transfer student: האם כדאי?

Boston Guy

New member
אני חושב שזה דווקא מאוד רלוונטי

הדיון הספציפי הזה מדבר ספציפית על לימודים באוניניברסיטה פרטית ויקרה בארה"ב - לא על לימודים באירופה, לא על לימודים בקומיוניטי קולג' זול.
זה מה שהשואלת רוצה.
אז כן, אני יכול לדבר בצורה כללית כמו שאת כתבת, ולכתוב מושגים מעורפלים כמו "העלויות גבוהות" ו "קשה להשיג מלגות" - אבל כמו שראית בשירשור אחר בדף זה יש איש שחושב ש 100,000 ש"ח זה תקציב ריאלי לתואר שני בארה"ב... אנשים לא תמיד מבינים את הפרופורציות.
ונראה כאילו השואלת צועדת באותו מסלול בו את צעדת - היא מדברת על "להיכנס לחובות ל 25 שנה" כאופציה. אבל מהנסיון האישי שלך, את גילית שקשה מאוד לאדם צעיר לקבל מגופי מימון את האשראי על סכומים כאלו...

ובניגוד למה שאת כותבת - לדעתי "להתקבל למוסד כמו RISD ולא ללכת לשם" לא מקדם את האדם בכלום. זה מתכון טוב למפח נפש - מפח נפש שאת עצמך הרגשת בשנה שבה את נאלצת לדחות את החלום שלך.

DontEvenBlink

New member
אני רוצה הכי את ריזדי כי

זה בית הספר היחיד שביקרתי בו. ביקרתי גם בSVA אבל אני לא רוצה לגור בעיר גדולה כמו ניו יורק. מצאתי עוד בתי ספר יותר זולים באירופה וגם בקנדה: אבל לא ביקרתי באף אחד מהם ויותר קל לי לחשוב על ריזדי כאפשרות ראשונה.

GeJuFan

New member
i would recommend making sure

you have back-ups.
if you can go and visit those schools. apply to them too.
I agree RISD is amazing, providence is a great town (for the most part), but make sure you have yourself spread around nicely so that just in a case RISD won't happen, you still have other- just as good- options.

my personal case was different since in my line of studies i literally only had two options if i wanted to study it for a bachelor degree. i would have loved to have more, but i didn't.

GeJuFan

New member
excellent!

make sure to develop them too as you work on the us colleges applications.

and we are always here to help as being we can.
and if you in providence again or coming for school send me a message.

GeJuFan

New member
but there is a difference

between telling her. RISD cost X$ per year, and between actually asking her if has the money.
that is up to her. yes i had problems getting the loan i needed at first until personal financial circumstances changed, but it doesn't say anything about her or anyone else.
putting the mirror of reality is the right thing to do, supplying the needed information? absolutely!

Yes, she should be aware college in the US is an expensive ordeal, loans are hard but not impossible (and every one is different and neither you not I have zero knowledge about her, therefore yes she may be like most 18 year olds in Israel, maybe she's not. maybe she will be able to take out a loan (or mortgage as it was in my case) maybe her parents will be willing to do so.

there is a difference between showing the facts and demanding answers she doesn't have to provide us with.
how she will get the money.. that's her problem. and if she won't get it, than she won't and yes it will be hard to see the dream postponed or changed.
i think after this thread she has a good understanding of the costs and the work ahead of her and she will be smart enough to make sure she has back up plans- just as i did.

And i will have to disagree with you on the last sentence, i think getting accepted to a place such as RISD is an honor unto itself. it doesn't diminish the pain of having to reject or postpone the beginning year.

Boston Guy

New member
לא ממש צריך לתקן את השגיאים

שגיאים קורים - וכוונתך מובנת גם איתם.
חייב לציין דרך אגב: האנגלית שלך מאוד השתפרה בשנה האחרונה. THAT BEING SAID, יש עוד כמה (וכמה) שגיאות תחביר בהודעה שכתבת, וה DOUBLE NEGATIVE שתפסת הוא רק אחד מהם.
למשל - במשפט הראשון שכתבת אי אפשר להשתמש פעמיים במילה BETWEEN. בהמשך ההודעה כתבת משפט דומה אחר - ושם כתבת אותו נכון תחבירית.
אם את רוצה שהכתיבה שלך תהיה יותר "מהוקצעת" - ממליץ לך לחתוך משפטים ארוכים מדי, ולהשתדל להשתמש פחות במילה AND. הנקודה אינה אויב והשימוש בה מקל על הקריאה.

GeJuFan

New member
תודה!

אגב הכתיבה על הפורום היא לא לגמרי אינדקציה מלאה לאיכות הכתיבה שלי. מן הסתם הקול בו אני כותבת על גבי הפורום הוא שונה מזה שיהיה על גבי עבודה או מאמר.

אבל תודה, לקחתי לתשומת ליבי.

Philip Jr

New member
בגלל שבאקדמיה כתיבה זה דבר כה חשוב

אני לא חושב שיש יום שבו אני לא קורא משהו בנושא כתיבה נכונה / טובה יותר, וזה למרות שאנגלית היא שפת האם שלי ומאז ומעולם כתבתי הכל באנגלית.

יש לי כבר אוסף ספרים מרשים.. למשל אני ממליץ על SIN AND SYNTAX!

GeJuFan

New member
הספר הוכנס לרשימת הספרים לקריאה

ואני מסכימה, לצערי לא תמיד יש לי זמן. וכשיש לי זמן לא תמיד בא לי לקרוא משהו שקשור ללימודים גם לא בעקיפין.

Philip Jr

New member
את זה אני לגמרי מבין..

אני תמיד מנסה לקרוא משהו לא לימודי בנוסף לכל הספרים והמאמרים שקשורים בתחום..

שמעתי שיצא בעתיד הארי פוטר חדש!

GeJuFan

New member
גוגל פיליפ, גוגל.. זה לא נכון

וזה בסדר. אני מאד מאושרת עם המקום שבו הדמויות נשארו, ומה שחסר בין לבין אפשר לקרוא אוןלניין ב-fanfictions בין המאות כותבים הזוועתים שכותבים יותר גרוע ממני בגיל 5, יש מדי פעם כמה פנינות..

Philip Jr

New member
יש לצין

שמאד נהנתי משני הספרים שלה למבוגרים, במיוחד האחרון שהיא כתבה תחת שם אחר.

GeJuFan

New member
היה לה שני ספרים למבוגרים?

אני יודעת על אחד שיצא לפני כשנה אבל לא ידעתי שיש שני.

DontEvenBlink

New member
אפשר רק לשאול

למה פתאום החלפת לאנגלית?

GeJuFan

New member
i'm at work. no hebrew

on the computer

ומסתבר שאני כן יכולה להוסיף מקלדת בעברית מה את יודעת מיקרוסופט שינו את זה, בוינדוס האחרון שהיה (יש לי מק) לי היה צריך את הדיסק התקנה., מצד שני מדובר היה בוינדוס מילניום... מעניין אם זה יישאר בהגדרות שם המשתמש שלי. אני מניחה שאני אדע מחר.

DontEvenBlink

New member
הממ לא. התשובה היא:

זה לא עניינך כמה כסף יש לי וכמה ההורים שלי מרוויחים. או איך אני מתכננת לחסוך את הכסף בשלוש השנים הבאות. או אם אני מוכנה להיות בחובות ב25 שנים הבאות או לא. אני מבינה טוב מאוד את הבעיה של הכסף. אני לא צריכה שתסביר לי אותה. והחלום הזה הוא כן מציאותי בשבילי. רציתי בעבר המון דברים שנראו לאחרים לא אפשריים, אבל עבדתי קשה בשביל להגשים אותם. והצלחתי כי לא הקשבתי כשאמרו לי שזה לא אפשרי. כי החלומות שהיו לי היו מציאותיים, לא בלתי אפשריים: פשוט קשים להשגה.

Philip Jr

New member
תגובה

שמתי לב לאן השרשור גלש, ורציתי רק להבהיר משהו, לפחות לגבי דבריי עד כה.

מעבר לזה שאת צודקת, חשוב לי להבהיר מה המוטיבציה שלי (לא אדבר בשם אחרים) בכלל להיכנס לחלק הכספי. אני מעוניין שכל מי שמגיע לפורום עם שאלות על מסלולי לימודים, יצא עם ידע טוב ככל שאפשר על התוכנית, כולל העלויות שלה. אבל זה מעבר לעלויות - זה גם מה הסיכונים האפשריים.

למשל: את מעוניינת להישאר בארה"ב ולעבוד באנימציה (וגם כדאי כדי שתוכלי להחזיר את החובות מהר יותר..) חשוב שתדעי שזה לא טריוויאלי כלל, בגלל הסטטוס ההגירתי שלך. אין לך אזרחות אמריקאית או GC, וזה ממש לא מובן מאליו שמעסיק יוציא לך אישור עבודה. לכן, יתכן שתסיימי בריזדי, ומיד תצטרכי לשוב לישראל, שם כפי שאנו יודעים אין שוק כמו בארה"ב לאנימטורים (כלומר הוא קטן הרבה יותר).

אולי כל זה לא כל כך מעניין אותך, לגיטימי. אני גם לא חושב שזה בלתי אפשרי שתתקבלי ל - RISD, ותצליחי לממן זאת. פשוט דעי את המשמעויות והסיכונים היטב, לפני שאת בוחרת מסלול כזה או אחר. בנוסף, בררי את כל האלטרנטיבות, גם אם לא ביקרת בהן. אולי יש מסלולים טובים לא פחות עם מסלול דומה לזה שב - RISD.

למעלה