Tom Christian

4x1is

New member
תדרים מהעבר

לא כולם באתר היו ספרקים כמונו ויודעים מה הם התדרים האלה

arye9

New member
Tom Christian

Descendant of Bounty Mutineer, Dies at 77

http://www.nytimes.com/2013/08/24/w...html?pagewanted=2&src=twr&pagewanted=all&_r=0

ומייל שקיבלתי מ FABIO :

נזכרתי ! ובדקתי ביומן שלי שהתקשרתי עם הבחור הזה בדצמבר 1969 על 500 קה"צ מ- 4XNG M/V Lemon core בדרך לניו זילנד, כשהקפטן הסיט את האניה במיוחד שנגרד את האי, והילידים שם יצאו עם סירות למכור לנו עבודות ופסלי עץ . אני זוכר שאחרי הקריאה שאלתי את המפעיל מה שמו וכשהוא אמר TOM CHRISTIAN שאלתי שוב אם הוא צאצא של CHRISTIAN המורד, וכשהשיב בחיוב עברתי אתו ל- 2182 לשיחה קצרה.

מטש1

New member
למון קור ותדרים

אריה - נראה לי שיש אי דיוקים בסיפור..... צריך לבדוק :

1. לימון קור (עליה הייתי קצין שני ב- 73) - סביר שלא היתה בדרך לניו זילנד אלא בדרך לפנמה. אולי מניו זילנד ואולי מאוסטרליה, באותה תקופה האניות האלו לקחו בשר לארצות הברית וחלק מהקפיטנים עצרו ואף הורידו סירה בפיטקיירן.

2. תדרים - נכון שלא כולם היו ספרקים, אבל סביר שפביו כאלחוטן מנוסה לא היה נשאר על ה- 2182 אלא עובר ל- 2160 או תדר אחר ב-2 מה"צ. לא עושים פלברה בתדר מצוקה....

ואם כבר משתעשעים - אז מי היה הקפטן ?

arye9

New member
אני מאמין שבמוקדם או מאוחר הוא יענה על השאלות

GIARRI FABIO

New member
הכל מתועד מי BELL BOOK

שלום לך
בכל השנים שהפלגתי נהלתי רישום של כניסות ויציאות למעברים מעגנות ונמלים ותדיר נהגתי גם לבדוק מה רשמו קציני הסיפון ב- BELL BOOK כמו EOP או COP אם אתה יודע מה הפרוש.
אני מדבר על 1969 אם לא שמת לב. ב- 1973 הפכתי לנכה מלחמת יום כיפור והייתי בביב חולים.
הן על 500KHZ והן על 2182KHZ היה מותר להעביר הודעות קצרות כמו TR פרטי מסע או אחרות . היחס שלי לחוקים ולתקנות היה גם תחביב אישי ונהגתי לממש כל פרט. הקפטן היה להשערתי הולנדי בשם KLOSTER.
באזור נידח ללא כל תעבורה על התדרים הנמוכים גם אם הייתי מנהל שיחה של יותר מדקה או שתיים לא היה מי שיופרע.
אבל אני לא מבין מה זה חשוב כאן בפורום כל הדיקדוקי עניות האלה להפגנת ידע וחיפוש יוקרה???
גם אם הכול שגוי מותר לאדם בגיל 73 לא לזכור פרטים מלפני 54 שנים לא ? כולו סיפור ב- E MAIL בין שני גרוטאות אדם....

מטש1

New member
הכל בהומור, בלי כוונה לפגוע.

שלום פביו - לא היתה שום כוונה לפגוע, באמת שלא איכפת לי אם הלימון קור הפליגה אל ניו זילנד או ממנה. הכל בהומור המתאים. הראש הדפוק שלי תמיד מחפש אי התאמות, גם איפה שלא צריך.

ושמתי לב שזה 1969 - אמנם הייתי אז בצבא (והייתי מחליף את אריה כצוות חוף על הלאה, אבל זה בסיפור אחר) - אבל היו לי כבר אז חברים על הלימון קור, קדטים וקציני סיפון, החל מקייץ 1968, כך שהיכרתי את האניה מרחוק. ב- 1973 המלחמה תפסה אותנו באמצע הפסיפיק שם האניה גויסה ונשלחנו להביא נשק לארץ. אבל גם זה סיפור אחר.

לגבי התדרים - גם זה לא חשוב. לדבר כמה דקות על 2182 באיזור הכי נידח בעולם זה בוודאי לא משתווה לבזיון שחיל הים עושה עם ערוץ 16 בחופי הארץ.

וכבר אני מפחד להעיר שזה רק 44 שנים, לא 54 ....

שהכל יהיה בטוב.

GIARRI FABIO

New member
תודה ועדכון

בוקר טוב אתה צודק 44 שנים.
מענין שעד אוגוסט 1973 הייתי שוב על הלימון קור ובפרוץ מלחמת יום כיפור קבלתי בהפרש של כ-10 ימים שני צווים האחד להגיע ליחידת שיריון והשני להגיע לאוניה, אך כשקבלתי את הצו לאוניה כבר הייתי בכסא גלגלים. יתכן שאתה החלפת אותי ואם אחפש עוד אמצא את טופס העברת התחנה שאתה חתום עליו?!
התחנה בפיטקרן הייתה באות קשר ZBP והמפעיל TOM התלונן על הספק נמוך והגבלה רק לשעות הפעלת הגנרטור באי. הקשר היה קצר ובאיכות ירודה בגלל QRN.
הילידים על הסירות הסתבכו עם הישראלים שנסו להוריד מחירים וכמעט התפתחה שם קטטת השלכת קוקוסים ובננות....
לפני כשנה התקשרתי עם האי פעם נוספת כאשר יצאה לשם משלחת של חובבי רדיו ובינהם חבר וותיק, שנראה על יד החלוץ עם שיער לבן.
שמך אינו זכור לי אך אם נתראה אולי אזכר
תודה ושנה טובה.

מטש1

New member
משהו לא מתאים

אני הייתי קצין שני על לימון קור מחודש מאי 1973 ועד פברואר 1974. למיטב זיכרוני האלחוטאי היה מישל זננס - אין לי מושג לאן הוא נעלם. כך שלא מסתדר לי שהיית על אותה אניה עד אוגוסט 1973 ????

במלחמה באמת קיבלנו אלחוטאי בכיר נוסף, מוריס, כנראה בגלל הפציעה שלך.

לא הייתי אלחוטאי כך שלא החלפנו תחנות - אבל כן הייתי מוסמך ל מפעיל רדיו-טלפון כרב חובל באניות קטנות ללא אלחוטאי ......

לפני מספר שנים ביקר באי חבר טוב שלי, קצין שני לשעבר בשם עופר מירון. הוא שומר עד היום על קשר עם תושבים מקומיים.

GIARRI FABIO

New member
נסיון התאמה

היות והיומן שלי מולא מתוך טיוטה בסוף מסע או תום חוזה יתכן שברצף הדפים לא עדכנתי את שם האוניה ובמקום הלימון קור הייתה זאת פרסימון או מנדרין אם אמצא את הפתקאות של ה- PAY OFF הכל יפתר.
תודה - תמיד טוב להיות בספק, אומרים בלטינית UBI DUBIOM IBI LIBERTAS אם הייתי יודע לטינית הייתי מתרגם לך.....

למעלה