Top10

UnprodigalSon

New member
Top10

בטוח היה ניסיון כזה בעבר, אז אני לא מנסה להיות מקורי או משהו... אבל נואשתי מלחכות שאי פעם יהיה את החוליה החלשה של הall stars, אז חשבתי... למה שלא כל אחד יכתוב את רשימת ה10 שירים הכי טובים בעיניו, לפי איזה פרמטר שהוא רואה לנכון? הרי פעם אחת ולתמיד, צריך לראות מה ה-שיר של אלאניס... הסברים ופירוטים יתקבלו בברכה, כמו גם ביקורות ותגובות. אולי זה יעורר קצת את הפורום... שאלונים תמיד עובדים. אני מוכן להתחיל...

UnprodigalSon

New member
הרשימה שלי <חלק ראשון>

10. No Avalon אולי מגיע לו מקום יותר גבוה, אבל יש משהו שמאוד מפריע לי בקול של אלאניס בשיר הזה... הקול שלה נשמע מאוד צעיר, קצת צפצפני ומאוד לא בוגר ומגובש כמו שהוא היום. עוד משהו שמפריע לי, זה שכל פעם שאלאניס עושה שיר מחאתי/חברתי, היא גונזת אותו... קצת פחדני בעיני. 9. Precious Illusions אני יודע שהשיר הזה לא מחובב מדי, ושהוא קצת פופי, אבל אם חייבים להודות שיש לו לחן קליט מאוד, מילים שלדעתי קולעות בול - ואם זה יתרון, אז גם הקליפ הכי מוצלח של אלאניס לדעתי. בשורה התחתונה שיר שאני מאוד אוהב לשמוע. 8. Sorry To Myself מילים מצוינות. לחן טוב ומגוון. אחד השירים היותר יוצאי-דופן שאלאניס כתבה, בעיקר בגלל המקוריות והנושא הלא סטנדרטי וה(לדעתי) מפתיע. 7. Symptoms עוד שיר מחאה חברתי שנגנז. החסרון היחידי שלו. חוצמזה, שיר מעולה, עם לחן קליט ומצוין ומילים מצוינות. 6. Uninvited שיר ההופעות הכי טוב של אלאניס, למרות הלחן המעט בנאלי שלו והמילים המעורפלות-משהו. שיר סוחף שתמיד כיף לשמוע. בעיקר בעיקר את הגירסה המצוינת שלו מטורונטו 2002 (אם אני לא טועה). <חצי שני יבוא בקרוב>

UnprodigalSon

New member
הרשימה שלי <חלק שני>

5. Joining You אם היה בסוף החוליה החלשה "All Stars" אין לי ספק שהשיר הזה היה לוקח. שיר מעולה, לכל הדעות. הדבר היחידי מבחינתי שמנע ממנו להגיע יותר גבוה הוא האופן הסיפורי של השיר... הבתים לא נשמעים בכלל כמו שיר, אלא סיפור קצר. לא יודע, לי זה קצת מפריע. אבל המסר של השיר הוא אחד הטובים שאלאניס הוציאה, אם לא הטוב מכולם. 4. Can't Not קשה לי להסביר למה אני אוהב את השיר הזה. אני אפילו לא סגור במאה אחוז על מה השיר הזה מדבר, אבל עדיין... מבחינתי השיר הזה הוא השיר הכי טוב בSFIJ שהוא הדיסק הכי טוב של אלאניס, ככה שזה המקום הראוי לו ביותר. 3. Wake Up השיר הכי טוב בJLP לדעתי, והנציג היחידי של הדיסק הזה. מה שהופך את השיר הזה למוצלח במיוחד, מעבר ללחן ומילים, זה עיבוד והפקה מושלמים לדעתי. אז 10 נקודות לגלאן בלארד, וכן ירבו כאלה. 2. Spineless אני לא יודע אם עוד מישהו חוץ ממני יכניס שיר מSCC למיקום כזה גבוה (או אם עוד מישהו יענה על השאלון הזה בכלל, לצורך העניין), אבל השיר הזה מבחינתי היה פשוט אהבה משמיעה ראשונה. קליט מאוד, לחן פשוט מעולה, מילים ציניות וגאוניות כמו שרק אלאניס יודעת לכתוב והפקה נהדרת (לדעתי לכל SCC, אגב) מה שמראה על אלאניס חדשה - מוסיקאית טובה יותר, פרפורמרית טובה יותר, מפיקה מוצלחת יותר ובכלל - בוגרת, מוכשרת וטובה (וגם יפה, אבל זה לא רלוונטי). עכשיו, לא התכוונתי להגיד שאלאניס של היום יותר טובה מאלאניס של פעם, כי אין ספק שהרמה של השירים ירדה - אבל מקצועית, אלאניס הרבה יותר טובה היום. מבחינת שירה והפקה בעיקר.
1. Purgatorying
השיר הכי טוב של אלאניס - בכל קנה מידה - לחן, מילים, ביצוע, הפקה,בהופעות. כל מילה אחרת פשוט מיותרת. הכי גרוע: Out is Through מה לעזאזל היא חשבה לעצמה?! אם היה לי עוד מקום הייתי מוסיף את: You Oughta Know, Simple Together, The Couch, Thank You, Not The Doctor. אלה לפחות הכי "דחופים" בעיניי.

Jagged chaos

New member
שלי ../images/Emo80.gif

באתי לעשות משהו דומה, בגלל שהמקום יבש- אני אעשה בכל זאת היום. בכל מקרה ה-TOP10 בערך שלי-
1- Ironic
יש מסר (משהו עם העונש של חטא ההיבריס והצפיה
, ש"החיים יפילו אותך למטה ברגע שתחשוב שהכל סבבה"). יש אנקטודות ציניות משעשעות. הסגנון שירה שלה חופשי- פעם שרה, פעם מדברת..מדי פעם צועקת. מגדירה מחדש מה זה אירוניה. למרות שהכל נכתב ב-20 דקות, יש הרבה זויות לראות את השיר- אופטימי, פסימי, מצחיקה, מתוסכלת. "It's like 10,000 spoons when all you need is a knife" משפט מרפי גדול. האקודים/לחן של השיר משתלבים טוב. ההפקה טובה. והשילוב של פופ מלודי ורוק גראנץ' בפזמון עושים את זה גדול.
2- The Couch
ההפקה לא מחושבת יותר מידי- אבל הצליחה לעשות את השיר בענק. הבאס והגיטרה יוצרים את האווירה הקודרת שצריכה להיות מהלירקה. הדיוק בהגדרה שלה לאיך בדיוק הלך הסיפור והמילים המטורפות שהיא תוקעת שם בנוסף לעובדה שהשיר הזה כל כך מתאים לתקופה הזאת של אלאניס- כתיבה לא מסודרת, לא מחורזת, לא מתחשבת באיך היא תתקבל ע"י הקהל יוצרת אצלו אינדוידואל גדול. מה שגם עוד מצליח בשיר היא העובדה שאלאניס בספק מדברת-ספק שרה בלי פוזה ויומרנות - ובכל זאת מצליחה להעביר אנרגיות ורגש. אחת היציאות הגדולות שלה.
2- Unsent
כל מה שאפשר להגיד על the couch אפשר להגיד את unsent. רק שהכוונה היתה ליצור אווירה של נוסטלגיה של זיכרון ועבר, ולא אווירה קודרת-מצמררת, גם הפעם אלאניס לא עושה פוזות עם הקול - ובכל זאת נוגעת איפה שצריך לגעת. הפקה ענקית שלה ושל גלן, ששילבו גיטרה אקוסטית חלשה עם ריפים קטנים של גיטרה חשמלית, הטמפו מדויק. והמפוחית - כמה קתרזיס עושה המפוחית
.
4- Symptoms
אלאניס פוליטית ומבקרת חברה אדישה שגזענות, מוות ושחיטות נחשבים כנורמטיבים. אחד השירים הבודדים שאלאניס הפיקה לבד- והפיקה את זה טוב. העליה ברגסטרי ב-seaperte we are seaparte disconnected in this unity מעבירים את התסכול שלה ואת האמפתיה עליה. הקול שלה בשיאו שהיא מיללת לה בקטע מעבר, מילים מוצפנות במטאפורות ולחן תואם להכל עושים אותו לשיא אצלה.
5- Not the doctor live 20-7-2000
הביצוע של השיר עולה בהרבה מכל גרסה עד כמה שאפשר. קצת אין התאמה בעיבוד הכבד יחסית לבין המילים שאמורות לרוץ להם בקצב מהיר; אבל העיבוד וההגשה של אלאניס עם הקול שלה, הפזמון האחרון שהיא באמת נכנסת לזה; ועד הצעקה האחרונה שמכניסה ריף גדול לשיר. אבל- הקטע הכי גדול בלי ספק זה ההצטרפות של הקהל לצעוק what do you thank me for?. גם חלק מהשיאים מבחינה הפקתית, ווקאלית ומבחינת העיבוד שהביא אותה לצדדים רוקיסטים רציניים יותר ממה שהיתה עד אז.
6-Uninvited
הפקה אדירה לרוב קאבלו ולאלאניס. הלחן פשוט, אבל ההפקה שעשתה את הצלילים לגבוהים עם הבאס הכניסו את כל מה שאמור להיות מצמרר שם. הכינורות מובילות את הדרמה עד שהיא מתפוצצת ב"פזמון" השני עם התופים וה-any uncharted territoy. כל הדרמה עם כל המילים הכבדות של "אישה זועמת", "להשתוקק" והאמירה בהרגשה המושנה בלראות את הסטואי (אדם כבד יחסית שלא מראה רגש ומציג את עצמו
7- Can't not
can't not ו-one די דומים. גם במה שהיא רוצה להגיד, גם בהפקה הכוחנית והפרפקציוניסטית והסוריאליזטית שלה. לשניהם מילים שיכולות להתפרש כבנאליות, אבל אחרי שיודעים כמה היא צינית והומוריסטית מטבעה ושטותניקית (כמו שמראים ב-DVDיים שלה) קולטים שאמורה להיות לה מחסום או בעיה להגיע לישירות ושפיטה עצמית כזאת. רוק אלטרנטיבי, השירה שלה בפזמונים מלאה באנרגיות ומשהו אינטנסיבי. באופן מעשי- נראה שלשמוע את השיר הזה בשכרות רצח יכול להכניס לעולמות מטורפים, האוטרו של השיר עוצמתי ביותר עם קול הקולות רקע והאופרה שהיא עושה שם. שיר מרטיט.
8- That I would be good
השיר והדיכאון האופטימי שלשרוד אחרי הכל. שוב, ההכרה באלאניס כליצנית טבעית אומרת משפט "הלוואי שאשאר טובה גם אם אאבד את נעוריי ושערותיי..." נשמע כמו הדבר הכי טריויאלי ועמוק שאפשר לשמוע ממנה. הגיטרה החשמלית העדינה והקול שלה-
, אחד השירים של אלאניס שאף אחד לא יוכל להגיע לרוחניות שהיא מצליחה. הצעקת-שחרור-כאב-קתרזיס של הסוף והחליל מרימות לי את כל השערות
והבית השלישי- בכלל שיא שהיא לא הצליחה להתעלות מעליו.
9- You Learn - Live 1996
You learn בביצוע הרשמי שלו זכה להפקה ועיבוד זולים יחסית- הרבה בזכות שזה אלבום ראשון ותקציב למשהו יקר זה כמעט בלתי אפשרי, והעובדה שכל השיר הוקלט עם גיטרה אחת וקיבורד קצת מורגשת. בביצוע שלה ב-1996 השיר קיבל ביצוע הרבה יותר בשרי, רוקיסטי ובועט. היא צועקת ומשתוללת כמו חולת נפש, וכל האוטרו הארוך של הגיטרה והתופים מכניסים הרבה חיים לזה. וחוץ מזה שזה השיר וה-מסר של אלאניס. המסר בלהפסיק להיות נאיבי (getting your heart trampled on) ושאמונה אין באף אחד, המסר בלהיות אותנטי עד כמה שאפשר (להסתובב ערומים בסלון), המסר בלשים זין ואמונה עצמית תוך כדי הקרבות בחיים שיובילו כל אחד להיות דמות מלמדת וניסיונית. כל החיים הרפתקה.
10- Princes Familiar
חוץ מהרעיון של השיר, הלחן והביצוע שלו יפים. השיר אולי הכי ברור שאלאניס, טכנית, לא יודעת לשיר (יש לה כמה זיופים ועליות קטנות- אבל כל פעם שזה קורה זה הופך את השיר לטוב יותר)- אבל כמה נפלאות היא יכולה לעשות עם הקול שלה. יש יותר מידי קטעים מעולים "לא מעולים" (טכנית..) שאפשר לכתוב. והכוח לכתוב נגמר והמוח התחמצן. ואם אתם לא מבינים מאיפה אני מביא את כל החפירה הזאת
יום שישי יש לי מתכונת בפסיכולוגיה והמוח שלי פשוט נדפק

Twisted Shadows

New member
אוקיי, הטופ 10 שלי

10. Mary Jane אני תמיד שומע את השיר הזה כשרע לי וזה שיר ממש מעודד אפשר להגיד. אני ממש אוהב את המשפט Please be honest mary jane, are you happy? 9. Thank U בהתחלה הוא היה די משעמם כששמעתי אותו, אבל כשנמצאים בסיטואציה של השיר הזה אפשר להבין ממנו הרבה. בשבילי זה סוג של המנון..
8. Hand In My Pocket שיר אופטימי, לפחות ככה אני רואה אותו, למרות שאני לא מת על הקול שלה בשיר הזה, אין ספק שזה שיר מיוחד
7. That Particular Time לא יודע למה אני אוהב את השיר הזה, אני גם לא כ"כ מזדהה איתו, אבל הוא פשוט שיר טוב. 6. Your House אם לא הייתי בפורום הזה לא הייתי מכיר את השיר
זה אחד השירים הכי מצמררים שאני מכיר, בעיקר בגרסאת אקפלה. פעם רציתי לשאול אם זה מקרה אמיתי שקרה לו או שזה סתם משהו דמיוני אבל אני מפחד שאם אני אדע את התשובה אני יאהב פחות את השיר, אז אני אשאר במסתוריות הזאת
5. Uninvited הלחן, המילים, הקול שלה, הכל מעולה! 4. That I Would Be Good בזכות השיר הזה התחלתי ממש לחקור על אלאניס ולקנות את הדיסקים. אין אף שניה בשיר הזה שאני לא אוהב או שהייתי משנה. בעיקר בלייב. 3. I Was Hoping כ"כ חרשתי עליו עד שהצלחתי ללמוד את כל המילים בע"פ
אני יותר אוהב את הגרסא מהאנפלאגד. 2. Forgiven אין לי מה להרחיב
1. One גם פה אין לי מה להרחיב. התלבטתי לגבי: princess fimilar sister blister we learn joining you ואני מכיר רק את השירים של אלאניס שהיו באלבומים, אז זה רק מהידע הזה

O r a c l e

New member
../images/Emo194.gifהטופ 10 שלי../images/Emo194.gif

10. Eight Easy Steps
זה יצא מוזר כי אני חושב שכתבתי שאני אוהב את ספיינלס יותר ב-SCC. הסיבה שהוא בטופ 10 שלי היא שאני פשוט מוצא את עצמי שר אותו במקלחת, ברחוב וכו' יותר מידי. זה חייב להגיד משהו.
9. A Man- גרסת אלבום וגרסת Vancouver Session 2004
השיר היחיד מ-URS שאני באמת אוהב כשיר. המון פוטנציאל להיות להיט ומשום מה הוא מעולם לא זכה לכבוד הראוי לו.
8. Wake Up 1995
hands down אחד הטובים ביותר של אלאניס- אבל רק בגרסת 1995. האקוסטי די מקלקל אותו לדעתי. שיר עם המון אנרגיות, המון ביקורת והמון כעס. איך אפשר לא למות עליו.
7. Pollyana Flower
זה שיר האגרסיות שלי- כשאני עצבני- הכי טוב לשמוע אותו!
6. Joining You
אחד השירים הראשונים ששמעתי של אלאניס, והראשון מ-MTV Unplugged (ששמעתי לפני הגרסת אלבום). שיר שבאקוסטי נשמע לי עמוק ונוגע ועדין וכואב ומה לא- ובביצוע באלבום נשמע כסחני ועצבני ומה לא. פשוט שיר מעולה!
5. No Pressure Over Capuccino
צריך להסביר בכלל למה? כי זה אחד מיצירות הכתיבה הטובות ביותר של אלאניס. כל כך חבל שאין לו גרסת אלבום כי באנפלאגד לפעמים הוא נשמע לי הססני מידי.
4. Princes Familiar
עוד שיר שנתקע לי המון בראש. תארו לכם אותו בסגנון אנפלאגד אבל באולפן עם גיטרה בצליל מתכתי דומיננטי- חלום חיי.
3. Uninvited
אם היו שמים את השרשור הזה לפני כמה חודשים- אנאינוייטד היה הראשון. אני חושב שפשוט שמעתי אותו יותר מידי פעמים... בוא באמת השיר היחיד שלדעתי שומר על עצמו בצורה הכי טובה שאפשר בלייב ואפילו במיקסים. מסקנה- אם אתם אוהבים שיר, אל תשרפו אותו!
2. Purgatorying
אני משוגע על הגרסת אלבום ועל הגרסאות לייב. זה פשוט שיר כל כך ביזארי שהוא גאוני. אני מודה שעדיין לא הבנתי לחלוטין על מה הוא מדבר, וזה חלק מהקסם שלו לדעתי- העובדה שלוקח כל כך הרבה זמן לפענח אותו.
1. The Couch
שיר שכל כך מדהים אותי כל פעם שאני שומע אותו. ללא ספק היצירה הטובה ביותר של אלאניס- המילים, הכנות והסיפור שנבנה לי במוח כל פעם שאני שומע אותו. מבחינתי- זה השיר הכי טוב שאלאניס יכלה לכתוב ולהפיק.

O r a c l e

New member
וואלה פתאום נראה שהשקעתי...

האמת שאני די מופתע מהרשימה שלי.... בסידור הראשוני the couch היה 3 purgatorying היה 2 ו-uninvited ראשון.

UnprodigalSon

New member
מפתיע אותי שהרבה אנשים אוהבים את

Purgatorying. זה שיר ממש לא קל לעיכול וציפיתי שהוא יהיה בין הכי פחות אהובים... אבל אני שמח, הפתעתם אותי. הוא אפילו לקח בחוליה החלשה של FOS...

Jagged chaos

New member
רק בלייב אני אוהב אותו....

כי העיבוד שם והאווירה אדירה. סטייל פינק פלויד. בסטודיו הוא שיר עם הפקה טובה אבל עם הגשה וביצוע מחורבן של אלאניס. אם היא היתה מאמצת את הרעיון של One ו-can't not (עם כל "האופרה" ו-20,000 הקולות רקע שהיא עושה שם) השיר יכל להיות שיא בשבילה.

o0Invisible0o

New member
../images/Emo122.gifאמ. A MAN? אני שונאת אותו.../images/Emo6.gif

באמת אחד הנדירים שאני פשוט לא סובלת.

למעלה