Tool

SoftMachine

New member
Tool

לפני כמה זמעתי שמישהו הגדיר את הלהקה כפרוג-גראנג'. רציתי לשאול מה דעתכם על הגדרה זו? לדעתי יש בזה משהו אבל מצד שני זה כמעט בלתי אפשרי לשלב את שני הסגנונות האלה(?) ד"א אלו הם שני סגנונות שאני הכי אוהב (אני יודע שקשה למצוא את הקשר... טעם ריח, בלה בלה להתווכח.) אני דיי אוהב את הלהקה הזו אבל מעולם לא הצלחתי להגדיר את הסגנון שלהם לעומק (פרק לאלהום הראשון, אבל הסגנון שלהם השתנה המון מאז, ולכן אני מתכוון במיוחד לאלבומים האחרונים שלהם כמו לטרלוס). למי שמכירים את הלהקה, יכול להיות שזהו אכן בעצם שילוב כמעט בלתי אפשרי בין גראנג' לפרוג?

pink floydror

New member
למה קשה למצוא קשר ?

גם אני מאוד אוהב את שני הסגנונות ..ובכלל בלי קשר , אני חושב שפרל ג'אם היא אחת הלהקות הגדולות של העשור האחרון .. עניין של טעם .

אני לא חושב שהוא התכוון מבחינת טעם

אלא מבחינה מוזיקלית...זה שאתה והוא (וגם אני, אבל זה לא משנה) נורא אוהבים גראנג' ונורא אוהבים פרוג,זה לא אומר שבהכרח שילוב בין הסגנונות הוא אפשרי או מוצלח...אני אישית נורא אוהב מטאל ונורא אוהב פרוג, והשילוב ביניהם מכאיב לי לאוזניים... תשובתי בכל אופן היא שמבחינה מוזיקלית אכן השילוב בעייתי. פרוג הוא מוזיקה שהמרד העיקרי שלה הוא בתחכום שלה ובטירוף שלה, בעוד הגראנג' (כשמו כן הוא) מתיימר להיות משהו פשוט מאוד, ארצי מאוד, כזה שמבטא רגש טהור בלי כל מיני פאצ'ים של תחכום/רעש כמו סוגי מוזיקה אחרים. ההתנגשות נראית לי לא אפשרית בכלל, ולעניות דעתי הלהקה המדוברת "טול"- מהיכרות שטחית ביותר (כמה שירים בודדים) היא להקת גראנג' עם נטייה לאלטרנטיבי האמריקאי בן התקופה (דריו-הד וכו')...ובגלל זה אפשר לשמוע משהו שעלול להטעות ולהביא לידי מסקנה שמדובר ברוק מתקדם.

גראנג'+ספייס

אמנם לא בדיוק פרוג (בעצם למה לא?)- אבל שילוב שלטעמי מאוד מאוד מוצלח: Daevid Allens University of errors דייויד לוקח את הספייסיות של גונג צעד אחד קדימה, בליווי להקה עם צליל (יחסית) עדכני מחוספס קלות בקצוות. האלבום האהוב עליי שלהם- E2 X 10 = Tenure הוא אחד האלבומים הכי טובים ששמעתי ב10 שנים האחרונות (לטעמי לטעמי לטעמי
) הפרוייקט הבא שהם עובדים עליו אמור להיות גרסאות מכוסחות לתקליט הלפני-ראשון של סופט מאשין, jet propelled photographs , שירים שבעצם לא קיבלו טיפול הולם עד היום. נשמע מעניין

הממ

על פי Allmusic הסגנון של טול הוא Alternative Metal, ואני מניח שזה התיאור הכי מדויק שאפשר לתת ללהקה. מה שאתה אומר לא מדויק. אני לא חושב שאפשר להגיד שההגדרה המוסיקלית של גראנג' היא זה שזה "פשוט יותר", כי יש להקות כמו Alice in Chains שהשקיעו בהרמוניות שירה למשל, וזה עדיין נחשב גראנג'. "תחכום" באופן כללי נראה לי משהו שאי אפשר להשתמש בו להגדרה מוסיקלית של סגנון. יש גם יצירות מוסיקה קלאסית שהן מאוד פשוטות, ושירי פרוג המורכבים מאקורד אחד בלבד. אגב, אם שילבו בין פרוג למטאל, ואם שילבו בין פרוג לPאנק, אז בטוח אפשר לשלב בין פרוג לגראנג' (שהוא בעצם די שילוב בין השניים הנ"ל), השאלה היא אם זה באמת מה שTool עושים. מי אלה דריו-הד?

מנהסתם התכוונתי רדיו-הד

ובבקשה ממך אל תתנפל עליי...כוונתי לא הייתה שהם משתמשים במוטיבים הדומים לרדיו-הד ממש, ונשמעים כשכפול של הלהקה עצמה, אלא שכפי שאליס אין צ'יינס נטו יותר למטאל (ופה גם עניתי לך על מה שאמרת על אליס...הם *לא* גראנג' "טהור") אז לטול יש נטייה מסויימת לאלטרנטיבי בסגנון הנגינה ובסאונד הכללי, אפילו אם אין ממש סינטיסייזר (לא כמו רדיו-הד)... ועוד נקודה,זה שקיים שילוב לא הופך אותו להגיוני ממש...אבל פה זה ענין של טעם...אני רק הדגשתי שתמיהה בסגנון "האם גראנג' ופרוג משתלבים?" היא תמיהה לגיטימית בהחלט...

בהחלט לגיטימי

ואני לא מתנפל עליך, זה פשוט נראה לי שהתכוונת ללהקה אחרת, כי רדיוהד הם בריטים, לא אמריקאים...

הפעם אני אסלח לך

בפעם הבאה זה יהיה עניין לחוט התלייה! אגב, באמת טול מושפעים מרדיוהד? כי אני לא שמעתי את זה כל כך במוסיקה שלהם...

lordamsalof

New member
למה בדיוק השילוב בעייתי?

כי סגנון אחד מנוגן בידיהם המיומנות של אנשים עם הכשרה מוסיקלית קלאסית, והשני מורכב לרוב ממלודיות של שלושה אקורדים שבא לבטא רגש? זה בדיוק העניין, כמו בכל שילוב אחר בין סגנונות מוסיקליים: אנשים שנמצאים היכנשהו בין לבין מעוניינים ליצור משהו חדש, משהו משלהם, ולא רלוונטי לדעתי מה הקשר המקורי בין שני הסגנונות המשולבים. אם התוצר המוגמר הוא זבל או שמדובר בכלל ביצירת מופת על זמנית אפשר להחליט רק אחרי שמאזינים לשילוב. אם היו מספרים לך על זה מראש ומבקשים ממך לחוות דעתך - היית חשב ששילוב בין פולק ובלוז לחבי מטאל, שעשו זפלין, יצא מוצלח? לדעתי אי אפשר לפסול מראש כל שילוב שנראה לכאורה לא מוצלח ולא קשור רק בגלל שאחד כזה - הפרוג מטאל - יצא מחורבן.

SoftMachine

New member
צודק...

במיוחד בקשר לפרוג מטאל עוד לא מצאתי הרגב פרוג-מטאל אחד שמדבר יותר אל הפרוגרים מאשר למטאליסטים... וזה לא שאני לא שומע מטאל(Avenged Sevenfold, InFlames, At the gates ect.), פשוט אם קיים ניסיון לעשות שילוב בין השניים הוא כמעט תמיד ישמע כפוי לטעמי והיצירה הסופית תצא "מחורבנת" כמו שהזכיר הנ"ל. קיימים שירים בודדים מאוד של להקות פרוג-מטאל שאני מצליח לשמוע ולהנות, אבל גם כשזה יוצא לי אני מרגיש הרבה יותר את המטאל ולא את הדגש המוזיקלי שבפרוג.

למעלה