Transparency בפוטושופ 6

Darren

New member
Transparency בפוטושופ 6

משום מה , כשעושים EXPORT לקובץ לפורמט GIF הוא כבר לא נותן אפשרות לבחירת צבעים שקופים. אשמח לשמוע איך אני עושה זאת, ועוד יותר, איך אני עושה את זה לא ב INDEXED COLOR אלא גם ב RGB.

uri_a

New member
אז ככה:

בפוטושופ 6 שומרים קבצים כאלה ע"י הפקודה save for the web, ושם יש את כל האפשרויות, וגם אפשרויות חדשות (אפשרות שמירה נוחה של השקיפויות המקורית בתמונה.) אפשר לעבוד RGB, אולם הקובץ יתורגם בשמירה לindex, כםרמט השמירה GIF לא שומר RGB.

Darren

New member
הממ...אבל איך אני מציב צבע לשקיפות?

אוקיי...ההעברתי למוד INDEXED ועשיתי SAVE FOR WEB איך אני אומר לו שהצבע הלבן שברקע יהיה שקוף ? אמנם יש V על ה check box של הקיפות אבל זה לא עושה את זה... ועוד משהו - איך אני יוצר תמונה חדשה, עם רקע שקוף ?

Darren

New member
ויש עוד בעיה..

שאלות של מתחיל..אני יודע.. התחלתי קובץ חדש בפוטושופ עם שכבת רקע שקופה. יצרתי שכבה חדשה וציירתי בה ריבוע עם פינות מעוגלות. עכשיו שאני בא לצבוע אותו בפנים עם הדלי הוא עושה לי פרצוף ולא מאפשר לי. הוא טוען שתוכן השכבה לא ניתן לעריכה content of the layer isn´t editable. למה ומדוע ?

yossi_maoz

New member
בדוק

אם לא נעלת את השכבה, או את יכולת העריכה של האובייקטים בה (הסתכל בתיבת השכבות בסימוני הנעילה הרלבנטיים. אם יש סימון על אחד מהם בטל אותו)

yanivfel

New member
שקוף משמעו - לא קיים, לכן...

ישנן מספר דרכים. הנה אחת מהן: בשיכבה שמעל ה-Background תדביק את התמונה שלך. מחק את ה- Background היות והוא שיכבת רקע שלא מקבלת "חורים" או מחיקות, ולכן לא ניתן ליצור דרכו "צבע שקוף". זכור - "צבע שקוף" הוא למעשה צבע שלא קיים אך לוא דווקא כל אותו הצבע חייב להיעלם. לפעמים תהיה מעוניין לנקות צבע מסויים ממקום אחד בתמונה בעוד שאתה משאיר את אותו הצבע במקומות אחרים שבה. אפשרות נוספת היא להפוך כמה צבעים או איזורים לשקופים. איך עושים זאת? עושים זאת כך: בחר בכל דרך, בכדי לנקות את הצבע, הצבעים או האיזורים שצריכים להיות שקופים. נניח שאתה צריך להיפטר מהלבן שבתמונה- במקרה שלך. בחר את מקל הקסם (W) מסרגל הכילים. בפרמטרים של הכלי שבשורת המידע העליונה תבטל את ה- V שמסומן ב- Contiguous, מה שאומר שצבע שתבחר בו, יסומן בכל התמונה. כעת לחץ על מקש DELETE שבמקלדת וראה שכל המקומות בהם היה הצבע, כעת הם חור שניתן לראות דרכו רשת של קוביות. בשלב זה אתה רשאי לבחור בין אם אתה מעוניין לבצע Image>Mode>Index Color או לשמור כ- Save for Web. בכל אופן. תוודא שתיבת ה- transparency מסומנת בכדי שפוטושופ יתייחס לצבעים שנחתחו מהתמונה. בהצלחה.

Darren

New member
הממ..לא מצליח..

שמע, עשיתי מה שאמרת. יש לי תמונת JPG, ללא שכבות( שכבה אחת BACKGROUND ) וסימנתי את הרקע הלבן עם המקל. כשאני לוחץ DEL לא קורה כלום, זה נשאר לבן.. ממש מעצבן, כי בגרסאות הקודמות זה היה ממש פשוט לעשות שקיפות. למה הם סיבכו את זה ? אני רוצה להבין - יש לי JPG. הפכתי אותו ל INDEXED. מה אני עושה כדי לקבוע צבע שיהיה TRANSPARENT ? אפילו העזרה שלהם מסבכת את זה.. !

yanivfel

New member
וזה לא לעניין שאני כותב הסבר מפורט

ואתה מתלונן שבשיכבת ה- Background לא נמחקים לך אזורים מסומנים. הריי בפירוש כתבתי - תימחק שיכבה זו היות והיא לא מאפשרת שקיפות!!! לשלוח לך מישהיא עם קול נעים שתקריא לך או שתשתדל לעשות זאת בעצמך?

למעלה