transfer student: האם כדאי?

DontEvenBlink

New member
יש לי רעיון למימון

אני לא יודעת כל כך איך זה יעבוד בדיוק. אני מתגייסת בעוד חודש והתפקיד שלי יהיה מנהלת רשת מחשוב. חשבתי אולי לעבוד במקצוע הזה בזמן הלימודים. אני מנסה לבדוק כמה מרוויחים. באינטרנט כתוב שבין 40-70 אלף דולר בשנה, מה שלא נראה לי כל כך הגיוני. זו כנראה משרה מלאה ולא לסטודנטים. מישהו שגר בארה"ב יודע כמה מרווחים בתור Network System Administrator?
אולי זה לא הפורום הנכון לשאול...

Philip Jr

New member
רגע רגע..

אכן המשכורת הנ״ל היא למשרה מלאה, אבל לפני שנכנסים למשכורת.. את כנראה לא מבינה עדיין את הבעיה המהותית בתוכנית הזו: אין לך אשרת עבודה.. וויזת הלימודים שלך לא תאפשר לך לעבוד במשרה מלאה, וגם לא במשרה חלקית חלק מהזמן.. ויש עוד הגבלות אחרות בנושא. בנוסף, כדי לקבל את הויזה הזו עלייך להוכיח יכולת מימון מראש! לדוקטורנט כמוני זה לא בעיה, כי אנחנו מקבלים מימון.. אבל לסטודנט תואר ראשון על ויזת לימודים זו בעיה רצינית ביותר.. אם כתוב במסמכים מהאוניברסיטה שהעלות היא X כסף, את תצטרכי להראות שיש לך X כסף, מראש..

GeJuFan

New member
מה שפיליפ אמר ואני ארחיב

לפי תנאי הויזה שתקבלי אסור יהיה לך: 1. לעבוד מחוץ לקמפוס (אם כי יש תנאים שעם עומדים בהם כן מרשים אבל זה נדיר, מאד, אבל מאד! תמצאי לא מעט מידע אם תעשי קצת חיפוש על ויזת f-1 שזו הויזה שתקבלי), 2. לעבוד מעל ל-20 שעות שבועיות במהלך הלימודים, ו-40 שעות במהלך חופשות הלימודים.

מה שאת יכולה לעשות, במידה זה יתאפשר לך, לעבוד במהלך השירות הצבאי, או מיד לאחריו. לחסוך קצת כסף. מספיק שלפחות יהיה לך איזה שהוא בסיס.
אני עדיין בדעה שכדאי שתסתכלי יותר לעומק על מלגות וכמובן מוסדות אחרים שיהיו זולים יותר או נכבדים יותר מבחינת המלגות שהם יתנו לך. להתחיל כבר עכשיו לחקור אילו מלגות קיימות.

אבל פרה, פרה. יש לך עכשיו שנתיים שלמות של שירות צבאי. לדעתי כרגע יותר חשוב לעשות את הדברים הבאים במהלכן:
1. להתחיל לחקור על מוסדות.
2. להמשיך לבנות את הפורטפוליו שלך, פורטפוליו יכול לעזור לך גם בקבלת מלגות שלא קשורות לאוניברסיטה (המעטות שקיימות).

אחרי שתשתחררי, תקשיבי לי וקח כמה חודשים לחזור לעצמך ואז תתחילי לבדוק לעומק ענייני תשלום, ולהתחיל ללמוד למבחני קבלה וכו'.
יש לך שנתיים זה מלא זמן.

DontEvenBlink

New member
הממ אני אחשוב על מה שאמרתם

אולי בבית ספר שאני אלמד בו אני אוכל לעבוד בתור מנהלת רשת מחשוב: עבודה בקמפוס עצמו.

GeJuFan

New member
בתור מנהלת, אני בספק רב

אבל בתור אשת IT כן, אם כי מדובר בתפקיד, לפחות אצלי באוניברסיטה, שהוא די בסיסי, להיות אחראי על חדר המחשבים, לענות לטלפונים ממשרדים שונים, ללכת לאותם משרדים או לכיתות ולסדר תקלות, שרובן ממה שנאמר לי ע"י חבר שעובד בזה בקמפוס, הן בסיסיות ביותר.

אגב משהו שאת חייבת לקחת בחשבון: השכר יהיה שכר מינימום, ככה שמדובר בכסף כיס ולא בדרך לשלם על הלימודים.

Philip Jr

New member
אולי, אבל שימי לב לתגובתה של GEJUFAN

אם תקבלי את התפקיד (וזה כמובן לא מובטח), השכר לא יספיק אפילו למחיה, שלא לדבר על שכר לימוד. זה כסף כיס, להוצאות קטנות.

יש לך זמן אני מבין, לאור העובדה שאת רק מתגייסת. חישבי על האפשרויות שלך היטב, ותחקרי יותר לגבי תוכניות נוספות.

NoaHK

New member
לגבי שנת לימודים ראשונה חינם בבצלאל

הכוונה היא שאת יכולה להשתמש בפקדון מהצבא/ ש"ל לשלם את שכר הלימוד.

Philip Jr

New member
מלכתחילה נשמע קצת תמוה

שלימודים בבצלאל יהיו חינם, אפילו רק לשנה.. אבל, זו השקעה טובה של כספי הפיקדון, כספים שלא תופסים ללימודים בחו"ל ככל הידוע לי.. אז זה בכל זאת משהו!

סתם תהייה - יש תואר שני באנימציה?

ועוד תהיה - אם את רוצה להגיע להוליווד, יש בתי ספר רלוונטיים בחוף המערבי?

אני קלולס לחלוטין בתחום האנימציה, אבל מכירה את RISD מקרוב. יופי של מקום.
עד לאחרונה גרתי בפרובינס ואני מתגעגעת אליה מאוד אחרי כמעט שבע שנים. אני יכולה להעיד ממקור ראשון שזו עיר מקסימה, במיוחד אם את לא מחפשת עיר גדולה.

לגבי התהיה הראשונה - זו יכולה להיות אופציה יותר זולה. עלות *שנתית* של תואר ראשון דומה לעלות שנתית של תואר שני, אבל בדרך כלל זה שנתיים במקום שלוש או ארבע.
אולי כדאי לעשות חשבון ולגלות האם תואר ראשון בבצלאל+תואר שני ב-RISD יצא יותר זול מתואר ראשון ב-RISD או מוסד דומה.

ולגבי תהיה שניה - בזמנו למדתי תואר ראשון בטכניון, ורובינו מצאנו עבודות תוך כדי לימודים בחברות בסביבה. אחר כך למדתי ב-RISD ונסעתי לא מעט לכל מיני ימי קריירה בבוסטון, כדי להגביר את הסיכויים למצוא עבודה בתחום.
רוצה לאמר שהרבה פעמים הקשרים שיכניסו אותך לעבודה הראשונה נוצרים תוך כדי הלימודים. לכן אם יש אופציה ללמוד קרוב למושא חלומותייך התעסוקתיים, שווה לבדוק את האופציה.
כאמור, אני בכלל לא בקיאה בתחום האנימציה, אז ייתכן שאני מפספסת משהו.
אגב, בטקס סיום שלנו ראש תוכנית הערב באנימציה הזכירה את העובדה שבוגרי שנה אחרונה (של תואר ראשון בתוכנית רגילה) שולחים את פרוייקט הסיום שלהם לאולפנים כאלה ואחרים בקליפורניה. אני משערת שלפחות חלק מצליחים למצוא ככה עבודה, אחרת לא היו עושים את זה בכלל.

אפרופו תוכנית ערב - היא מצויינת אבל לא נראה לי שהיא תהיה רלוונטית אם אין לך אזרחות או גרין קארד. אני בספק שלימודי ערב יוציאו ויזה לסטודנט זר.

בהצלחה!

DontEvenBlink

New member
יש תואר שני, אבל אני לא ממש רוצה אותו

אני מניחה שזה ל3D, לא יודעת. אני מתעניינת רק ב2D. תואר ראשון זה מספיק בשביל זה.

לגבי העבודה: כן, זה מה שעושים, שולחים את פרויקט הסיום לאולפנים. יש המון אנימטורים בהוליווד שלמדו בריזדי. חלקם הצליחו מאוד: סת' מקפרלן לדוגמא עשה תואר ראשון באנימציה בריזדי, ועבר לעבוד בהאנה ברברה בהוליווד, ולאחר מכן יצר את "איש משפחה." מייקל דימרטינו ובריאן קוניאצקו גם למדו בריזדי, שניהם עבדו ב"איש משפחה" ומאוחר יותר יצרו את "אוואטר, כשף האוויר האחרון".

גם calarts נראה לי נחמד. http://calarts.edu/ אני פשוט חושבת יותר על ריזדי כי ביקרתי שם.

מצאתי בית ספר חביב בדנמרק שהוא בחינם לאזרחים בריטים. אבל נראה לי שממש קשה להתקבל אליו: http://www.animwork.dk/en/

למעלה