trans sexuals

Noile

New member
trans sexuals

אתמול היתה פה בטלויזיה תוכנית מאד מעניינת בנושא טרנס סקסואלס. (סוף סוף השתלם לי הקורס ב-BILOGICAL PSYCHOLOGY
) החלק הראשון של התוכנית עסק באנשים שנולדו עם סקס אמביוולנטי, במיוחד COMPLETE OR PARTIAL ANDROGEN INSENSITIVITY. אלו אנשים שנולדים עם XY אך ללא רספטורים לקליטת הורמונים זכריים מה שגורם להם במקרים קיצוניים לפתח גוף נקבי לחלוטין או במקרים אחרים אברי מין אמביוולנטיים. במקרה הראשון המצב מתגלה במקרה או כאשר מגיעים לבדיקות פוריות. במקרה השני ניתן להבחין בכך מיד בלידה. התוכנית הציגה דעות שונות של רופאים ופסיכולוגים בנוגע לשתי אפשרויות פעולה - אחת להחליט על מין בשביל התינוק בגיל צעיר, לנתח ולגדל בהתאם. ההמלצה היתה שעדיף לבחור בזכר מכיוון שיותר קל להפוך את הבחירה בבגרות אם יש צורך. היתרון לילד כאן היא האפשרות לגדול מבלי שוני פיזי ניכר מילדים אחרים. החסרון הוא הקושי הפסיכולוגי במקרה שהבחירה במין זה או אחר לא נכונה והילד גדל בגוף שלא מתאים למה שהוא מרגיש. האפשרות השניה היתה לחכות לבגרות ולתת לילד לבחור את המין בעצמו. (חייבת ללכת עכשיו - המשך מה היה בחצי השני של התוכנית יבוא)

odedee

New member
לחכות לבגרות?

כלומר, להשאיר את הילד הרמפרודיט עד שיתבגר? נראה כמו מקרה כזה שבו אי אפשר לא לבחור משהו, וכל בחירה היא קשה.

Noile

New member
המשך

אז זהו, שדוקא כמה מהמרואיינים לכתבה שגדלו עם המין שלא התאים להם אמרו שהיו מעדיפים ככה. מצד שני אלה שהתראיינו היו כאלה שלא היה להם טוב עם הבחירה, ככה שהתמונה לא ממש מאוזנת. החלק השני עסק באנשים שנולדו עם מין שמתאים לכרומוזומים אבל לא מתאים למה שהם מרגישים ותארו כמה נורא היה הסבל שעברו, מצד המשפחה ומצד החברה. היה במיוחד מקרה של גבר שנולד וגדל כאשה, עבר טיפול לשינוי מין לגבר ונאלץ לצאת למאבק משפטי, לקבל הכרה כגבר, כדי שיוכל להתחתן. הטיעון המשפטי הסתמך על מחקרים שהראו של-GENDER IDENTITY, כלומר הרגשת השיכות למין, יש בסיס ביולוגי. החלק הזה של הצדקת GENDER IDENTITY ע"י ביולוגיה, נראה לי קצת בעייתי מכיוון שא' זה עוד לא ממש הוכח ואם פעם יוכח שלא?? וב' למה רק ביולוגיה זו סיבה מספיק טובה וקבילה ע"י החברה ובתי משפט??

odedee

New member
רגע...

אני מניח שבאוסטרליה אנשים יכולים לעשות ניתוח לשינוי מין ואז רושמים אותם כמינם החדש, לא? ככה זה ברוב המדינות... אם זה ככה, מאיפה בעצם מגיעה הבעיה? מה הבעיה לחתן גבר עם אשה? אלא אם כן המסמכולוגיה באוסטרליה מראה שהיה מין אחר קודם.

ro99

New member
באנגליה עד לא מזמן

אי אפשר היה לשנות מין בתעודת לידה שזה אומר שאי אפשר היה להתחתן במקרה כזה.

Noile

New member
AUS

לא יודעת איך הולך הרישום באוסטרליה. לפי התוכנית ההיא בטלויזיה הבחור ההוא היה צריך פסיקת בית משפט בשביל להתחתן, אבל לא ברור לי בדיוק מתי זה קרה, אולי החוק השתנה מאז. שמתי שאלה בפורום TRANSGENDERS אוסטרלי וכשתהיה תשובה אכתוב אותה כאן.

Noile

New member
והנה

Victoria was the last state to make it possible for a post operative transsexual to change the sex designation on their birth certificate. Now it is possible right across the country.

למעלה