toefl

יופה1981

New member
toefl

בבקשה עזרה אני רוצה לדעת כמה זמן נמשך הטופל ואיזה חלקים יש במבחן תודה על כל עזרה

ujoe

New member
נמשך נצח, כך נראה

אורך המבחן כ-4 שעות, עם הפסקה באמצע. האורך המדויק תלוי בך, שכן ברגע שאת/ה מסיימ/ת חלק אחד את/ה עובר/ת לחלק הבא (איך רואים שכתבתי מבחן לפני שבוע וחצי?
), אבל לא כדאי לבנות על לסיים מוקדם. המבחן בפורמט החדש הוא ארוך ובאמת לוקח ארבע שעות. יש ארבעה חלקים, לא ממש הצלחתי לדרג אותם מבחינת קושי. זה נראה לי אישי ותלוי בך ובכישורים שלך. החלקים הם קריאה, כתיבה, דיבור ושמיעה. בכל החלקים, חוץ מכתיבה, השאלות מגוונות (כתיבה, אם אני זוכר נכון, זה לכתוב כמה חיבורים קצרים), ויכולות להיות שאלות קצרות על הבנת קטע או דברים מורכבים קצת יותר - זה לחברי הפורום שעשו את המבחן לאחרונה, אני כבר הספקתי לשכוח. בשורה התחתונה - זה מבחן די מעיק, כבר לא הפיס-אוף-קייק שהיה בפורמט הישן. מצד שני, גם לשבת בביטוח לאומי ובעיריית ירושלים זה חווייה מעיקה, ועדיין מאות אנשים היו בשני המקומות האלה הבוקר.

אזהרה : בחינת TOEFL

להגיע מוכנה לכך שמצלמים אותך בכניסה למבחן אני הגעתי אחרי לילה ללא שינה, עם שיער פרוע חולצה גזורה וזקן ואח"כ זה המסמך שהייתי צריך לשלוח לאוניברסיטה, לא כל כך נעים ... חחחח איכשהו בכ"ז קיבלו אותי

באמת? הטופל שלי פג (דווקא היה מצויין)

עכשיו יש במקומו סיוט? אוי! יש מצב שהאוניברסיטאות יקבלו טופל בן 3 שנים?

את מקסימה

אבל בטופל הקודם לא היתה כתיבה ולא היה דיבור בעוד שעם דיבור אין לי בעיה (למרות שאחרי שנה של צרפתית במונטריאול היא קצת הפכה לפראנגלֶה) בכתיבה יש לי לא מעט שגיאות כתיב (יחי האוטו-קורקט של הword למרות שגם הוא עושה פדיחות לפעמים). ועל זה נאמר OMG

John the Savage

New member
שגיאות כתיב לא בהכרח מורידות ניקוד

הניקוד מתבסס על התרשמות כללית לגבי יכולת הביטוי של בכתב באנגלית, ולשגיאות כתיב יכולה להיות אמנם השפעה מסויימת על הציון אבל לא השפעה קריטית. לי יש ה-מ-ו-ן שגיאות כתיב באנגלית, ובכל זאת קיבלתי 6 (הציון המקסימלי) בחלק של הכתיבה. אני אמנם עשיתי טופל בנוסח הקודם (ה-CBT), אבל העקרונות על פיהם בודקים את החיבור נותרו דומים.

אור302

New member
דווקא יכולהיות שכן

בעיקרון ETS לא משחרר ציוני טופל בני יותר משנתיים אולם בקולומביה למשל אמרו לי בטלפון שאני יכול לפקסס להם את הטופס אם הציון שלי שהוא בן יותר משנתיים. אז כדאי לשאול. בסוף גם לא התקבלתי אבל זה בטח לא בגלל הטופל.

למעלה