Tool Army

vespertine

New member
Tool Army

רציתי לשאול ולחלוק איתכם את דעותי ודעותיכם על אתר המעריצים החדש (כבר לא כל כך חדש אבל חפיף) של טול. לאלה מכם שלא יודע אז לפני חודשיים בערך קם לטול אתר מעריצים (toolarmy.com) באתר זה, בשביל סכום כסף "סמלי" (30$, אין לי מושג כמה זה יעלה לאנשים מחוץ לארה"ב) אתה מקבל "חבילת מעריץ" שכוללת נדמה לי סטיקר, פוסטר ופאץ. עוד על זאת אתה מקבל את הזכות לדון בפורומים בנוגע לטול ולפילוסופיה מאחוריה, שיחת פורום עם אחד מחברי הלהקה וקנייה מוקדמת של כרטיסים להופעות שלהם. מהרגע הראשון ששמעתי על הארגון הזה, הרגשתי עם עצמי קצת לא בסדר. תמיד חשבתי שטול היו בסטייס אוף מיינד של "להקה למען הכלל" במקום להקה אכקלוסיבית ובלעדית. הייתי בטוח שכולם שווים אצל טול "that we are all one mind.." ולא מחולקים למעמדות. כפי שהבנתי בפורומים יש שם כל מיני דירוגים של אנשים שתורמים יותר לקהילת טול ואנשים שתורמים פחות (psi-trooper). עוד משהו שנורא מרתיע אותי בקשר לאתר המעריצים הזה הוא שיש בו סלוגן, שסלוגן הוא מאין פרסומות. וכפי שביל היקס אמר באחת ההופעות שלו, שאני מקווה מאוד שרובכם יודעים את ההשפעה הרבה והכבוד הרב שטול רוכשים לבן אדם הזה "advertising is the work of the devil". עוד על זאת, ה"סיסמה/סלוגן" הזאת הולכת כך: The Collective Unconsious. ממתי זה טוב להיות חסר תודעה בשביל טול? חשבתי שטול רוצים להוציא אותנו מהחוסר תודעה ולחבר אותנו אם התת-תודעה. מיינרד אמר פעם שנפש אינה פועלת (non thinking mind) היא מתה. חשבתי שטול רוצים לעודד אותנו לחשוב בעצמנו. בשביל להיות מעריץ של טול צריך מעכשיו לשלם כסף? וזה לא שלא שילמנו להם כסף עד היום על פריטים כמו חולצות, דיסקים וכו´, פשוט בסיטואציה הזאת זה קצת יותר חזק מסתם פריט. זה בעניין של כבוד ו"קלאסה". מעניין אותי לדעת אם מישהו מכם חבר באתר המעריצים הזה או בכלל מה דעתכם על הנושא.

בואנא אני גם ראיתי את זה...

לפני חודש בערך וזה באמת עיצבן אותי... אב ל לא ידעתי מה מתנהל שם אני רק ידעתי שמשלמים 30 דולר על פוסטר וסטיקר ועוד משהו...לא ידעתי שיש שם את כל הקטע של המעמדות והקונצנסיוס אם ככה כותבים את זה.... ואחי או אחותי ניראה לי שאתה צריך לשלוח להם אי מייל ולראות מה יגידו לך כי זה ניראה לי מעניין...מה הם יגיבו על זה.... ולפי מה שכתבת יש לך הרבה מה להגיד אז זבהו אתה נבחרת אלא עם כן יש עוד אנשים שרוצים לשלוח אי מיילים... לפי ד עתי צריך לשלוח כמה שיותר אנשים שככה באמת נשנה משהו.. וביל היקס שולט!!! לא רק הם מושפעים ממנו....

the use

New member
איזה לכלוך

זאת בטח יוזמה של החברת תקליטים או הפצה או משהו. אבל זה לא תרוץ. צריך להפציץ אותם במיילים על זה, לפני שהאלבום הבא שלהם יהיה פאנק-מטאל. להציל את tool!

j i m m y

New member
פעם ראשונה שאני שומע על האתר הזה.

נפתח בעובדה, שלא נראה לי שכל מעריץ יהיה מוכן לשלם את הסכום הזה, שהוא בהחלט לא סימלי. בסכום כזה אפשר לקנות בערך 4 ערכות כאילו. העובדה שיש "TOOL ARMY" היא ממש מוזרה, ועומדת בניגוד גמור לכל פילוסופיה שמיינרד, או TOOL כלהקה עמדו מאחוריה. צבא - היינו הך היררכיה, היררכיה - היינו הך מעמדות, שאומרות למעמדות נחותות ממנה איך לחשוב ומה לעשות, ופקודות וכו´. כל הרעיון, עם כמה שפרומים, וקנית כרטיסים דרך האתר מושכים, הוא בניגוד מוחלט לרעיון TOOL. הסלוגן, כמו השאר, עומד בסתירה לפיסלוספיה, כמו שאמרת. הרעיון של טול הוא לא לאבד את התודעה, אלא להגביר אותה, ולראות יותר ממה שהעיניים שלנו יכולות להורות לנו. גם הרעיון של הקולקטיב בתוך הסלוגן. ידוע שTOOL נגד קולקטיב. אני לא חבר באתר הזה, וגם לא מתכוון להיות חבר בו. Think for yourself, questio authority/

CaerBannog

New member
צפוי משהו

ככה זה אצל האמריקאים אי אפשר להשאיר דברים לא ממוסחרים... האולימפידה הראשונה שהרוויחה כסף הייתה באמריקה סיבובי ההופעות המפרכים הלא הוגנים והרק ריווחים הרסו את התעשייה ואת להקות הפרוג הגדולות ביותר ואני יכול למהשיך עוד הרבה... טול לא מחוץ למעגל הזה כמה שאולי היינו רוצים שהם יהיו הם עדיין להקה שצריכה להוציא את הדיסקים שלה בחברת תקליטים ועדיין אין מה לעשות כפופים לה. אני מבטיח לכם שזה לא ה"לופ הול" היחדי במה שטול מייצגים ומה שהם באופן מעשי (עוד דוגמא טובה היא רייג´... שאני מניח שאני לא צריך לפרט בנושא הזה) עצוב אבל נכון שתבינו אני לא מתקיף את חברי להקת טול אלא את כל התעשייה שכמה מסביבם מה לעשות ככה עובד העולם היום רק על כסף מה לעשות לא כל להקה יכולה להיות פוגזי כ"מ: פרווה חמה- שיר 2 שחכתי איך קוראים לו

CaerBannog

New member
אה שחכתי

טול ארמי זה על משקל קיס ארמי מועדון המעריצים הוותיק של קיס ככה שדווקא השם די משעשע

vespertine

New member
הממ בוא נחשוב רגע..

אנחנו מכירים את טול כאידיאולגים מוצהרים, אם כבר טול עושים שטויות (אני מתכוון להתמסחרות, לדוגמה: קליפים באמ טי וי, ראיונות או אפילו חולצות ופריטים) אז הם תמיד יתחכמו חשבונם, ומאוחריהן הם יציבו רעיונות מקוריים שיכולו להפתיעה ואף לשעשע את מעריצהם. אם זה קליפ, הם לא יעבדו עליו במשך חמשה ימים של צילומים אחרי שהם שילמו לבמאי 300 אלף משהו בשביל שיביים אותם דופקים ג´אם סשן טרוף. לאומת זאת טול הם אלו שמביימים את הקליפ (אדם ג´ונס, הגיטריסט של טול, רשום על רובם אבל זאת עדיין עבודת צוות שכוללת את הלהקה,שבאה לנתח בצורה ויזואלית וטריוויאלית את המשמעות לשיר המסוים שעושים לו קליפ ונגיעה חדה באידאולוגיות ופילוסופיות שטול עומדים מאחוריהן) ועושים אותו בצורה אבסטרקטית לחלוטין הגורמת לפיתוח החשיבה והמחשבה. עוד על זאת, לא קורה יותר מדי בימים טרופים אלו שלהקה מוציאה קליפ שהיא לא מנסה להראות הכי "מגניבה" בעולם אם בכלל (לדוגמה: טול :). כל קליפ של טול לוקח לסיימו בסביבות ה3-4 חודשים של עבודה רצופה שבסופו של הדבר התוצר הסופי הוא חוויה מופשטת ועירומה מפירוש משמעותי לחלוטין שגורם ואף מפתה את הצופה לנתח ולפרק את הקליפ מכללותו ולהתחיל לחקור ולחפש את משמעותו. אותו דבר לגבי השירים שעצם היותם כל כך מושלמים, מבריקים מבחינה מוסיקלית ופשוט האאאאאאאאאאאאאא (אני לא יכול אני מתלהב מדי), גורמים למאזין לא סתם לשמוע ולהנות אלא גם לחשוב מבעד לקופסה (באנגלית זה נשמע יותר טוב חחח). אותו דבר גם לגבי הראיונות שלהם באמ טי וי או באיזה עיתון, תמיד טול לא ילכו בקו אחד עם המראיין אלה בקו מאונך לו. משום כל זה הגעתי למסקנה מפחידה שאומרת שטול עם כל התחכום המוסיקלי, האומנותי, החברתי, והגישה הכה בוטה למסחריות שלהם אפילו בזמנים כאלו שטול נחשבת כיום לאחת הלהקות המצליחות ביותר בארצות הברית. (לדוגמה: בקיץ האחרון שתי להקות גדולות עשו סיבוב הופעות רציני ברוב מדינות ארצות הברית, טול ואינקובס. כולנו הרי יודעים את תופעות ה"כאילו התמסחרות" של אינקבוס שהגיעה לשיאים היסטרים כאשר בריטני ספירס הפתיעה את סולן הלהקה בשיר "יום הולדת שמח" ביום הולדתו. בזמן שטול ואינקבוס פוצצו אולמות ענק בכל רחבי ארצות הברית, לטול היו פי 3 (אני לא מגזים) יותר הופעות שנמכרו קליל כאשר לאינקבוס היה אך ורק שתיי הופעות בכל סיבוב ההופעות שהוגדרו כ"מפוצצות"!.) מה יכול לגרום ללהקה שכזאת לפתוח אתר מעריצים שבקיצוניות, בוטות ופשוט בדריסת רגל עצבנית על אידאולוגיתיה שגורמת לנו לחשוב פעמים על מעמדה של טול בענינו המעריצים? ונראה לי שעליתי על תאוריה דיי תאוריתית ומעניינת בנושא.. -כידוע לכולנו חברת התקליטים שטול חתומים בה כיום נקראת וולקנו רקורדס ורק מספר חודשים לפני יציאתו של האלבום האגדתי לייטראלוס נקנתה חברת תקליטים זאת על ידי האח-הגדול והרשע של תעשיית המוסיקה, סוני. -האתר dissectional.com שמנוהל על ידי חברי הלהקה הוקם גם מספר חודשים לפני יציאת לייטראלוס ונותן רושם של אתר של חברה קטנה (חברת תקליטים אולי?.. אני לא גילתי כלום...) -בסיבוב ההופעות האחרון שלהם בארצות הברית, טול הופיעו אך ורק בקולוסיומים ואולמות ענקיים שמכילים אלפי אנשים. סיבוב ההופעות הוגדר כטור פרטי שלהם עם להקתו של מייק פאטון, טומהוק. דבר שכמובן הכניס מלא מלא כסף לכיס הפרטי של טול!. -וכיום טול סותרים את רעיונותיהם כאשר הם אחראיים לנהלו של אתר מעריצים בוטה שכזה שדורש 30$ דמי הצטרפות!. אני חושב שעלינו על משהו כאן. אולי טול מנסה לצאת ממעגל הקסמים הבלתי נגמר הזה שנקרא... קפיטליזם! (טפוי טפוי טפוי טפוי.. אנחנו הכי חיים בעולם החופשי והדמוקרטי בלה בלה *ציניות*). לטול יש בעיקרון חוזה עם חברת וולקנו ל6 אלבומים. חמשה מהם כבר יצאו. אז מה נותר?? הדיוידי שאנחנו מחכים לו כבר שנתיים של סקיזם! ולמה הם לא מוציאים אותו? אולי בגלל שהם רוצים שמתי שהאלבום השישי שלהם יצא, יהיה להם כבר full prof plan של חברת תקליטים פרטית ועצמאית שלא תנהל ותכפה עליהם תהליכים אומנותיים וכו.!! אולי טול מנסים לאגד הרבה כסף בשביל להפעיל סוף סוף את האתר הכה מוזר הזה ומתי שהתוכנית הזאת תושלם, הם יוציאו בשמחה את הדיוידי של סקיזם עם עוד כמה דברים כפיים ואחר כך נוכל להנות מטול חופשיים מכל דיכוי מסחרי אפשרי!. זה רק רעיון, אף אחד לא אישר לי אותו ובמיוחד לא טול. אבל הייתי מאוד רוצה לדעת מה טול יוכלו להגיד על הרעיון הזה.. אז מיינרד אם אתה קורא את התגובה הזאת, בבקשה תגיב!.

CaerBannog

New member
אומנם לא מיינראד

אבל מילא אז ככה משהו מאוד חשוב ששחכתי לכתוב לדעתי התופעה של ההתמסחרות כביכול היא לא החרכ רעה.. בכלל לא ככה טול מגיעה ליותר מקומות וה"נזק" שלהם מופץ בצורה יותר רחבה אפלו עם המעריצים חשים נבגדים כיביכול לפחות הם מרגישים ככה כלומר אנחו פה מדברים על כל התופעה הזאת ומגנים מה שאומר בעצם שהמסר של טול הגיע אילנו זה אומר שאנחנו בשעה טובה חושבים מחוץ לקופסה מה שבהחלט מעיד על זה שהם הצליחו להעיבר את המסר.. בדרך זו או אחרת מה שכן גם רציתי לציין שאני ממש אוהב את הקליפים של טול ויש לי כמה על המחשב כ"מ: ברי סחרוף- חם על הירח בגירסה אינסטרומנטלית נפלאה מהפסקול של שקלרה הקדושה שהוא דיסק של ברי והוא ממש ממש טוב

the use

New member
לא ככה

תראה מה קרה למרלין מנסון, (סתם דוגמא, כל מי ששונא שיבלע רוק רגע אין לי כוח להתווכח על מרלין). בהתחלה הוא דיבר המון על הפגמים שיש במסגרת דתית, בעיקר בנצרות, טוב כי זה מה שהוא הכיר מבפנים. ירד רצח על החברה האמריקאית. זה היה antichrist superstar, אי שם ב 96´. עזבו את זה שהוא הפסיק להתעסק במוזיקה ויותר במייק אפ אחרי שהוא רב עם טרנט רזנור, (שוב טרנט רזנור?) יש לו בובות בארבי קיבינימט, אני עוד לא רואה בובת בארבי של מיינארד אבל "צבא" זה מספיק קרוב ל´מרליניות-מנסוניות´ הזאת. בהתחלה הוא אמר שזה כדי "להפיץ את המסר" אבל מה שהגיע להרבה אנשים לא היה שום מסר, מה שהופץ היה צעצועים, פסטרים, פה ושם איזה דיסק עם כמה שירים. בכל זאת מקצוע. יש דרכים יותר טובות להפיץ את המסר. עוד קליפים. שיעשו פסקול לסרט. אבל צבא של מעריצים זה טיפשי ונוגד את מה שהלהקה בנויה עליו. (כמעט כתבתי מפלגה.. אז אני אפסיק) מעניין אגב מה אומרים על זה באתרים הרשמיים של טול.. תיכף נבדוק

CaerBannog

New member
בדוגרי

אתה צודק... וכל הסיפור הזה הוא בהחלט מגוחץ ןמעפן לגמרי אבל אני לא מדבר על מסחור ברמות של מרילין מנסון אני מדבר פשוט על דרך יותר רחבה להעביר את המסר אין ספק שלהקים "צבא" זה ממש לא הדרך אבל זה רק תופעתו לוואי של המסחור הכולל והשליטה ע"י חברות התקליטים אבל אני חושב שזה באמת הגבול, כאילו אני לא חושב שהם יגיעו למצב שהם יתחילו להשקיע יותר במראה ולעשות קליפים עם כוסיות.. לא רואה את זה קורה כ"מ: mad season- x-ray mind

the use

New member
למישהו יש תגובה של טול לעניין?

זה מעניין אותי אם מבקרים את זה גם שם. ואם זה בכלל איזה שטות של מעריץ אדיוט ורודף בצע שקיבל רשות מהחברת הקלטות בלי שמיינארד ידע על זה. אני חיפשתי פה ושם באתר של טול אבל לא מצאתי שום אזכור לזה. מישהו?

מסכימה

שלח אי מייל לבחור שמנהל את טולשד. אולי הוא יוכל להסביר את כל התופעה המאוד מוזרה הזאת כאן...

למעלה