To Relic Or Not?

Katarzis

New member
מצחיק אתה

תקרא מה שכתבתי בתגובה הראשונה שלי השרשור הזה.

deathOrat

New member
חחח לא שמתי לב לסייפא שלך בהודעה ההיא

על רליק בכללי ולכן התייחסתי רק לתג' להורסי.

byrdparis

New member
פתחתי, עברתי

הסתכלתי, הערכתי את הנסיון, את הטכניקה, את העבודה.

אבל וואלה.. בסופו של דבר חשבתי לעצמי, שזו סתם גיטרה שהרסו אותה והיא מלוכלכת לי מידי
.

שיתחדש ושיהנה.
אני בטוח שהיה לך אישית כיף לעבוד עליה.

תודה על השיתוף.

IMDOA

New member
לי היה כיף לעבוד עליה

והלקוח עף עליה, בסופו של דבר זה עניין של טעם וקטע. גם אני לא הייתי קונה RELIC בגלל שהיא כזו. אבל אם היא הייתה מעיפה אותי זה לא היה מה שמונע ממני לקנות אותה

avirambar

New member
אני מכבד את הדעה של כל מי שלא מתחבר לזה.

על טעם ועל ריח אין מה להתווכח.

אפשר לאהוב אפשר לא לאהוב זה בסדר ולגיטימי.

הבעיה היא שמחלק מהטיעונים שעלו מפי החבר'ה שכתבו בגנות הרליק והטיעונים שנלוו לטענות אלו עולה ניחוח חריף ביותר של חוסר הבנה וניסיון בכלים אלו.

אני לצורך העניין- לא מבין שום דבר בגיטרות של בריאן מיי-מעולם לא ניגנתי על כלי כזה או אחזתי- כאשר נושא זה עולה לעיתים בפורום אני נמנע מלהביע דעה למרות שיכולות להיות לי השערות כאלו ואחרות.
אין מה לעשות צריך להכיר מקרוב את הכלים הללו בכדי להביע דעה שהיא מספיק רצינית ומבוססת.

אז אני מבין שמדובר בכלים יחודיים ונדירים, שאין בישראל כל כך בנמצא לטובת התרשמות חופשית של הקהל הרחב.

בנוסף- יפתיע אולי חלק מכם שממספר השוואות שיצא לי להיות בהם מול גיטרות וינטאז' אמיתיות ומקוריות ומיושנות -יוצא שיד הקסטום שופ רליק על העליונה הם נשמעות ומרגישות יותר טוב.

השילוב של איכות בנייה והקפדה יתרה על איכות העצים + תחושת ויטאג' שממש לא מרגישה מזוייפת + דגמים שמדגישים את הפיצ'רים שכל כך נפלאים בחלק מהשנים שיוצרו דגמים מסויימים+ הכל בעבודת יד +רוח מנצחת ששוררת בקרב האמנים שעובדים ומועסקים בקסטום שופ, יוצר כלים נדירים.

כמו בכל דבר לעיתים גם טעם הוא דבר נרכש....

N i r T

New member
אנחנו לא נתנצח

כי אף אחד לא מנצח.
אני בהחלט מעריך את הדיון ויותר מכך את הבעת הדעה של המשתתפים. ושוב - דעה.
לגבי גיטרות ק"ש לעומת VINTAGE אמיתיות - אני מסכים לגמרי. גיטרות שהיו מוצלחות לפני 40 ו-50 שנה כנראה נוגנו עד ש"נגמרו". ואלה שהיו יותר לימונים אז - זכו לשכב בקייס שלהן עד שנמכרו במחיר מפולפל ב- EBAY... לעומת גיטרות ק"ש שהן יצירות אומנות. רק שאחד יעדיף פיקאסו ואחד יעדיף ון גוך או מונה.
רק בקשה קטנה לי אליך - אל תכתוב בראשית דבריך שאתה מכבד דעות אחרות ואין טעם להתווכח על טעם וריח, ובסייפא של תגובתך תכתוב שטעם הוא דבר נרכש כי זה מבטל את כל מה שכתבת לפני כן. אין לי רצון לרכוש את הטעם שלך בדיוק כמו שאין לי כוונה למכור לך את הטעם שלי.
אוקיי?

avirambar

New member
הכוונה לא הייתה להעליב חלילה

ואם נפגעת קלות מדברי או נעלבת הרי שאני מתנצל.
אין סתירה בין הדברים שכתבתי.
אני מכבד כל דעה של כל אדם בפורום אך במקביל סבור שבמקרה זה אין לך מספיק נסיון בכלים הללו בכדי לחרוץ דעה שהיא מקצועית בנושא.

אנחנו דנים לא מתנצחים והכל באווירה חיובית

deathOrat

New member
אחי עכשיו רציני

מה יותר יפה לדעתך?
זה:
http://www.trekker.co.il/איטליה/i-vatican-13.jpg

או זה:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/he/thumb/7/74/PicassoGuernica.jpg/800px-PicassoGuernica.jpg

מה היית תולה בחדר\במשרד?

שתי היצירות הן יצירות אמנות מוכרות, עם טכניקה והיסטוריה מאחוריהן האם זה הצריך ממך איזשהו ידע או ניסיון באמנות כדי שאחד ימצא חן בעיניך והשני לא?
כנ"ל בגיטרות,
תראה לי אחד פה שאמר "תשמע רליק זה זבל כי הן לא נוחות והן נשמעות נוראי"

אתם מחזיקים ברליק ואוהבים על הכיפאק באמת שאני מפרגן כי זה עניין של טעם אישי אין לזה מבחינתי לפחות שום קשר לאיכות הכלי, זה כמו לתלות תמונה בחדר יש תמונה שאתה אוהב ויש תמונה שאתה לא, מה שאתה מנסה להגיד פה "תשמע לא אהבת את X כי אתה לא מבין וזה מחוסר ידע" אין דבר כזה, יש אנשים שגרניקה של פיקאסו זה כמו ערימת צואה בשבילם וזה לא משהו שלימודים או התנסות ישנו עבורם כנ"ל פה, כי זה רק ויזואלית.

ושוב אם מישהו פה קונה רליק והיא גורמת לו לטחון 8 שעות נגינה על הכיפאק -מי ייתן ויהיו לו את כל הרליקים שהוא רוצה.

Katarzis

New member
פור דה רקורד

אין לי רליק ואני לא מתכוון לקנות רליק.
הכי קרוב שיש לי זה קלוזט קלאסיק ש"מתרלקת" לה בתהליכים טבעיים.
הגיטרה הבאה שאני מתכוון לקנות תהיה בגימור nos.

Katarzis

New member
רמת היישון

מתחלק ל3 אצל פנדר
nos - new old stock - מראה חדש לכל דבר.
closet classic - הגיטרה עדיין נראית שמורה, כאילו שכבה בארון כמה עשרות שנים, הארדוור קצת דהוי, צ'קינגס בפיניש וכו'.
relic - מתחלק לכמה רמות - light relic, relic. heavy relic, ultimate relic.

http://www.fendercustomshop.com.au/timemachineseries/moreinfo.php

N i r T

New member
אז גם אתה אוהב חדש דנדש!

אין כמו להחזיק גיטרה שהכל בה מושלם. הפיניש ללא שריטה. הצוואר חלק והפרטים נוצצים. ואז להסתובב איתה בדאווין ולדפוק את ההאדסטוק במשהו חד.. (זה מה שקרה לי עם ה- EJ שהיתה לי). אוי זה כאב. אני מעדיף שריטה ביד מאשר שריטה בגיטרה.

byrdparis

New member
חחח.. אז

NOS זה חדש בעצם..
לא הבנתי מה הקטע של ה OS..

תודה על ההסבר.

לי ממש אין בעיה עם זה (אביעד כבר יודע)

אני אפילו מחזיק את עצמי שלא להכנס לכלי זמר ולקחת
את הטלה השחורה עם ההאמבאקרים שתעמוד ליד
הטלה עם ה - P90.
(כמובן שאם היא לא תהיה ברת-נגינה, היא תישאר שם)

האבסורד הוא שגיטרה כזו אמורה דווקא לעלות יותר מגיטרה
שאינה רליק - בכל זאת, עבודה של מכסיקני גם שווה כסף.
אז מן הסתם אלו לא הגיטרות הכי איכותיות שפנדר יצרו,
ואז זה עניין של מזל כנראה.

><>

מני.ת

New member
סיפור מהיום.

ירדנו אני והדס (אשתי) למנהטן היום. בקיץ אנחנו משתדלים לרדת העירה ומטיילים. תמיד אני משתדל שבדרך יצא "במקרה" להתקל בחנות שמעניינת אותי והפעם עצרנו בLudlow Guitars . זאת חנות בוטיק לגיטרות וציוד נלווה, בהחלט חוויה להעביר שם זמן.
בין הגיטרות התלויות היתה הגיטרה הזו שנראתה חבוטה באופן אכזרי למדי. הדס לא האמינה שהגיטרה לא באמת ישנה מאד ובטח שבטח לא האמינה למחיר. כשהצצנו בסטיקר, $4100 במבצע במקום $5300. גם כשהמוכר אישר שהגיטרה חדשה היה קשה לה להאמין ומשתי סיבות. האחת, שכל הסריטות, הקילופים והחלודה זה לא סיפור של שנות התעללות והשניה, איך למען השם מישהו יוציא מעל ארבעת אלפים דולר בשביל דבר שנראה כך. האמת, שגם לי זה נראה קצת הזוי, אבל יכל להיות שאני כבר חטיאר. בכל מקרה, אני מחזיק ממה שהפך את הגיטרה הזו לכזו במראה, אומן!
הגיטרה, טלקאסטר 1960 קאסטום.

Katarzis

New member
זה בדיוק כמו שתשאל

איך יהיה מישהו שיוציא אלפי דולרים על ג'ינס קרועים של מעצב ידוע.
כי יש מי שיוציא.
מה שמוזר לי זה שחרצת את דינה לפני ששמעת והרגשת אותה, כי זה מה שחשוב, לא?

למעלה