trainspotting

• פותח הנושא IC4
  • פורסם בתאריך

Aimee

New member
אני אישית לא סבלתי את הסרט

אבל לפי מה שהבנתי זה מה שהם עשו, ככה זה גם מתחיל האמת. הם ישבו ובהו ברכבות. ספוטינג=להבחין, לראות וכדומה טריין - דהה רכבת..

IC4

New member
מה לעזאלז

רק בקטעון אחד מסכן הם בתחנת רכבת ועוברת רכבת זהו. זה סתם כנראה שם שהחליטו לתת לסרט כי איזה שם אחר כבר יכלו לתת
ומה יש לא לסבול בטריינספוטינג
aimee u r my dearest nemessis

ghostdog

New member
סרט מופתי!

וטריינספוטינג זה אכן תצפות רכבות. וזה לא ביטוי שהם המציאו- יש קהילה שלמה של טריינספוטרים בריטיים שהתחביב שלהם זה לנסוע לכל מיני מקומות ולתצפת רכבות. הם רושמים את המספר הסדרתי של הרכבת ואת השעה ואז כל שנה נפגשים בכנס ענק ומתרברבים מי תיצפת איזו רכבת איפה ובאיזו שעה בדיוק. זה כנראה התחביב הכי תמוה בעולם והסיבה שזה השם של הסרט תמוהה לא פחות. כנראה שזה גם ביטוי שקשור לסמים. או שלא. יובל

*GormE*

New member
מדרש השם טריינספוטינג

איפשהו בספר (כן, יש סרטים שנעשו ע"פ ספרים- ההמצאה נטולת האנטימדייתית הזו- ויש קטע בספר שבו- אם אני לא טועה- מישהו סתאם מתבונן, חבר שלו שואל מה הוא עושה וזה עונה לו- סתאם מתצפה רכבות (טריינספוטינג)

TomerZimmermann

New member
סרט גאוני

אני כבר לא זוכר אותו יותר מדיי אבל זה מה שזכור לי בקשר לשם. כל הקטע בלצפות ברכבות זה המהירות שהן עוברות. רכבות זה דבר מהיר, מרתק, כמובן שיש בזה גם אספקט מסוכן, מה קורה אם אתה מתנגש ברכבת, אתה תמות, אבל בעצם לא תרגיש כלום, זה הכל ייגמר מיד. זה הכל אנלוגיה לחיים של הגיבורים בסרט. הם מסוממים, הם עוברים את החיים מהר בלי בעצם להרגיש כלום. הם רצים לאורך המסילה של החיים בלי להתייחס לאף אחד (רכבת לא מפחדת ממה שנמצא בדרך כי היא חזקה) אבל בעצם כל דבר קטן יכול להפיל אותם מהמסילה ולהרוג אותם (הרי מספיק אבל קטנה על המסילה והרכבת יכולה להתהפך).

חולוני

New member
ולא לשכוח את הפסקול הענק..

עם שירים כמו - Perfect Day של לו ריד Atomic של סליפר (קאבר לשיר של בלונדי) Born Slippy של Underworld Mile End של פאלפ Lust For Life של איגי פופ A Final Hit של לפטפילד ובפסקול השני (יש חלק שני לפסקול..שיצא שנה אחרי) - Think About the Way של Ice MC (זה הדאנס הזה מתי שהוא עובר ללונדון..אני זוכר שחיפשתי אותו שנים עד שמצאתי את השם שלו..) Choose Life של PF Project Golden Years של דיויד בואי Come Togheter של Primal Scream ועוד מלא שירים שירים מעולים...פשוט פסקול ענק יש לסרט הזה.

תקראה ת´ספר

הספר לא פחות טוב הסרט אם לא יותר טוב. הספר כתוב כסיפור מנקודת מבטו של הדמות, כל פרק זו דמות אחרת. בקשר לשם אבא של הדמות של רוברט קרליי(השחקן שחכתי ת´ שם של הדמות בסרט) עובד כ"צופה רכבות". למחבר קוראים וולש.

למעלה