TOEFL and GRE?

TOEFL and GRE?

שלום לכולם,

האם כל האוניברסיטאות הקנדיות והאמריקאיות דורשות את שני המבחנים לשם הגשת מועמדות לדוקטורט במדעי הרוח? האם יש מי שדורש רק את מבחן בקיאות השפה?

Philip Jr

New member
בלי נדר מה שנקרא

יש כל כך הרבה מוסדות לימוד בארה"ב וקנדה שקשה להתחייב לכך, אבל בכל מוסד ששווה להתקבל אליו כנראה שתהיה דרישה ל - GRE בנוסף ל - TOEFL. בכל מקרה החיפוש אחר מוסדות/מחלקות/מנחים לא צריך להיות מונחה ע"י פרט כזה, אחרת אין לך מה לנסוע בלי קשר..

נכון, זה לא שיקול

אכן זה לא שיקול אלא ניסיון נוסף בסדרה של ניסיונות לא מעט, בעשיית סדר בכל מה שקשור באפשרות ללמוד בחו"ל. אני תוהה, עדיין, האם לעשות דוקטורט פה או בחו"ל, ואם בחו"ל אז היכן. אולי טוב שיש את שיקולי המלגה להטוות את דרכי.

ואם כבר במבחן השפה עסקינן, האם המבחן המסויים הזה עדיף על פני מבחני שפה אחרים?

Philip Jr

New member
אין הבדלים מהותיים

בין ה - TOEFL וה - IELTS שהם שני המבחנים הפופלריים יותר שמתקבלים ברוב המוסדות. ברגע שתבחר איפה להגיש (אם להגיש) אז תראה מה מתקבל באותם מוסדות ולפי זה תחליט. ה - TOEFL הוא באמת מבחן סביר ואני לא חושב שתתקשה בו במיוחד.

יהיה נכון לקחת את המבחן לפני בחירת מוסד

האם יהיה נכון לקחת את המבחן לפני בחירת מוסד הלימודים? האם ניתן לקחת את המבחן מבלי לציין לאיזה מוסד הוא מיועד?

Philip Jr

New member
בהחלט אפשר

יתרון אחד של לדעת לאיזה מוסד אתה מגיש הוא שאתה יכול לשלוח את התוצאות של ה - TOEFL לאותו מוסד בלי תוספת תשלום אחר כך, כזכור לי כך זה עובד.

aynatk

New member
אפשר לקחת

מבחן לפני בחירה, רק לוודא שזה המבחן שדרוש וגם כן לקבל איזה שהערכה לציון (רוב המוסדות דורשים ציון מינימום 90-100, יש כאלו שיותר)

לגבי ציון מוסד המיועד-זה חלק מתשלום על המבחן עצמו אז למה כבר לא לציין סתם מקומות שאולי תרצה אחר כך ללמוד בהם? הזמנת דיווח ציון אחר כך היא בתשלום כך שאין לוגיקה למה שלא לנצל את ההזדמנות הזאת מלתחילה.

אם כך, אצטרך לחפש מוסדות לימוד כבר עכשיו

יש לכם המלצות על תוכניות מעניינות בקנדה..?

ואגב, כמה זמן מספיק ללימוד למבחן ה- TOFEL?

aynatk

New member
המלצות

אני לא ממדעי הרוח ולא בקנדה, אבל יש פה עופר שידע יותר טוב להסביר על קנדה
דרך אגב, איזה התמחות בתוח מדעי הרוח? הסטוריה, בולשנות או משהו אחר. כך לאנשים יהי יותר קל להמליץ על תוכניות.

לגבי TOEFL: אם תצטרך לעשות גם GRE, עדיף להתחיל מלהתכונן עליו מאשר שזה מבחן אבנלית הרבה יותר קשה, ויש שם חלק ניכר של דברים דומים-כתיבה, ניתוח וכול.
אחרי המבחן הזה כבר אין צורך ללמוד לTOEFL למעשה רק להכיר את המבנה של המבחן והתאמן קצת על הדיבור.
לי אישית כול הTOEFL לקח חמישה ימי הכנה ולמדתי אולי 3-4 שעות ביום.

תוכניות למה?

חפשי בארכיון הפורום (בערך שלושה חודשים אחורה להערכתי) מצגת על עלויות לימודים, שכר לימוד, עלויות מחיה וכד' בקנדה. זה ייתן לך הערכת כיוון (על בסיס ממוצעים) של מה מציעות אוניב' שונות ברחבי המדינה.

קחי בחשבון שהשאלה העיקרית שתצטרכי לספק עליה תשובה ראויה היא - למה דווקא קנדה ולמה דווקא המקום הספציפי בקנדה עליו שמת עין?

עידוdee

New member
תלוי באיזה תחום ובאיזו אוניברסיטה.

למשפטים לדוגמא, לא צריך GRE.
חלק מהמקומות, הפחות נחשבים, יכולים להעניק פטור מ-TOEFL למי שמוכיח שיש לו בקיאות. בכל אופן, לא הייתי בוחר מוסד לפי זה היות והמבחן קליל ביותר.

dixieflatline

New member
הכללות רחבות

תמיד יש מקרים פרטניים, אבל "בגדול":
1. TOEFL הוא מבחן שמקבלים ברוב המוסדות, IELTS בד"כ מופיע כאופציה נוספת. אם אתה רוצה לעשות את המבחן לפני שאתה בוחר מוסד, הייתי בוחר בו.
2. בהקשר לקודם, אפשר לעשות את המבחנים לפני בחירת המוסדות, אבל קח בחשבון שתצטרך לדאוג לשלוח את תוצאות המבחנים למוסדות האלו לאחר מכן (בד"כ בתוספת תשלום)
3. רוב התוכניות לדוקטורט ידרשו GRE. כמו בתשובה ל-1, אם אתה לא יודע עדיין לאיזה תוכניות אתה מנסה להתקבל ורוצה לכסות כמה שיותר אפשרויות, תעשה GRE.
4. תלוי ברמת האנגלית ההתחלתית שלך, אבל TOEFL הוא לא מבחן מאוד קשה, והיכרות עם המבנה שלו יכולה גם לעזור לחפות על פערי שפה. זה לא יעזור לך בדוקטורט עצמו, שם תצטרך אנגלית טובה לא משנה מה, אבל מהמבחן אין יותר מדי מה לדאוג (לדעתי).

בהצלחה

לקח לי הרבה זמן להגיב,

אני מניח שזה מעיד על רמת ההיסוס שלי.השבוע אתחיל ללמוד למבחן ה- TOEFL, וזה הצעד הראשון שלי לכיוון המתגבש בי והולך.

הרקע שלי הוא בפילוסופיה, והעיניין שלי כמו גם תחום המחקר אותו אני מקווה לערוך, הוא בתחום המשותף בין הפילוסופיה האקסיסטנציאלית לבין הפסיכולוגיה. בפסיכולוגיה תחום זה נקרא פסיכולוגיה אקסיסטנציאלית ויש לו היבטים מחקריים. המחלקה בה אוכל לערוך חקר בתחום זה יכולה להיות מחלקה לפילוסופיה (מחקר תאורטי ממנו אני מנסה להימנע. אך אני מניח שאם אלמד כאן זה מה שאעשה), מחלקה לפסיכולוגיה (כאמור ישנם מחקרים בתחום זה, אמפיריים כיאה למחקרים בפסיכולוגיה) או מחלקה למדעי המוח (התחום הזה מתאים גם למחקר עם היבטים כאלו אם כי אני בור בתחום זה).

כדי ללמוד לדוקטורט אני צריך מלגה וזה שיקול גדול מאוד בבחירתי וללא ספק העיקרי שבשיקולי. אני מעדיף את קנדה על פני ארה"ב משום שקנדה, מהמעט הידוע לי, מאפשרת הגירה בקלות רבה יותר מאשר ארה"ב. זהו אחד משיקולי, אנא תקנו אותי אם טעות בידי.

אני מעדיף להימנע מבחינת ה- GRE. אין זו עצלות, אני פשוט לא בטוח עד כמה טוב ילך לי בו. לא תרגלתי מתמטיקה לא מעט שנים, ואני חושש שציון נמוך בו יגרע, יגרע ממש ואף ישמש שיקול כנגד, סיכויי קבלתי. ואם ישנה האפשרות להתקבל למוסד לימודים בתוכנית לפסיכולוגיה או כזו למדעי המוח, ללא ציון במבחן זהף הרי שאעדיף לנסות להגיש מועמדות אליהן.

האם אני טועה? האם משהו מדברי יסודו בטעות? אשמח לכל תגובה, רעיון או הערה.

ותודה לכל המגיבים. לקח לי מעט זמן להגיב לדברים שכתבתם ולנקודות שהעלתם. הדברים חשובים לי ולוקח להם מעט זמן לשקוע בי ולהתעצב.

dixieflatline

New member
עוד קצת הכללות רחבות

כאמור, אין הרבה תוכניות שלא דורשות GRE בתנאי הקבלה שלהם, אפילו אם הם לא מתייחסים לזה בכלל זו תהיה דרישה.

הלאה- התחום שאתה מתעניין בו, אם אתה מתעניין בו ברמת המחקר האמפירי לכל הפחות, הוא פסיכולוגי בעיקרו. הווה אומר, שרוב המעבדות שאתה תרצה לשים ברשימה שלך יהיו משויכות למחלקה לפסיכולוגיה, ואלו דורשות לרוב ציונים כמותיים גבוהים ב-GRE. אם אתה חושב שיש לך סיכוי יותר טוב להתקבל לתוכנית בפילוסופיה, אתה יכול ללכת על זה ולחתור לשיתוף פעולה בין מחלקתי עם מנחה או דוקטורנט אחר מהמחלקה לפסיכולוגיה. אם אתה יותר מתעניין באספקטים הפילוסופיים והתיאורטים, אולי המסלול בפילוסופיה יותר מתאים לך. כמו כן, סביר שיש תוכניות בין מחלקתיות בתחום הזה עם תנאי קבלה שונים, למרות שאני לא מכיר אישית כאלה.

מילת נחמה אחרונה- אם אתה רוצה לעסוק במחקר אמפירי במחלקה לפסיכולוגיה, אני לא חושב שאתה צריך להתפשר. החלק הכמותי ב-GRE קל משמעותית מהחלק הכמותי בפסיכומטרי, אני מאמין שאם תקדיש לזה מספיק זמן ומאמץ תוכל להוציא ציון מספק גם בשביל תנאי הקבלה של פסיכולוגיה. דווקא החלק המילולי ב-GRE הוא היותר מאתגר וגם חלק הכתיבה הוא לא פיקניק. אני ממליץ לך לעשות מבחן דמה Online בשביל לראות איפה אתה עומד וכמה עבודה עוד יש לך.

בהצלחה!

למעלה