TORRES DEL PAINE

juliet26

New member
TORRES DEL PAINE

אחנוזוג ורוצים לעשות את הטרק יש חברות שמוציאות אב זה נורא יקר איך עושים את זה לבבד אף פעם לא טירקנו לבד תודה

jeshu

New member
אז הגיע הזמן לנסות קחו בחשבון שניסיון ראשון הוא קשה יותר וזה נעשה קל עם הזמן. אני רק אציין שמעולם לא הייתי שם ואני כותב בכלליות ולא יודע עם זה בהכרח מתאים לטורס דל פינה או צ'ילה בכלל. 1. תשיגו מפה - גם אם זה קצת יקר.רצוי טופוגרפית שיש עליה סימון שבילים. תחליטו איזה שביל אתן עושות.נסו להשיג סיפור דרך - שזה תיאור מילולי של המסלול משהו בסגנון "...באקליפטוס השלישי אתן לוקחות שמאלה הולכות 5 ק"מ והגעתן לאתר הלינה השני של המסלול..." בחרו נקודת התחלה ובררו כיצד מגיעים אליה - רגלית,מונית,אוטובוס,גמל וכו' עכשיו בנוגע למפה - זה גם כדי שתלמדו - נסו תוך כדי הליכה לזהות את מיקומכן על המפה.להבא תהיו מנוסות יותר.ניווט זה עניין נילמד. 2. להתארגן על ציוד - take only what you need to survive. לשמור על תיקים קלים.רצוי לסלק כל פיסת ציוד שיש בה מהמיותר.לשני אנשים מספיקה שפופרת משחת שיניים אחת - עד הרמה הזו.לא לקחת גרם שלא צריך - בסוף כל הגרמים האלה זה שני קילו.זה גם אומר להמעיט עד למינימום בבגדים להחלפה (אם בכלל). אוהל - תודאו שאתן יודעות להרכיבי,לפרק ולארוז אותו. בררו כמה מים כדאי לסחוב שם על הגב.עם המים שמינים בשפע אין צורך בהרבה.אם לא,תעשו הערכה כמה אתן שותות ביום ותוסיפו מעט ספר (נכון בעיקר לאזורים מדבריים) 3. אוכל - לקחת אוכל קל,קל לבישול,בעל עלות אנרגטית נמוכה לבישול ומזין - כלומר יבש.בדרום אמריקה קווקר (habena) עושה את העבודה.גם אורז זה טוב.פירות יבשים זה טוב.דבש ולחם זה טוב (אבל לחם לא מחזיק ימים רבים) לא לשכוח שארוחות שחיתות אינן המטרה פה - תעשו 2 כאלה יום לפני ובערב אחרי.פירות טריים רק קצת - סוג של פינוק,ויטמינים ופרס כשמגיעים לפיסגה. זהו בערך - להערכתי לא תהיו היחידות בטורס דל פיינה בעונה הזו - ואם תהיה בעייה בטח תוכלו להאזר במטיילים אחרים. אל תלכו לאיבוד כמו הישראלים בצ'ילה שבוע שעבר.ואל תפחדו זה לא כזה סיפור.תעשו חיים ותספרו איך היה.

natyh

New member
או קיי

אצלי בקומונה בדף הראשון היה קישור והסבר שתפוז באדיבותה החליטה להעלים ....
מזל שהספקתי להכין קישור קצת לפני בטורס הייתי בערך 18 ימים כך שאני מכיר אותו לא רע : ראשית בהתיחס לדברי יונתן המאד מדויקים בכניסה לפרק קונים מפה בכמה גרושים . תיאור הטרק יש בקזה מריה חוזה ( הקזה של אמא של חואן ששמה כמה מפתיע נעמי דוקא אז ד"ש חם מנתי הצלם ) ציוד אתם חייבים ציוד טרקים הכי טוב בנמצא והכי חם ברמה של ציוד מטפסי הרים או ציוד לסקי . כולל נעליים מצוינות תתכוננו לעבור שלג בפס מעל קרחון גריי , כדאי מאד לקחת מקלות הליכה יהיו שם מספר מקרים של רוחות מטורפות שיקשו עליכם מאד את ההליכה והעומס על הברכיים יהיה בלתי נסבל. תחילת המסלול הכניסה היא מצומת לגונה אמרגה האגם המר בשבילך ... לותיקי יום כיפור מן הסתם מזכיר משהו ... ואז הולכים לכיוון ההוסטריה הטורס סיפור של יום שלם ותישנו בחוה או בהמשך . מפה מתחיל מסלול הקפי שעובר דרך רפוחיה דיקסון לגו דיקסון ראו במפה ובקישורים אצלי קישורים לאטרקציות ובתי מלון בצילה . בדרך תפגשו הרבה אנשים אבל שמעתי על אנשים שקפאו בדרך למות אז תתכוננו לטרק קשה ביותר ומאד בוצי מרפוחיה דיקסון עד הפס . שיהיה בהצלחה ומקוה שעזרתי . נתי

juliet26

New member
בנוגע ללינה צריך להזמין מראש מקום

בקמפינג ? יש מקום שיכול לעזור לי לארגן את זה איזה משרד תירות או משהו?

natyh

New member
לא ידוע לי

על כך שצריך להזמין מקום מראש . יתכן שדברים השתנו , תגיעי לקזה מריה חוזה תשאלי את חואן שדובר עברית רהוטה ואני משוכנע שתסתדרו . נתי

gabylevy2003

New member
אני מקווה שלא מאוחר לענות לכם...

הטרק הזה הוא באמת נורא יקר, בעיקר בגלל מחיר הכניסה לשמורה ובגלל שצריך לשכור ציוד באזור הזה שהוא אזור יקר יחסית (העיירה פוארטו נטאלס). תהיו מוכנים לכך שאתם לא הולכים להיות לבד בטרק הזה. יש אזורים שלמים שההליכה בהם היא ממש טיילת. רוב האנשים יוצאים לטרק הזה לבד אבל יש עומס בכמה מהמסלולים והמאהלים בלילה צפופים. ובכל אופן צריך להתכונן טוב מאוד לטרק הזה. במיוחד בגלל תנאי האקלים, שהם מאוד קשים - רוחות מאוד חזקות שמקשות מאוד על ההליכה. במקומות של המאהלים לא צריך להזמין מקום מראש אבל תצטרכו לשלם בשביל להקים אוהל במקום. זכור לי שיש מלון באזור הפארק שהוא ממש ממש יקר ולא ידוע לי על תרמילאים שהלכו אליו. בפוארטו נטאלס תמצאו מקומות שמשכירים ציוד וגם נותנים הדרכה וצילום של מפת הטרק. בכל אופן תצטרכו להכנס לאחד המקומות הללו בשביל לקנות את כרטיס האוטובוס. בהדרכה גם תבינו שמומלץ לקנות כרטיס לספינה בשביל לסיים את הטרק (תלוי באיזה מסלול תלכו). גם זה יקר, אבל מומלץ. זה יחסוך יום של הליכה מנהלתית. מבחינת אוכל - קחו הכל אתכם. יש אפשרות לקנות בכמה מן המאהלים אבל זה במחירים מופקעים. מה שכן, עם טיפה מזל (כי לפעמים נהיה מעונן... אני מכיר כמה שהתעקשו והאריכו את הטרק ביום כי כשעלו לתצפית ביום הראשון היה מעונן ולא ראו כלום אז עלו לאותה התצפית למחרת) - אז עם טיפה מזל תראו שם נופים נהדרים. וגם תהנו ממסלול יפה מאוד... בהצלחה ותהנו!

למעלה