to walk or not to walk?

ABD2b

New member
to walk or not to walk?

במה שאני מקווה תהיה שעה טובה ומוצלחת, ביום שישי הבא אני אמורה להגן על הדוקטורט.

בינתיים כדי להפיג את המתח אני מתעסקת בזוטות שונות המסיחות את הדעת. אחת מהן היא התחבטות בסוגית טקס הסיום. אני לא טיפוס של טקסים ואני לא חושבת שאעליב את האנשים בחוג אצלי אם לא אלך (לדעתי, זה סתם מטריח אותם כי אז המנחה והראש חוג צריכים ללכת... בתואר שני הלכתי כי המנחה שלי היה נעלב לו הייתי מבריזה, אבל כאן זה אחרת). בקיצור, זו סתם הזדמנות לשאול:

האם אתם הולכים לטקסי סיום של תואר?
ואם כן -- קונים או שוכרים את ה gown? או מקבלים חינם באוניברסיטה?
משהי אמרה לי שצריך לקנות גם אם אני לא משתתפת בטקס (400 דולר אצלנו) כי זה מה שמשמש אותי בעתיד בטקסים של הסטודנטים שלי (כלומר, המנחה שלי לובשת את התלבושת שלה מהאונ' שלה, ולא מהאונ' כאן). איך זה אצלכם?

d a p h n a

New member
אני דווקא מחכה לטקס

וההורים שלי גם מגיעים במיוחד לראות אותו.

אני חושבת שהטקס מהווה סיום מרגש להרבה שנים של עבודה קשה - וזה נכון כפליים במקרה שלי מאחר ולא תהיה לי הגנה, כך שלא יהיה ממש רגע שאפשר לראות בו הרגע הקליימקטי של סיום הדוקטורט.
הייתי בטקס בשנה שעברה לראות חברים שלי מסיימים, והאמת שהיה מרגש מאוד.

הזמנתי השבוע של הgown בהשכרה, כאקט של פרוקרסטינציה. לגבי קנייה מול השכרה, אם את כבר יודעת שיש לך עבודה במקום שבו מקובל ללבוש gowns בטקסים של סוף/תחילת השנה, אז אכן ההמלצה היא על פי רוב לקנות, כי אכן מקובל שכל מרצה לובש את הgown של האוניברסיטה שבה הוא סיים דוקטורט.
לעומת זאת, אם עדיין אין לך משרה, או שיש לך משרה זמנית, או משרה במקום שלא מקובל ללבוש gowns, אז אפשר לדעתי לוותר. תמיד אפשר אחר כך להזמין אם יהיה צורך (יש אתרים שמתמחים בזה).

squalus

New member
איך שמתחשק

אני הלכתי כי עדיין הייתי באיזור, וזה מרגש להתשתתף בטקס שמסמל הרבה שנים של עבודה קשה.
אם הייתי במדינה אחרת, לא הייתי טס במיוחד בשביל זה, אבל ההורים שלי באו מהארץ והיה מאוד נחמד.
לרוב שוכרים את ה gown. זה נכון שבעתיד, כשתהיי מנחה בעצמך, תלבשי את הגלימות של המוסד הנוכחי, אבל לא חייבים לקנות מעכשיו, אלא אם יש לך 400 דולר מיותרים כרגע.

אני הלכתי לשני הטקסים שלי פה

תואר שני ודוקטורט.
לדעתי זה חשוב, מן סוג של סגירת מעגל, ואחרי הכל מדובר ביום שמח ומספק לבוגר ולמלוויו שלו. אישית אני לא רואה סיבה לא ללכת אם אתה באיזור ולוגיסטית אין עם זה בעיה. אבל אני יודעת שיש אנשים שזה מעניין אותם כקליפת השום וגם אם הם גרים בשכונה בה מתקיים הטקס הם עדיין לא מעוניינים להגיע.
לשני הטקסים ההורים שלי הגיעו מישראל. לדוקטורט התווספו בעלי (שהכרתי בתקופת הדוקטורט),אבא שלו שהגיע במיוחד משווייץ ותינוקת בת שלושה חודשים
יש לנו הרבה חווית חיוביות מהיום הזה ובמיוחד מזה של הדוקטורט שהיה מסע כל כך משמעותי. הטקסים באדינבורו מאד יפים ובעלי משמעות. הם מתקיימים בבניין מדהים ולאחריהם (למחות במחלקה שלי) יש קוקטייל בבניין המחלקה בנוכחות הבוגרים, המלווים שלהם, סגל ועוד סטודנטים. בשביל ההורים שלי לפחות אלו היו ימים מלאים בנחת, גאווה ואושר. מגיע להם.
באדינבורו אין כובעים. יש גלימה עם מצנפת. צבע ובד המצנפת מייצגים את סוג התואר. את הגלימה והמצנפת שוכרים ממקור אחד בבריטניה שמשרת את כל המוסדות (אני חושבת, אולי אני טועה). מזמינים את זה באינטרנט וזה עולה כ-40 פאונד ליום עצמו. משלמים גם דמי סיום כלשהם (בדוקטורט כבר לא שילמתי כי לא משלמים יותר מפעם אחת). מתחת לגלימה הנשים לובשות שמלה שחורה או חצאית שחורה וחולצה לבנה. הגברים בחליפה עם עניבת פרפר לבנה או לבוש סקוטי יצוגי (רואים את זה הרבה).

בקיצור אחרי החפירה, אני ממליצה בחום. בהצלחה להגנה!

tulkin

New member
אולי אני מעופף

וכן, באיזשהו מקום ידעתי שסיימת דוקטורט והתחתנת וילדת...אבל למיטב זכרוני לא היה על זה שום שרשור ברכות רשמי פה בפורום. בכל זאת, כשהכרנו כאן בראשית ימיו של הפורום (אז עוד היינו על אותו אי) הדבר היחיד שהיה קיים מכל הנ"ל היה הדוקטורט, והוא עוד היה בחיתולים.
אז מזל טוב משולש.

חן חן טולקין

אכן היתה לנו שנה מאד פוריה. גם דוקטורט, גם התחתנו (פעמיים
), גם קנינו בית וגם נולדה לנו תינוקת. עכשיו אני במנוחה ארוכה

ABD2b

New member
מזל טוב ומאחלת לך

שתמצאי הרבה סיפוק בכל ההשיגים הללו

וואו, כיף לקבל ברכות!

תודה לכולם.
אני אמנם כמעט ולא כותבת פה אבל עדיין עוקבת ואפילו מתגעגעת לאקדמיה

Sonic hedgehog

New member
מצטרפת לטולקין

ובלל מזמן לא ראינו אותך פה (או שזה רק אני שלא עוקבת)

בהצלחה, מזל טוב, ותשובתי הצפויה- לא.

אבל אי אפשר ממש להסיק מזה כלום מלבד על אופיי. אני לא אוהבת לעלות על במות, מאוד לא אוהבת טקסים והדבר האחרון שהורי זכו לצפות בי מסיימת בטקס היה בית ספר יסודי.

חוצמזה, בסוף כל תואר יש תערוכה שאליה הורי לא רק מוזמנים, אלא גם לעיתים מסייעים ומאוד מקפידים להגיע לתערוכות הגמר.

עם הדוקטורט זה יצריך מאמץ מיוחד מצידי, לוודא שהם יוכלו לראות את התערוכה, אבל זה חלק מהעסק ואם זה יתאפשר, גם במחיר לחץ נוסף ועבודה קשה יותר, זה יקרה.

טקסים- לא.

מאי261

New member
בטוח שהייתי הולכת!

ומזמינה את כל המשפחה, ומצטלמת מלא, ונהנית מכל הטררם.
לצערי לא אוכל לנסוע לשם מטעמי לידה שצפויה בערך בתאריך של הטקס אבל בנסיבות אחרות בטוח הייתי משתתפת.
בהצלחה בהגנה!

אני רוצה ללכת לשלי.

כמובן יש לי עוד קצת זמן
. אבל זה נראה לי נחמד. ואני אוהבת טקסים באופן כללי.
גם אני יודעת שאנשים לפעמים קונים את הגלימה בסיום דוקטורט כי הם ישתמשו בה בעתיד, לא משנה היכן יעבדו, אבל אני כאמור עוד לא התניסתי בדילמה בעצמי.
בכל מקרה מזל טוב!

לגבי התלבושת

אכן, המנחים לובשים את התלבושת מהאוניברסיטה שבה הם למדו. אבל לא חייבים לקנות את הכל אלא רק את ה hood
ה gown הוא בד"כ אותו שחור אצל כולם.

d a p h n a

New member
לא ממש (לגבי הצבע של הgown)

אין אצלנו כמעט אף מרצה שיש לו gown שחור. למעשה, אחד מהדברים הכיפים בטקסים אצלנו זה לראות את כל מגוון הצבעים של ה-gowns השונים.

ה-gown שלנו חום ואדום. של פרינסטון אפור וכתום. של הרווארד אדום ושחור. ויש עוד המון צבעים: ורודים ואדומים ושחורים וכחולים וחומים ועוד ועוד.

אצלנו הצבעים האחרים הם לרוב לבעלי תפקידים

בהנהלה- דיקנים, governing council, פרובוסט, נשיא וכד'. סתם פרופסורים מן השורה לובשים gown שחור עם hood בצבעים של התוכנית שלהם.

Sonic hedgehog

New member
לאחי בתואר ראשון היה את הגלימה המצחיקה ביותר

גלימה אדומה עם קישוטים בורוד, למזלו הוא המשיך ללימודים מתקדמים באונברסיטה עם צבע יותר נורמלי (ונראה לי שאז גם אין את צבעי המחלקה)

למעלה