travelers cheaks- מה הקטע?

hoomi

New member
travelers cheaks- מה הקטע?

אם אני לוקחת ויזה בינלאומית לחו"ל למה אני צריכה גם travelers cheaks? הרי בשביל להחליף travelers cheaks צריך להגיע לבנק מקומי, ואם אני כבר בבנק, אני יכולה להוציא כסף עם הויזה בכספומט לא ככה? אז מה הקטע?

fishey

New member
../images/Emo73.gifעדיין לא מקשיבה לי ...../images/Emo124.gif

חומי עוד שבוע ... ה
ו
ד
ו

syair

New member
סיבות

1. יש מקומות בהן לא ניתן להשתמש בויזה או מאד קשה, למשל אוגנדה. 2. עבור משיכת כסף עם כרטיס אשראי משלמים עמלת מינימום של 2.75 דולר (אני מקווה שאני לא טועה בגובה העמלה). 3. יותר קל לדעת כמה כסף נשאר שיש את הכסף (טרוולרס צ´קס) ביד, מאשר לדעת את היתרה בבנק. כשכרטיס אשראי וטקוולרס צ´קס אובדים ניתן לקבל חלופיים, ולמזלי אין לי נסיון בפרוצדורות אלה.

shaishoo

New member
נסי לדמיין

בואי נסי לדמיין איתי את המקרה הבא: נגמר הכסף.. טוב מה עושים? קופצים לכספומט הקרוב למשוך לא? אבל יש עמלה...לא נורא נספוג את העמלה נעשה משיכה גדולה שתספיק לבערך חודש ואז העמלה בטלה בשישים..סבבה? באים לכספומט ואז... מכניסים את הכרטיס ושיט לא עובד.. למה?? הפס המגנטי נשרט ונדפקנו בנוסף אם נגנב הויזה מה עושים ?? מחכים עד שישלחו חדש בדואר רשום מישראל ? נתקעים יומים שלושה במקרה הטוב ??? על TC יש ביטוח ככה שגם כשהם נגנבים הכסף יוחזר בסוף.. והשילוב הטוב ביותר זה גם TC וגם ויזה לכל מקרה... כי יש ארצות שבהם העמלה על TC גדולה ואז משתמשים בויזה ויש מקומות שיהיה בנק אבל בלי כספומט (כמו בברזיל) ואז או בחוסר ברירה משתמשים בTC או מושכים עם הויזה דרך הפקיד אבל לפעמים אין את האופציה הקיצר שניהם @!

syair

New member
כרטיס אשראי

האם יש ארצות בהן לא מצאת שניתן למשוך כסף בעזרת כרטיס אשראי?

Baiano

New member
מניסיון:

כשנגנבו לי המחאות הנוסעים בבוליביה, קיבלתי המחאות חדשות יום לאחר שהודעתי על כך, וזה לא עלה לי שקל (חלק מעלות המחאות הנוסעים זה עבור הביטוח שלהן). לעומת זאת - כשגנבו לחבר שלי את הויזה - לקח שבועיים עד שהוא קיבל אותה במשלוח מהארץ (שעלה כסף). פרט נוסף הוא שככל שמטיילים בארצות יותר נחשלות - קשה יותר למצוא מקומות עם בנקט או בנק שבו ניתן למשוך בכרטיס אשראי (גם - תלוי בסוג הכרטיס).

עמית22

New member
תצ´קים לא מושכים בבנק

לרוב פודים אותם בדוכני החלפה שבכלל לא מקבלים ויזה.

במלאווי למשל...

ישנם מקומות שלא שמעו על כספומט ואם תנסה להסביר להם שיש כזו מכונה שלוחצים על כפתור ויוצא כסף, הם יחשבו מה שממילא הם כבר חושבים שאתה, " קרייזי מזונגו" לבן משוגע... מומלץ בחום לקחת ניירות כי גם בחורים אמיתיים אין איתם בעיה, לפחות לא באפריקה מהנסיון שלי.מה שחשוב הוא לשמור על התופס שמקבלים בבנק עם ההמחאות כי יש מקומות שלא יפרטו לכם אותם בלי הדבר הזה.

syair

New member
המלצה

אני הייתי ממליץ לצלם את הקבלה של הטרוולרס ולהשאיר אותה בארץ. לא יודע כמה זה חכם, אבל אני סרקתי את המסמכים החשובים, ושמרתי את זה באינטרנט (באתר של יאהו ניתן לשמור קבצים).

במלאווי למשל...

ישנם מקומות שלא שמעו על כספומט ואם תנסה להסביר להם שיש כזו מכונה שלוחצים על כפתור ויוצא כסף, הם יחשבו מה שממילא הם כבר חושבים שאתה, " קרייזי מזונגו" לבן משוגע... מומלץ בחום לקחת ניירות כי גם בחורים אמיתיים אין איתם בעיה, לפחות לא באפריקה מהנסיון שלי.מה שחשוב הוא לשמור על הטופס שמקבלים בבנק עם ההמחאות כי יש מקומות שלא יפרטו לכם אותם בלי הדבר הזה.

syair

New member
אם כבר מדברים על כסף

מישהו פעם נתקע בלי כסף, והשמתמש בשירותי western union, פשוט היום ראיתי שלאומי ויזה מאפשרים לעשות את זה, כי עד היום לפי מה שאני יודע היה ניתן לעשות את זה רק בסניפי הדואר הגדולים.

טרבלרס צ´ק... תלוי לאן נוסעים...

היו פעמים שקיללתי את הרגע שהיו לי טרבלרס בדרום אמריקה העמלות שרצו ולחפש מקומות שיפדו... אבל רצוי שיהיו קצת לעת צרה מה שלא יקרה כמו שהסבירו כאן.

למעלה