לקח לי הרבה זמן להגיב,
אני מניח שזה מעיד על רמת ההיסוס שלי.השבוע אתחיל ללמוד למבחן ה- TOEFL, וזה הצעד הראשון שלי לכיוון המתגבש בי והולך.
הרקע שלי הוא בפילוסופיה, והעיניין שלי כמו גם תחום המחקר אותו אני מקווה לערוך, הוא בתחום המשותף בין הפילוסופיה האקסיסטנציאלית לבין הפסיכולוגיה. בפסיכולוגיה תחום זה נקרא פסיכולוגיה אקסיסטנציאלית ויש לו היבטים מחקריים. המחלקה בה אוכל לערוך חקר בתחום זה יכולה להיות מחלקה לפילוסופיה (מחקר תאורטי ממנו אני מנסה להימנע. אך אני מניח שאם אלמד כאן זה מה שאעשה), מחלקה לפסיכולוגיה (כאמור ישנם מחקרים בתחום זה, אמפיריים כיאה למחקרים בפסיכולוגיה) או מחלקה למדעי המוח (התחום הזה מתאים גם למחקר עם היבטים כאלו אם כי אני בור בתחום זה).
כדי ללמוד לדוקטורט אני צריך מלגה וזה שיקול גדול מאוד בבחירתי וללא ספק העיקרי שבשיקולי. אני מעדיף את קנדה על פני ארה"ב משום שקנדה, מהמעט הידוע לי, מאפשרת הגירה בקלות רבה יותר מאשר ארה"ב. זהו אחד משיקולי, אנא תקנו אותי אם טעות בידי.
אני מעדיף להימנע מבחינת ה- GRE. אין זו עצלות, אני פשוט לא בטוח עד כמה טוב ילך לי בו. לא תרגלתי מתמטיקה לא מעט שנים, ואני חושש שציון נמוך בו יגרע, יגרע ממש ואף ישמש שיקול כנגד, סיכויי קבלתי. ואם ישנה האפשרות להתקבל למוסד לימודים בתוכנית לפסיכולוגיה או כזו למדעי המוח, ללא ציון במבחן זהף הרי שאעדיף לנסות להגיש מועמדות אליהן.
האם אני טועה? האם משהו מדברי יסודו בטעות? אשמח לכל תגובה, רעיון או הערה.
ותודה לכל המגיבים. לקח לי מעט זמן להגיב לדברים שכתבתם ולנקודות שהעלתם. הדברים חשובים לי ולוקח להם מעט זמן לשקוע בי ולהתעצב.