אז הגיע הזמן לנסות קחו בחשבון שניסיון ראשון הוא קשה יותר וזה נעשה קל עם הזמן. אני רק אציין שמעולם לא הייתי שם ואני כותב בכלליות ולא יודע עם זה בהכרח מתאים לטורס דל פינה או צ'ילה בכלל. 1. תשיגו מפה - גם אם זה קצת יקר.רצוי טופוגרפית שיש עליה סימון שבילים. תחליטו איזה שביל אתן עושות.נסו להשיג סיפור דרך - שזה תיאור מילולי של המסלול משהו בסגנון "...באקליפטוס השלישי אתן לוקחות שמאלה הולכות 5 ק"מ והגעתן לאתר הלינה השני של המסלול..." בחרו נקודת התחלה ובררו כיצד מגיעים אליה - רגלית,מונית,אוטובוס,גמל וכו' עכשיו בנוגע למפה - זה גם כדי שתלמדו - נסו תוך כדי הליכה לזהות את מיקומכן על המפה.להבא תהיו מנוסות יותר.ניווט זה עניין נילמד. 2. להתארגן על ציוד - take only what you need to survive. לשמור על תיקים קלים.רצוי לסלק כל פיסת ציוד שיש בה מהמיותר.לשני אנשים מספיקה שפופרת משחת שיניים אחת - עד הרמה הזו.לא לקחת גרם שלא צריך - בסוף כל הגרמים האלה זה שני קילו.זה גם אומר להמעיט עד למינימום בבגדים להחלפה (אם בכלל). אוהל - תודאו שאתן יודעות להרכיבי,לפרק ולארוז אותו. בררו כמה מים כדאי לסחוב שם על הגב.עם המים שמינים בשפע אין צורך בהרבה.אם לא,תעשו הערכה כמה אתן שותות ביום ותוסיפו מעט ספר (נכון בעיקר לאזורים מדבריים) 3. אוכל - לקחת אוכל קל,קל לבישול,בעל עלות אנרגטית נמוכה לבישול ומזין - כלומר יבש.בדרום אמריקה קווקר (habena) עושה את העבודה.גם אורז זה טוב.פירות יבשים זה טוב.דבש ולחם זה טוב (אבל לחם לא מחזיק ימים רבים) לא לשכוח שארוחות שחיתות אינן המטרה פה - תעשו 2 כאלה יום לפני ובערב אחרי.פירות טריים רק קצת - סוג של פינוק,ויטמינים ופרס כשמגיעים לפיסגה. זהו בערך - להערכתי לא תהיו היחידות בטורס דל פיינה בעונה הזו - ואם תהיה בעייה בטח תוכלו להאזר במטיילים אחרים. אל תלכו לאיבוד כמו הישראלים בצ'ילה שבוע שעבר.ואל תפחדו זה לא כזה סיפור.תעשו חיים ותספרו איך היה.