעילות של בלוטת התריס ואת מטופלת באלטרוקסין, אני ממש לא רואה מה מחפשים שם. השאלה היא לא האם לקחת ביום הבדיקה (וכאן התשובה היא כן כי זה ממש לא משנה), השאלה היא למה עושים לך את הבדיקה בכלל?

TRH

אני בחור. (בעל שם מוזר אומנם אבל בחור לכל הדעות, ולא לקחתי את זה קשה
) אני מודע לזה שהבדיקה איננה נפוצה כבעבר. אבל הבדיקה בא לודא שלא קיים מצב של תת תריסיות משנית. מכיוון שלא קיים מתאם טוב בין העלת מינון אלטרוקסין לחזרה לערכי TSH נורמליים (מלווים בהרגשה כללית רעה וכיוצא בזה) מקווה שזה מסביר את הסיבה לבדיקה. (אני שלחתי הרבה תוצאות בדיקות דם בעבר, הבדיקה שהיוותה את הטריגר לבדיקה זוהי בדיקה של TSH 6.9 וFT4 מתחת לנורמה , (לא הרבה מתחת) העלת מינון ל50 (מ25) שלאחריו הTSH ירד ל4.5 אבל חודש אחרי בבדיקה נוספת הTSH עדיין שייט ברמות של 5.3 (שאר המדדים בתחומי הנורמה) שאר בדיקות הורמוני ההיפופיזיה יצאו בתחומי הנורמה מלבד הTSH ועוד משהו אחד שהיא קרוב לתחתית (משהו עם פקטור גדילה כלשהו IGF-1 שערך הדגימה היה 207 והנורמה נעה בין 191-529) שאלה אחרת לי , באופן כללי האם תוצאות בדיקות דם מתפלגות נורמלית בתחומי הנורמה ,או שזה תלוי בבדיקה (ברור שסטיית התקן תהיה שונה בהתאם לבדיקה) או שמשחק ההתפלגות שונה ואם הוא שונה כיצד?

הבדיקה עדיין נראית לי מיותרת אבל..

ניחה. בנתונים שהצגת לי אני לא רואה למה חושדים בתת תריסיות משנית. לדעתי אתה צריך מעט יותר אלטרוקסין. אגב מתגבש קונסונזוס בעולם שהגבול העליון של TSH צריך להיות בסביבות 2.5. אי לכך, אני מציעה שפשוט יעלו לך את המינון ותראה מה זה עושה ל-TSH. אני ממש לא רואה את הרציונל שבבדיקה. אני לא בטוחה לגבי שאלת ההתפלגות.רוב הנתונים באוכלוסיות מתפלגים בצורה גאוסית, אבל לא הכל. למשל ידוע שרמת הסוכר באוכלוסיה מתפלגת בצורה ביפאזית. בכל מקרה IGF1 של 207 זה די תקין. אני לא חושבת שיש בכך כדי להחשיד בכוון של חסר הורמונים היפופיזרים. זה שה-TSH שלך לא היה מאד גבוה ושבכל זאת FT4 היה מתחת לנורמה לא מוכיח כלום. בוודאי לא העובדה שהוא טרם התנרמל. דווקא אם הייתה לך תת פעילות משנית הייתי מצפה לירידה תלולה של TSH לאחר התחלת טיפול. מאידך, לא יגרם נזק מהבדיקה, אני רק מקווה שהיא לא תבלבל את מי שאמור לפענח את תוצאותיה.

TRH TSH ושאר מרעין בישין

בהקשר של IGF את צודקת , דבר זה לא גרם לבדיקה (וזה האמירה של שני רופאים שונים ) כל תפקודי ההיפופיזיה שלי תקינים ובתחום הנורמה (אני הבחור שהצעת לו לחלק טסטסטרון להמונים לפני כמה זמן ... ) הבנתי שהבדיקה לא מסוכנת(אקטיבית אומנם ) ואני אקח את ההמלצה שלך לגבי TSH 2.5 :) אבל נראה לי שזה רחוק ממני כי הכי נמוך שהיה לי זה 3.9 שאחרי זה קפץ ל4.5 ול 6.9 שיהיו לי תוצאות אני עדכן , והמון תודה על העזרה (אגב גם אני מהביישנים שהיו באיכלוב וראו אותך אבל היית עסוקה ולא באתי להגיד תודה ) אנשי האינטרנט קשים קשים :) (ולגבי לבלבל את מי שמפענח אני לא מודאג הרופאה שלי היא אחלה :) ואני מבטיח לעדכן)

גם אתה מתבייש

שלום איתי, אז קודם כל אני שמחה לדעת שיש לך שם ולא רק ניק. מה זה כל האנשים האלה שמתכתבים איתי, באים למחלקה ואפילו לא אומרים שלום. זה יפה זה ? הנושא של 2.5, הוא די חדש, ועוד לא ממש חדר, אבל הוא תוצאה של קונסנזוס שהתבסס על מידע רב. אני אישית לא הייתי מקפידה על כך, אבל מהיום והילך בהחלט אשאף לכל עבור החולים שלי. אני די משוכנעת שזה יפתור חלק מהבעיות של אנשים שעל אף היותם מאוזנים על הנייר לא חשבים במיטבם. שיהיה לך בהצלחה!

למעלה