TOMORROW

nik19864

New member
TOMORROW

אם בשרשור דילן דיברתי על לשמוע ולהתמסטל, אז אלבום הבכורה, שכמדומני הוא גם האלבום היחיד של הלהקה הזאת, שיצא ב-1968 ונושא את שמה, הוא אחד מהאלבומים שצריך להתמסטל איתם. ואם כבר העלו פה שרשור של אוברייטד ואנדרייטד, אז TOMORROW הם ללא שום צל של ספק אנדרייטד!!! אמנם זהו כנראה האלבום היחיד שלהם אבל איזה אלבום...עם פתיחה כמו MY WHITE BICYCLE אפשר לבקש יותר? הגיטרה, הסיטאר, הקלידים ושאר ירקות שולטים פה לבלי היכר...כל שיר באלבום הזה הוא פנינה, אחלה אלבום ללא נפילות כלל וכלל, רק אציין עוד כמה מהפנינות באלבום: החידוש ל-STRAWBERRY FIELDS FOREVER של הביטלס שנשמע לא פחות טוב מהחבר'ה מליברפול,REAL LIFE PERMANENT DREAM-שימו לב לסיטאר שמוביל בשיר הזה ובגדול... REVOLUTION הכביר ( שום קשר לשיר בעל אותו שם של הביטלס ), AUNTIE MARRY'S DRESS SHOP שהוא השיר האהוב עליי באלבום עם כל הכבוד לשאר...ואחרים... חוץ מזה ראוי לציין את הסולן קית ווסט שמוכר גם בגלל פרוייקט הטינאייג' אופרה שלו או מה שזה לא יהיה... וסטיב האו, הגיטריסט המהולל שבאותה שנה הספיק לנגן עם הדורס בקרוואן הספרדי שלהם ולהיות חבר בלהקת YES שזה עתה הוקמה, לא משנה איפה הוא היה ( טוב חוץ מ-ASIA אולי... ) כל מה שנגע בו הפך לזהב !!! עכשיו, בוא נראה מה יש לבוס וליואל להגיד בנושא, מתוקף היותם אנשים שחיים ונושמים פסיכודליה...

psychodoodle

New member
underrated ?

ומה אני עז ? תתפלא גם אני מבין קצת בפסיכדליה .לא רק שהם לא "אנדררייטד" כדבריך ,הם בהחלט אחת מהלהקות היותר מפורסמות ומוכרות בפסיכדליה הבריטית של שנות השישים .זה שכאן מדברים רק על אותם 4 ו 2 זמרים כמעט כל הזמן
לא אומר שאנשים אחרים לא מכירים אותם .בוא קצת לפורום פסיגדליה לפעמים ,ותגלה הרבה מוסיקה שהיא "אנדרייטד" באמת.

LEATHER REBEL

New member
הו, זה יהיה משהו אדיר!

בעצם, נראה לי שהפסטיגל האחרון מתאים לכך בהגדרה. אחרי הכל, אם כל הילדים באים לשמוע שירים מפי חבר'ה שאינם זמרים, אז כנראה שסיממו אותם. מה יש בבמבה שכך כך אהבנו כילדים? כנראה שזו התשובה.

Barmelai

New member
TOMORROW אלבום מצוין

וזה עד שיגיעו האנשים שחיים ונושמים פסיכודליה, דעה של מישהו שלפחות חי ונושם. לגבי האנדרייטד/אוברייטד של טומורו, זה רלוונטי בערך כמו רוב דיוני הרייטד למיניהם. כלומר ממש לא. האלבום הזה מוערך במידה המדוייקת בקרב חובבי הרוק (מעט מאוד), המדוייקת בקרב חובבי הג'אז והקלאסי (בכלל לא) וגם מדוייקת בין חובבי הפסיכדליה (כאלבום מרכזי ומעמודי התווך). בדומה ל TOMORROW כך כל אלבום אחר שיצא לשוק. לומר שאלבום שנמצא בהשג יד מוערך "לא נכון" זה למעשה להגיד שלדעתי הוא יותר או פחות טוב ממה שהמכירות שלו מוכיחות, ודעתי היא הנכונה והצודקת, ודעתי עדיפה על זו של מבקרי המוסיקה וצרכניה. מי שאומר (וכמעט כולם משתתפים בחגיגה האגוצנטרית הזאת כולל אני) אנדררייטד,מסובב את הדיון עליו,תוך שהוא מציב את הטעם הפרטי שלו כמדד למידה שבה יש להעריך אלבום זה או אחר: המידה הראויה היא כמובן לפי הטעם שלי וזה לא בסדר שזה לא ככה. זאת משמעות הבטוי UNDER/OVERRATED. אם אני מוריד מהמשוואה הזאת את האגו שלי, אני מוצא שכל אלבום שאנחנו מכירים מוערך בדיוק במידה הנכונה. ואם היה מוערך פעם מעט והיום הרבה יותר או להפך - הפלא ופלא, עדיין זו המידה הנכונה. כל זה בתנאי שמקובל עליך שכל מאזין וצרכן מוסיקה טעמו שקול כנגד שלך במשקל שווה. ועכשיו אחרי שהבהרנו מה המשמעות (על מי אני עובד, הרי רק את עצמי שכנעתי
) המקום שבו באמת יש משמעות רבה למושג הזה הוא בחברות שמוציאות לאור דיסקים ותקליטים. שם דווקא הערכה נמוכה מדי של אלבום יש לה משמעות של גניזת תקליט שיכול היה להיות מקור הנאה להרבה אוזניים. זהו ה UNDERRATED האמיתי. אבל מרגע שאלבום יצא לשוק - גורל נגזר להיות נמכר ומוערך בדיוק כפי שמעריכים אותו - RIGHTLYRATED. בין אם זה טעם הקהל או עתונאי מוסיקה. זה לא משנה. הדוגמה הראשונה שעולה לי לראש היא רוי ביוקנן. בזמן שהוא הוכתר בתואר הגיטריסט הפחות מוערך בעולם, זה היה במקום: הוא לא הצליח להשיג חוזה הקלטה. מהרגע שיצאו תקליטיו לאור הוא החל להיות מוערך כראוי. צריך להבין שמי שלא נחשף לאלבום לא יכול להכלל במדד הכללי של הערכה אליו. הערכה היא תמיד בקרב מכירי האלבום או האמן. עדיף שנתעסק יותר בדעתנו על האלבום מאשר בחשיבות של דעתנו.

melancholy man

New member
מי יש להגיד?

אחד משלושת אלבומי הגדל של המחתרת הלונדונית, יחד עם החלילן של פינק פלויד והסופט מאשיין הראשון. מדובר בפצצה של כיף, מוסיקה נפלאה והמון יצירתיות, בקיצור, קסם. בקשר למוערך יותר מידיי פחות מידיי, כמו כל הפסיכדליה הכבדה של אנגליה, זה כמעט לא מכר בזמן אמת, אבל בדיעבד, האלבום בהחלט זוכה להערכה ראויה, יש לו כנראה את הדבר שגורם למוסיקה לשרוד (איכות?)

nik19864

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo168.gifדודל היקר

סליחה שלא ציינתי אותך ואני אכנס גם לפורום פסיכודליה ואראה מה יש לחבר'ה להציע.

למעלה