TOEFL ו- GRE כללי

TOEFL ו- GRE כללי

היי חברים,
בעוד כחודשיים אגש לבחינת GRE כללית, כחלק מהגשת מועמדות לדוקטורט בביולוגיה
למרות שאני לומדת במוסד דובר אנגלית (מכון ויצמן), חלק מהמוסדות להם אגיש מועמדות דורשים בחינת TOEFL.
האם ההכנה לחלק המילולי/כתיבה אנליטית של GRE מספיק גם כהכנה למבחן TOEFL, או שבחינה זו דורשת הכנה נפרדת?
האם TOEFL זה מבחן שצריך הכנה אינטנסיבית בשביל להוציא בו ציון טוב?
המון תודה לכל העונים :)

מנסיוני (ולדעתי גם לדעת רבים אחרים)

ה-TOEFL היא בחינה הרבה יותר קלה מ-GRE ואם את מוכנה ל-GRE את אמורה להיות מוכנה גם ל-TOEFL. (אני מתכוונת לחלק המילולי כמובן). מה שכן, אאל"ט בטופל יש גם חלק של דיבור שאין ב-GRE.

דיבור

איך הולך חלק הדיבור? אני יושבת מול מישהו ומשוחחים באנגלית?
איזו רמת שפה נדרשת באנגלית? האם בוחנים יותר את אוצר המילים או אם אתה מבין אנגלית ועונה לעניין?

Popeye23

New member
זה מול מחשב

לא מול בן אדם. וכולם עושים את החלק הזה ביחד מול המחשב , ככה שיש הרבה רעש וזה קצת מעצבן , אבל אין מה לעשות.
אני לא יודע לגבי שימוש באוצר מילים , אני כמעט בטוח שהכי חשוב זה לדבר חלק ולענות לעניין על השאלות ששאלו.

idohatam

New member
TOEFL מבחן מאוד בסיסי, אוצר המילים

הנדרש כדי להוציא בוא ציון גבוה נמוך משמעותית ממה שנדרש ב GRE.
גם חלקי השמיעה והדיבור בסיסיים לגמרי, מקטעי שיחות חולין או הרצאות ברמת TED (-). לי הספיק לעבור על כמה דוגמאות של מבחנים רק כדי לראות מי נגד מי.

idohatam

New member
יש באתר ה EST

בזמנו הסתובבו גם גרסאות מלאות להורדה של הספרים שלהם כולל קטעי שמיעה בכל מיני מפרצים ברשת...

litalchart

New member
ספר הכנה ל-TOEFL

באתר של ETS יש מבחן חלקי לדוגמא. אם את מעוניינת יש לי ספר הכנה ל-TOEFL שמגיע עם דיסק ודוגמאות לכל חלקי המבחן (כולל קטעי השמיעה והדיבור).
המייל שלי הוא: [email protected]

idohatam

New member
הגיוני או לא, 215 דולר זה המחיר שהם דורשים...

יכול לרק לומר לך שבקונטקסט של הרשמה ללימודים בחו"ל ומעבר מדינה, 215 דולר זה טיפה בים. זה אולי מעצבן לשלם ואני לא בא לזלזל בסכום אבל נכונו לך הוצאות גבוהות יותר.

litalchart

New member
לא לגמרי נכון

לפחות בתחום של הביולוגיה, שבו אנחנו לא משלמים על לימודים + מקבלים מלגת מחיה זה די הרבה כסף. ההוצאה על ההרשמה לאוניברסיטאות זהה לארץ אז תכל'ס המבחנים הם אחד הדברים שהכי מייקרים לנו את ההרשמה... גם לי זה נראה מטורף לשלם 1000 ש"ח למבחן, אבל אין ברירה...

אני חושבת שעידו לא התכוון לשכר לימוד

ההרשמה עצמה עולה כסף (כפול מספר המוסדות אליהם את מגישה מועמדות) + שליחת ערכות ההרשמה לחו"ל (שוב כפול מספר המוסדות) + עלות ויזה ו-SEVIS, + כרטיס טיסה לחו"ל, + שליחת חפצים (אלא אם כן את עוברת עם מזוודה אחת בלבד) + עלות ראשונית של שהות והתארגנות בעיר חדשה, חיפוש דירה, קניית רהיטים וכל מיני כאלה, לפעמים דיפוזיטס עבור סלולרי וכדומה, אם את עוברת לאקלים קר אז גם קניית ציוד חורף... בתוך כל זה, עוד 200 דולר די נבלעים
, ועוד לא קנית ספר לימוד אחד.

aynatk

New member
כדאי להתכונן

כדי להיות מוכן למבחן, לא נראה לי שצריך הרבה אבל כדאי לנסות כמה מבחנים לדוגמא.
הקושי הגדול של המבחן הוא לא אנגלית עצמה אלה התנאים הנוראים - יש הרבה רעש. בשביל תנאים דומים אולי כדאי לעשות מבחן דוגמא במקום רועש ולהיותר מרוכז במשך 4 שעות שאנשים סביבך מדברים. זה באמת אתגר.
חוץ מזה,כדאי לעשות מבחן במרכזים יותר "ידידותים" ולא באוניברסיטה או בית ספר (אפילו שזה קצת יותר רחוק מהבית).

שיהיה בהצלחה!

למעלה