Traveling checks

Fantasy WRC

New member
Traveling checks

רציתי לשואל אולי למישהו מפה יש ניסיון עם צ'קים האלו, האם הם מקובלים ביפן? למה אני שואל, כי אני שוקל את קניית דבר הזה, הבעיה היא הרבה שמועות על כך שצ'קים האלו אינם קבילים ביפן, כלומר, אין הרבה מקומות שאפשר להתשמש בהם ובבנקים מסתכלים ע זה כאילו הם מזוייפים.. אז רציתי לשמוע לדעתם האלו שכבר השתמשו בצ'קים ביפן.. בתודה רבה

Tenguy

New member
תשכחי מצ'קים ומהמחאות נוסעים ביפן

הם מקבלים רק מזומן
, ואם מדובר בחנויות גדולות או חברות שעובדות עם תיירים אז אפשר לשלם (לא תמיד) בכרטיסי אשראי.

Fantasy WRC

New member
הבנתי.. זה מה שחשבתי..

אולי אתה יודע, כמה כסף מזומן מקסימום אפשר להוציא מארץ כשטסים לחו"ל? שמעתי שיש מדינות בהם אסור להוציא מזומן כשטסים מחוץ למדינה.. אני מניח שאני צריך לשואל גם את סוכנות נסיעה בענין זה..

Noam Raby

New member
פתרון אחר....

בכל סניף דואר (גם בדי נידחים) יש כספומט שמקבל כרטיסי אשראי בינלאומיים, עם ממשק בעברית. תסדיר עם הבנק שלך שלא תהיה בעיה עם משיכות גדולות (כדי שלא תצטרך ללכת כל יום). הוצאתי מספר פעמים 30000 ין (1200 שח) בלי בעיה. יפתור את כל בעיית הבנקים ביפן. החסרין היחיד שצריך לבוא כשהדואר פועל, כי ברוב המקרים הכספומט בתוך הסניף.

GnomeBubble

New member
והבנקים לא פורטים המחאות נוסעים?

לא הייתי מצפה מחנויות שיקבלו אותם, אבל מה עם הבנקים? למה הם צריכים לפחד מזה? הרי הרבה יותר קשה לזייף המחאות נוסעים מאשר כסף רגיל...

Tenguy

New member
עוד לא יצא לי להכנס לבנק ביפן עד כה

וכעובד בנק מגיע לי מנוחה לעיניים כשאני בחופשה ביפן, ....לא?
אבל הערתך עניינית ויכול להיות שאתה צודק - אז בהחלט שווה לברר את זה.

GnomeBubble

New member
בגלל זה התפלאתי

כי בסופו של דבר, ברוב העולם המחאות נוסעים לא מתקבלות כמעט באף מקום חוץ מאצל בנקים וחלפני כספים (וזה כולל לפעמים גם מלונות שמחליפים כספים). אבל נראה לי תמוה שבנקים ביפן לא יקבלו המחאות נוסעים של חברה מכובדת כמו אמריקן אקספרס למשל. מצד שני, צריך לקחת בחשבון שהמחאות נוסעים הן לא בטוחות בהרבה ממזומן, בגלל כמה ישראלים שהחליטו לנסות להתחכם ובגללם היום יכול להיות קשה מאוד לישראלים לקבל את הכסף חזרה אם הוא נגנב... אבל בכל זאת, שער ההמרה שלהם קצת יותר טוב ממזומן לפעמים, אז אולי זה בכל זאת שווה.

Manty

New member
לדעתי אפשר להמיר

המחאות נוסעים בבנק יפני. אף פעם לא ניסיתי זאת, אך לבעלי (היפני) יש המחאות נוסעים שהוא הנפיק בבנק יפני

dudusan

New member
אפשר לפרוט המחאות נוסעים בבנקים

ביפן, אפילו מקבלים שער גבוהה יותר...

Ryo

New member
דווקא לשלם בכרטיס אשראי אין בעיה

אפילו בקונביני אפשר לשלם בכרטיס אשראי (אפילו אם זה 100 יין!), מה שכן, לא כל הרשתות מקבלות כרטיסי אשראי. החנויות הקטנות באקיהאבארה לרוב לא יקבלו אשראי, ואם כן, אז המחיר יהיה טיפה שונה (בגלל עמלת האשראי). בחנויות הגדולות אין שום בעיה, גם ברוב המסעדות אין בעיה. בכל מקרה, מומלץ לשאול. ולמרות כל זאת, אני מסכים עם הסברה שיפן היא ברובה מדינה של מזומן.

Ryo

New member
תסלח לי אם אני אתעלם מההודעה שלך.

אני לא מבין במה היא תורמת לדיון.

tals56

New member
התחל ציטוט:

"אפילו בקונביני אפשר לשלם בכרטיס אשראי (אפילו אם זה 100 יין!)" סגור ציטוט.

למעלה