To Room Nineteen\ Doris Lessing

To Room Nineteen\ Doris Lessing

סיפור קצר שהוא למעשה סיפור די ארוך (כשלושים עמודים). הסיפור נחשב כאחד מהסיפורים הפמיניסטיים החשובים. הסיפור מתחיל במשפט : This is a story, I suppose, about a failure of intelligence. הסיפור מתחיל כאגדה. מסופר על זוג סוזן ומתיו שכל ההחלטות שלהם בחיים נעשו לפי ההגיון והשכל. הם לא התחתנו מוקדם מדי כדי לא להרגיש שהפסידו שום דבר וגם לא מאוחר מדי. הם החליטו לא לעבור לגור לדירה של אחד מהם, כדי שאף אחד לא ירגיש נכנע לשני ועברו לדירה חדשה. הם החליטו לעבור לגור מחוץ לעיר כי זה הכי טוב לילדים. אף אחד מהם לא היה איש קריירה גדול, אבל היתה לכל אחד מהם משרה קבועה והם התמידו בעבודתם. הם החליטו שבשנים הראשונות לאחר לידת הילדים סוזן תפסיק לעבוד לתקופה מסוימת, כי זה הכי טוב לילדים, אבל היה ברור שאחרי שיגדלו היא תחזור למשרתה. הכל היה מושלם במושלמותו. אולם אז איכשהו דברים החלו להשתבש. הבעל החל לבגוד. סוזן ניסתה לשכנע את עצמה שזה טפשי לכעוס. אנשים אינטיליגנטיים לא עושים מזה עניין. הילדים גדלו וסוזן לא ידעה מה לעשות עם עצמה. היא כבר לא חשקה במשרה הקודמת שלה. היא הרגישה צורך להיות לבד. אז היא הקצתה לעצמה חדר בבית שהוא רק שלה. הרעיון של חדר משלה לאישה, כבר מופיעה מוקדם יותר, במאמר המפורסם של וירג'יניה וולף "חדר משלך". לאחר מכן זה לא מספיק לה והיא נוסעת למלון בלונדון ושוכרת חדר קבוע, חדר מס' 19, רק כדי להיות לבד. חדר מס' 19 היתה ההשראה בספר השעות לסיפור של לאורה בראון, שגם היא פורשת למלון לחדר מס' 19. הסיפור של לסינג קצת מזכיר את הסיפור של לאורה בראון, אולם לטעמי הוא הרבה יותר טוב ומשכנע. אגב, כמו שבמלונות מסויימים אין חדר 13, בהשראת הסיפור יש מלונות פמיניסטיים בהם אין חדר מס' 19. הסיפור הוא על אנשים רגילים שעשו הכל כמו שלימדו אותם שצריך לעשות, לפי ההגיון ובכל זאת נכשלו. הם היו חכמים אולי מבחינות מסוימות, אבל לא מבחינה רגשית, כי בתחום הזה לא ידעו לספק את עצמם. הסיפור קריא וזורם מאוד גם בשפת המקור באנגלית (לא ידוע לי אם יש תרגום) ונקרא בנשימה עצורה. מומלץ!

אופס שכחתי ../images/Emo3.gif

אני קראתי את הספר באנתולוגיה: The Norton Anthology of Short Fiction, Shorter 4th Edition שזהו קובץ ממיטב הסיפורים הקצרים (רובם במקור באנגלית, חלק מתורגמים). רק מה קצת יקר. עלה לי בדיונון מעל 100 ש"ח. בכל זאת שווה. כיף מדי פעם לקרוא משם סיפור. חוץ מזה, אני יודעת שבמקור הוא הופיע בקובץ סיפורים Man and Two Women - Doris Lessing ויש גם קובץ : To Room Nineteen (Collected Stories of Doris Lessing אז מן הסתם הסיפור מופיע גם שם.

ILet

New member
דוריס לסינג

זאת סופרת נפלאה. הסיפור הזה כל כך נוגע ללב. טוב שלא הסגרת יותר פרטים. מומלץ מאד. האם קראת את שאר הסיפורים הקצרים בספר? A Man and Two Women. קראתי עוד שלשה ספרים שלה: The Golden Notebook , האשה האחרת ובעקבות האנגלים. דוריס לסינג כבר מאד מבוגרת. יש לה כושר התבוננות כללי ועצמי חודר כליות ולב. היא מאד משוחררת לזמנה. אני חושבת שהכתיבה שלה מדברת בעיקר לנשים. יש לי עוד ספר שלה שעוד לא הספקתי לקרוא: The Grass Is Singing.

Rivendell

New member
תודה! ../images/Emo24.gif אני יכולה להוסיף את ה

חלק שלך גם למאמר שאני אעשה מזה? )ILET - ממך עוד אין לי, משום מה, אישור קבוע!)

ILet

New member
אישור קבוע

אין לי שום התנגדות לתת לך אישור קבוע. אגב, אני רוצה להתוודות: אני משתדלת לרפרף במהירות הבזק על ההמלצות ולהתמקד בתחושה שהספר השאיר בקורא/ת. סכום התוכן נראה לי האבסה מיותרת. מאד מעניינים הויכוחים הערים על משמעויות ונקודות מבט שונות העולות מהקריאה ואת אלה אני קוראת בתשומת לב רק אחרי סיום הקריאה בספר.

Rivendell

New member
אני מסכימה חלקית

כי אני כן אוהבת לדעת בכלליות על מה מדובר, אבל גם אני אוהבת יותר את התיאור של מה כל אחד הרגיש אחרי הספר.

למעלה