transfer student: האם כדאי?

DontEvenBlink

New member
transfer student: האם כדאי?

אני ממש רוצה ללמוד אנימציה, וכרגע האוניברסיטה שאני הכי רוצה ללמוד בה היא The Rhode Island School of Design בפרובידנס. תוכנית הלימודים היא מאוד דומה לזו של בצלאל, ואפילו יש חילופי סטודנטים בין שתי האוניברסיטאות. באתר של בצלאל כתוב ששנת הלימודים הראשונה היא בחינם למי שעשה צבא או שירות לאומי (זה נכון?), בעוד שהלימודים בRISD הם ממש יקרים. חשבתי שאולי כדאי לי בשנה הראשונה ללמוד בבצלאל, ואז לעבור לRISD בתור transfer student. אני אצטרף ישר בתור תלמידת שנה שנייה. זה אפשרי, אבל כדאי?

Philip Jr

New member
איך את מגדירה כדאי?

RISD מוסד נחשב ומצוין בתחום הזה ובכלל, על זה אין שאלה.

את תצטרכי להתקבל לבצלאל קודם, שזה לא פשוט.. ואז להתקבל ל - TRANSFER ב - RISD, שזה עוד יותר לא פשוט..

בנוסף כפי שציינת, הלימודים יקרים מאד יחסית לארץ, והסיכוי לקבל מלגה אפסי.

חילופי סטודנטים זה לא רלוונטי במיוחד אם ברצונך לעשות TRANSFER, שזה סיפור אחר לחלוטין.. אבל זו אפשרות נהדרת אם תרצי ללמוד בארץ ולחוות "טעימה" של ארה"ב.

אז זו תשובתי בגדול, ושוב עולה השאלה - איך את מגדירה כדאי? כדאי לנסות...

DontEvenBlink

New member
כדאי: במובן של

כדאי לעבור אחרי שנה לבית ספר אחר? לעבור פעמיים את כל העניין של קבלה ללימודים? ללמוד שנה אחת מהתואר בבית ספר אחד ואת 3 השנים הבאות בבית ספר אחר?
אני יודעת שזה לא פשוט, אני יכולה לעבוד קשה על מנת להתקבל. הבעיה הכי גדולה שלי כרגע זה הכסף. אם אני אלמד שנה בארץ, זה אומר שאני אצטרך לשלם על 3 שנים של לימודים במקום 4.

Philip Jr

New member
ולעשות 3 שנים ב - RISD את יכולה?

כי עדיין מדובר בסביבות 150 אלף דולר (יותר למען האמת) על שכר לימוד, דיור במעונות ותוכנית ארוחות בסיסית.. כלומר כמה וכמה סדרי גודל מעל העלות של לימודים בבצלאל.. אז זה דבר ראשון.

דבר שני, הליך הקבלה הוא לא כל כך נורא, ובטח שזה בקטנה לעומת הלימודים עצמם. אז לא הייתי בוחן את הכדאיות לפי האם צריך להתקבל פעם אחת או פעמיים. מה שכן הייתי בוחן, זה מה יתן לך התואר מ - RISD ביחס לתואר מבצלאל. זה תלוי בדברים כמו איפה תרצי לעבוד אחר כך למשל.

little junebug

New member
יש לך דרכון אמריקאי?

כי אם תעשי את התואר בארה"ב ותחזרי לארץ מצבך לא יהיה טוב יותר בהכרך מזה של בוגר בצלאל באנמציה,גם ככה השוק קטן בארץ.
במקומך הייתי נרשמת לבצלאל ומנסה להתקבל(כמו שפליפ אמר-זה גם לא פשוט). יש מצב שRISD לא מקבלים Transfer students, הייתי בודקת גם את זה.
בהצלחה!

לחלוטין מסכים עם ההערה השניה שלך

אם אח"כ את מתכננת לחזור לארץ אז מלכתחילה שווה לך ללמוד בבצלאל. המורים, החברים לספסל הלימודים והפרוייקטים מול 'לקוחות' בארץ הם מה שייתן לך אח"כ את דריסת הרגל בתחום, לא התעודה של מוסד כזה או אחר. מהבחינה הזו, קצת כמו MBA, את הולכת ללמוד לא פחות בשביל הנטוורקינג מאשר בשביל ה'ידע'.

DontEvenBlink

New member
אין לי דרכון אמריקאי

יש לי דרכון בריטי... אני מניחה שזה יותר פשוט מרק ישראלי.
ולא- אני לא רוצה לחזור לארץ. בעצם מה שאני רוצה זה לעבור להוליווד ולעבוד באולפן אנימציה. (לא לגמרי בלתי אפשרי, נכון?)
וריזדי מקבלים טארנספרס. בדקתי את זה כבר.

Philip Jr

New member
גם לי יש דרכון בריטי

לא יעזור לך בכלל בארה"ב.. לצערי ולצערך. אבל, האמרה השנייה שלך רלוונטית מאד, כי עכשיו יותר ברור מדוע תואר מ - RISD יתאים לך יותר, את רוצה לעבוד בארה"ב אחר כך.

GeJuFan

New member
בדקת את האפשרות לעשות

את כל התואר ב-RISD? נכון שהם פרטיים, ויקרים, והסיכוי ללא אזרחות לקבל מלגה הוא כמעט אפסי אבל שווה לבדוק.
כמובן שאם יש לך אזרחות אמריקאית המצב נהייה הרבה יותר פשוט.

בלי שום קשר, RISD הוא אחלה מוסד לקחתי שם קורס אחד (שלא יצא לי לסיים מסיבות אישיות) והיה ממש מגניב, ופרובידנס זו עיר סבבה לגמרי (אני במקרה חיה ולומדת בה אבל במוסד אחר לא ב-RISD). אם תגיעי לכאן תשלחי מסר אני אשמח לעזור בכל מה שקשור לעיר עצמה.

אגב כדאי גם ליצור קשר עם "אני שירת" היא אומנם למדה תואר שני ב-RISD ובתחום אחר אבל היא כן למדה שם אולי היא תוכל להוסיף קצת מידע שחסר לאלו מאיתנו שלא ממש למדו שם.

DontEvenBlink

New member
האמת שהייתי בפרובידנס

ממש לפני כמה שבועות. עיר מקסימה. הסתובבתי ברגל דיי הרבה וגם ביקרתי בבראון.

DontEvenBlink

New member
לעשות את כל התואר בריזדי

היה הרעיון הראשון שלי. אבל אז קראתי שבבצלאל השנה הראשונה היא חינם, וזה יחסוך לי הרבה כסף. השאלה שלי הייתה אם כדאי לעבור לבית ספר אחר אחרי שנה.

את לומדת במקרה בבראון?

GeJuFan

New member
היי, זו אכן עיר מקסימה למדי

וטוב שהגעת לפני כמה שבועות כשעוד היה חמים ונעים יחסית.

אני ממליצה לבדוק לעומק גם את העניין של מלגות ב-risd מקסימום תגישי בקשה תתקבלי, אם תראי שהם לא יכולים לעזור לך בסכום שנראה לך סביר תסרבי.

מה שכן אם אכן הרצון הוא להישאר בארץ בסיום הלימודים אולי מה שאמרו שהלימודים בבצלאל עם חברות ישראליות ופיתוח קשרים עם ישראלים יהיה יותר עדיף.

ולא אני לומדת באוניברסיטת ג'ונסון וויילס.

GeJuFan

New member
אהה סליחה לא שמתי לב להודעה השנייה

שבה את רוצה להישאר כאן.
שאלה כתבת שיש לך דרכון בריטי האם את אזרחית של מדינה שחברה באיחוד האירופאי? כי אם כן אז במקום להסתכל לכיוון של ארה"ב הייתי מתעמקת בלימודים באירופה. בלא מעט מדינות תוכלי ללמוד בחינם או בשכ"ל נמוך אם את חברת איחוד. ואם תגורי קודם כמה שנים בבריטניה תוכלי גם ללמוד שם בשכ"ל לאזרחים שהוא נמוך מזה של לא אזרחים.
ויש כמובן גם אירלנד וסקוטלנד.

ואגב: risd זה לא המוסד היחידי שמלמד אנימציה בארה"ב. אני חושבת שכדאי בהחלט להתפרש קצת במקרה שלך, לראות אילו עוד מוסדות יש. אם אין לך אפשרות לממן את התואר בארה"ב (אפילו עם הלוואה או שימוש בחסכונות) אז בהחלט כדאי לבדוק כמה שיותר מוסדות ולראות מי ייתן לך מלגה.

DontEvenBlink

New member
אני רוצה לבדוק עוד מוסדות, אבל בריזדי ביקרתי

וגם בSVA בניו יורק. הייתי רוצה לבקר בבית ספר לפניי שאני שוקלת אותו. בניו יורק אני לא כל כך רוצה ללמוד, לא מתאימה לי עיר גדולה. פרובידנס זה פשוט מושלם בשבילי. גם כשהסתובבתי בבית ספר ראיתי שיש להם מאגר משאבים ענק: תמונות, ספרים, חפצים, סרטים. זה משהו שלא ראיתי בSVA.

אני אזרחית של אנגליה... לא הצלחתי ממש למצוא את מה שאני מחפשת בבריטניה. נראה לי שאירלנד וסקוטלנד יתאימו לי גם. אני רק צריכה למצוא מוסדות שיש להן תוכנית לימודים דומה לזו שבריזדי ובצלאל.

Boston Guy

New member
אבל על שאלת הת'כלס של פיליפ את לא עונה...

יש לך חצי מליון ש"ח במזומן להראות לקונסול האמריקאי בישראל כדי להוכיח שאת מסוגלת לממן את הלימודים ב RISD ?
כי בלי להוכיח לו שיש לך את הכסף, הוא לא יאשר לך ויזת סטודנט...

DontEvenBlink

New member
מה זה משנה אם יש לי את הכסף או לא?

לי זה משנה, לכם זה לא. אני זאת שצריכה לדאוג לזה. ולא, זו לא שאלת התכל'ס, כי זה לא רלוונטי למידע שבאתי לחפש כאן.

Boston Guy

New member
כלומר, התשובה היא "לא, אין לי את הכסף"

זה בדיוק מה שרלוונטי לדיון - להבין אם מדובר בדיון תאורטי על חלומות, או בדיון מעשי.

GeJuFan

New member
אבל בוסטון.. גם אם אין לה

את כל או אפילו קמצוץ מהשכ"ל זה לא אומר שזה רק בגדר דיון על חלומות. ישנה אפשרות- קלושה אני יודעת- אבל עדיין אפשרות שהיא כן תהייה מאלו שיזכו במלגה מהאוניברסיטה. ור-risd הם לא המוסד היחידי בארה"ב
והרי היא לא תהייה הישראלית הראשונה ללא אזרחות שתסע ללמוד תואר ראשון בחו"ל על מלגה.

היא צודקת, נתנו לה את רוב אם לא כל המידע הרלוונטי לה, אם יש לה או אין לה את הכסף זה ממש לא בעיה שלנו, מה שחשוב זה שהיא תדע שללא אזרחות כמות המלגות הקיימות קטנה עד כמעט לא קיימת, אבל עדיין יש מלגות. והאוניברסיטה זה המקום הכי טוב להתחיל בו.
אני לא מבינה מה היה הטעם של ההודעה שלך? במיוחד כשהיא כרגע רק בשלב ההתחלתי של הגישושים. קודם כל שתבחר מוסדות, שתתחיל לעבוד על הבקשה והמבחנים והפורטפוליו שהיא כנראה תצטרך. אחרי שהיא תתקבל, אז זה הזמן להתחיל לדאוג לאיך משלמים על השכ"ל, לוותר או לדחות את הלימודים תמיד אפשר גם אחרי שמתקבלים (מי כמוני יודעת).

Boston Guy

New member
תזכירי לשואלת איך התגשם החלום במקרה הפרטי שלך

אני זוכר שאת גם חלמת אז על מלגות, וגם לך אמרו\תי שאלו חלומות לא מציאותיים.
דווקא את - מכל האנשים שבעולם - יכולה להסביר לשואלת מה המחיר האמיתי של לימודים בפרובידנס, רוד איילנד. כמה עשרות אלפי דולארים עוזבים כל שנה את חשבון הבנק שלך ועוברים לידיים זרות כדי לממש את החלום.

GeJuFan

New member
הדרך שבה אני מממנת

את הלימודים לא קשורה למקרה הספציפי הזה, ואני יודעת שאתה מספיק חכם לדעת את זה וגם התואר שלי הוא שונה מאד במקרה שלי היו לי רק שני מוסדות לבחור מהם בשביל תואר ראשון, במקרה שלה יש כמה וכמה.
וכן אמרו לי כולם! גם בני משפחה וחברים שהחלומות שלי לא מציאותיים, ולכן כשחולמים בגדול חשוב שיהיה back up plan (והיו לי כמה וכמה כאלו). זה שהתוכנית שלי יצאה לפועל בגלל נסיבות פרטיות שונות זה כבר עניין אחר.
תשמע, אני יודעת שאתה כאן כבר המון זמן (יותר ממני) לדעת שאני לא היחידה שאי פעם ביקרה בפורום ולמדה/לומדת תואר ראשון בארה"ב/בחו"ל, ולא מעט מאלו שכן עשו זאת עשו את זה על בסיס מלגה- וכן זה קשה אבל לא בלתי אפשרי.
ואחרי חצי עשור כבר למדתי לקבל ולהבין שאתה אדם מאד ישיר ואומר הכל בלי יותר מדי פילטר, אבל בחייאק ראבאק במקום לעשות לה ולאחרים כמוה שרק עכשיו מתחילים לגשש את כל העניין הזה שנקרא לימודים בחו"ל למה לא להסביר לה שהעלויות גבוהות, מאד, שמלגות כמעט ולא קיימות, ולתת לאותו אדם להחליט בעצמו אם בא לו להמשיך ולחקור את הנושא הלאה.
אין שום בושה בלנסות, להתקבל ולהבין שזה לא יילך כי באמת אין אפשרות לקבל מלגה. יכול להיות שעצם הניסיון והקבלה יעשו לה טוב אם לא לקריירה שלה (להראות שהנה תראו כן התקבלתי למוסד x למה לא הלכתי זה y) אז לפחות לביטחון העצמי. לדעת שמוסד מסוים קיבל אותך ורצה אותך (בדרגה כזו או אחרת) זה חתיכת בוסט לביטחון. במיוחד מוסד ברמה של RISD.

למעלה