To Relic Or Not?

byrdparis

New member
To Relic Or Not?

אז ברשותה של קרן

אני לוקח את הנושא הזה מהפוסט שלה משרשור האנטי GAS.. ומפתח אותו קצת ברשותכם כמובן גם כן.

קרן כתבה שהיא לעולם לא תקנה RELIC היא מעדיפה ליישן את הגיטרות שלה בעצמה.. ואני ממשיך עם סיפור אישי;
לפני כמה שנים כידוע לכם פנדר הוציאה את סדרת ה ROAD WORN שלה.. גיטרות סטראט, טלה וג'אז בס כאשר הם נראות כאילו הן וינטאג' משנות ה 50 וה60
בעצם יש כמה תת סדרות בתוך הליין הזה. 50th, 60th, ו PLAYER אאל"ט שעליהם יש קצת פחות WORN מהקודמות..
כל אחת מהגיטרות בכל אחת מתתי הסדרה מיוצרת חדשה במפעל המקסיקני של הקונצרן ו"נחבטת" בצורת וינטאג, כולל דהיית הצבעים, שפשופים, שריטות דנגים ועוד
על הגוף, פיקאפים, פינגר בורד you name it.. המפרט שלהם דווקא די מעניין וכדאי לקרוא קצת על הכל.
למשל, יש טלה אחת שאני לפני כמה חודשים נדלקתי עלייה קשות מהסדרה הזו, עם פיקאפים של סימור דאנקן לא פחות מבברידג' ובנק כסטוק ועוד..
הגיטרות הללו נמכרות היום בכלי זמר ב 3,000 שקל give or take ובתור גיטרות הן פשוט מצוינות לטעמי.

ניגשתי לאחד מסניפי כלי זמר לפני זמן מה.. כדי לנסות לנגן ולראות in person את הגיטרות הללו ואת הטלה הזו באופן ספציפי (עם סטפה של כסף בכיס , במטרה להוציא אותה משם). לקחתי אותה לידיים חיברתי לאחד מהמגברים בחנות והתחלתי לנגן.. הדבר הראשון שאמרתי זה WOW.. היא פשוט מרגישה מופלא!, מנגנת נהדר, סאונד משוחרר ומצויין. לא ייאמן איזו גיטרה זו ובמחיר ממש מצחיק לכל הדעות.. (אולי לא מספיק נמוך.. נגיע לזה כבר)

אבל -
בהמשך החצי שעה שניגנתי עליה בחנות, מצאתי את עצמי בכל רגע, מנסה לגרד חלודה מהפיקאפים עם המפרט, משפשף עם האצבע את הפיקארד במחשבה אולי הלכלוך ירד, מנסה להסתכל באור אחר על השריטות והשפשופים שלה ועוד..
מה שהסתבר לי בסופו של דבר, שאין סיכוי כרגע שאני מסוגל לקנות גיטרה חדשה שנראית ככה, למרות איך שהיא מרגישה..
ה OCD שלי פשוט נתן לי בעיטה בתחת בצורה כזו שבקושי הייתי יכול לעמוד ולהמשיך לנגן מבלי לחשוב על איך אני מגיע הביתה וקונה את כל ההארדוואר מחדש
שיהיה נוצץ ונקי, מחליף לה את הפיקארד וצובע אותה מחדש
.

מסקנה: הגיטרות הללו מנגנות ומרגישות מדהים! באמת..
אני אישית לא הצלחתי להביא את עצמי להוציא את הכסף מהכיס ולקנות ..

ובהמשך לזה.. אולי פעם, אולי.. אם המחיר יהיה באמת הרבה הרבה יותר אטרקטיבי.. אז אקח לי אחת כזו, אולי אצליח להתגבר על זה עד אז.
או מקסימום אחכה שמישהו ימכור ביד שניה ואז יהיה לי יותר קל "לשפץ" אותה

Katarzis

New member
רציני? הרוד וורן שניסיתי היו נפילה קשה

כמעט כל רליק ק"ש שתפסתי לעומת זאת הביאה לי את הכאפה.

הסיכום שלי לגבי רליק:
מבחינת סאונד - זה קוסמטיקה נטו - אין הבדל.
מבחינת הרגשה - יש הבדל - הצווארים משופשים ומרגישים ברוקן אין.
מבחינת מראה - עניין של טעם.

byrdparis

New member
כן רציני, אבל

הנסיון שלי מתחיל ונגמר באותה הטלה הזו הספציפית, לא ניגנתי על אף אחת אחרת, לא סטראט ולא הבסים.
אז, אני לא יכול להיות החלטי בענין.

לגבי הסיכום שלך -
מסכים עם הכל.

khammel

New member
מסכימה

הרוד וורן שניגנתי עליה אצל קרוב משפחה הרגישה לי כמו גיטרה זולה שהתעללו בה.

חתוליס

New member
תגובה מטומטמת בפנים

כשאתה קונה גבינת רוקפור בסופר אתה חושב "איך שאני מגיע הביתה, אני מוריד ממנה את כל העובש!!!"?

סיימתי את תפקידי החשוב. אני הולך להביא את בשורת הטרולינג למקום אחר עכשיו.
תודה שקראת.

mr dish

New member
זו הסיבה שאני צורך רק רוקפייב.......

לא שיש לי ניסיון עם גיטרות רליק או משוחזרות, כך או אחרת, אבל הקונספציה האישית שלי לא ממש משנה לי אם הכלי בתול, חדש או משופשף.
לי חשוב שהכלי עשוי באיכות, לא מצועצע מדי ואם אפשר - גם מיוחד ונדיר, אם זה אפשרי.
כל הנ"ל נכון לגבי הכל, לא רק כלי-נגינה ומגברים. אני רוכש כעת טיונר סטראו ישן שיודע לעשות את העבודה יותר טוב מכל צעיר נמרץ ודנדש בשוק.

חתוליס

New member
מסכים עם כל מילה

יחד עם זאת, קשה לי להגיד שאני לא בוכה בלילות על כל שריטה שנגרמה מתוקף רשלנותי שלי...

yehuda kotton

New member
חחחח...אצלי ההפך....

...קצת פחות נוח לי עם גיטרה חדשה ומבריקה (בלי קשר לתחושה) בגלל החשש שהיא תקבל מכות ושריטות. גיטרה שכבר חבוטה כבר לא איכפת לי להשתולל איתה.

לגבי רליק: לפני האופנה הזאת של הרליק מהעשור האחרון, היה נראה לי הזוי שאנשים מחזיקים סטראטים ישנות בלי לצבוע אותן מחדש. היה נראה לי פשוט מכוער להשאיר גיטרה עם צבע מתקלף. בכוונה לגרום לגיטרה להראות כך זה קצת מוזר.

דבר שביל נאש כתב לי (או אולי באתר שלו): הוא התחיל לעשות גיטרות רליק לא בגלל שהוא רצה שגיטרה תראה כך, אלא הוא ניסה לעשות פיניש נייטרו מאוד דק על גיטרה שיצא דהוי והתחיל להתקלף ואנשים התלהבו, אז הוא גילה נישה ריווחית.

אגב, יש לי את הלספול הראשונה שלי כבר קרוב ל-30 שנה. כשקיבלתי אותה היא היתה בת 10 ונראתה כמעט חדשה אז יצא לי לחוות על בשרי את תהליך ההזדקנות ו"רליקיפיקציה" (המצאתי עכשיו את המילה הזאת!) שלה במשך השנים. זה תהליך די קורע לב להבין יום אחד שהצבע האדום הבוהק בסנברסט דהה ועם הזמן כמעט נעלם לגמרי.
לכל אלה שמעדיפים שהרליק יקרה באופן טבעי, אני לא ממליץ על זה.

gillad e

New member
אני הייתי הולך על RELIC

חבל להביא לי גיטרהשניראית חדשה כי אחרי חודש חודשיים היא כבר תהיה מלאה דפיקות...חבל על הכאב לב.

avirambar

New member
הנושא עלה בעבר אבל...

חשוב להבין, בכדי שגיטרת רליק תהיה גיטרה טובה היא חייבת להיות קודם כל גיטרה טובה בלי קשר לרליק או לא.

אני באופן אישי לא חושב במונחים של יותר טוב או פחות טוב.
זה פשוט שונה-כל החוויה שונה.

זאת אומרת שלדעתי הגיטרה שלי שאני גם אצרף תמונות שלה בעוד רגע, היא גיטרה מעולה מבחינת עצים בנייה סאונד תחושה וכו' גם אם היא הייתה מיוצרת כ-לא רליק.

לגבי הרוד וורן-אמרתי את דעתי בעבר-גיטרה בינונית ומטה, שגם נופלת בענק מול סטנדארט, שכידוע סטנדארט זה אחלה אבל קסטום זה קסטום אין מה לעשות.... עולם אחר.

עוד נקודה למחשבה - שמעתי את הגישה שאומרת שהכי כיף ליישן בעצמך את הכלי - אוקיי, יש בזה משהו אבל עד היום לא הכרתי מישהו שיש לו כלי ברמה גבוהה כמו קסטום שגם הצליח ליישן בעצמו את הגיטרה שלו-וזה מתקרב לפרטים שיש להוי רליק קסטום שופ כפי שבתמונות הבאות תוכלו להתרשם בחלק מהדברים. (אולי בגלל שאין לי חברים גיטריסטים בני 70-80
)

על טעם ועל ריח אין מה להתווכח, אבל רליק ברמות האלה זה עבודת אומן. ולא חייבים לאהוב את זה בכדי לדעת להעריך את זה.

deathOrat

New member
אני באופן אישי לא אוהב רליק קנוי

ואני אסביר, יש לי כמו כולם dents ושריטות על הגיטרות היותר ישנות שלי אבל חלק מהדנטים לדוג' הם חלק מהסיפור שלה והאופי שלה אני יודע שזה נשמע טיפשי אבל אני זוכר את ה"כמעט התקפי לב" של כל שריטה, את הפעם שניסיתי לעשות משהו והציפורן חדרה קצת לצוואר ואת המאמץ שלקח לי כדי להבין איך לעשות את זה משוחרר, את זה שנרדמתי עם הגיטרה וקמתי בלי להשים לב אז היא חטפה מכה, לראשונה שלי יש מלאאאא מכות ושריטות אבל זה כאילו חלק מזה שהייתי מתאמן הרבה, לקנות רליק מוכן מהמפעל זה מאבד מהמשמעות של כל השריטות, גם אני יכול ללכת לבכביש להוריד את הפיקאפים והצוואר ולגרד אותה עם הכביש אבל שריטות של אימונים ושות' זה משהו אחר, זה משהו שאני נושא על הגיטרות שלי בגאון

avirambar

New member
שמע ידידי היקר

אם אתה חושב שאפשר לקחת באופן עצמאי גיטרה ולגרד אותה על הכביש ולקבל תוצאה של רליק שבוצע בקסטום שופ אתה פשוט לא מכיר גיטרות רליק שיצאו מהקסטום שופ ולכן אתה אומר את זה. אחי-זה בפירוש חוסר בקיאות בנושא. אתה מוזמן אלי בכיף לראות להרגיש ולשמוע-אין לי ספק שתחזור בך תוך שניה ורבע.

horsie

New member
אם ...

מה שעושים בקאסטום שופ לא נראה באמת נראה כמו גיטרה שגורדה על הכביש או נפצעה בצורה אמיתית
הרי זה לא באמת רליק אלה רליק ונאבי
והקטע של לשמוע לא באמת רלוונטי כי זה עניין קוסמטי

אם אני רוצה גיטרה להתעללות אז פשוט גיטרה שחורה או משהו
חוץ מזה שאף פעם לא תפסתי מגיטרה רגילה של פנדר או משהו בסגנון יצירת אומנות יותר מידי
צבעים בנאליים שנראים נחמד מאוד לא יותר מזה, לא כאלה שבאמת איכפת לי שיקבלו מכה, אפילו מוסיף לאופי של הנוקשה של הגיטרה

גיטרות עם מייפל טופים משוגעים ודברים כאלה שנראות כאילו הן נבנו בשביל לתלות על הקיר זה באמת כואב

אז המסקנה...
אני אישית גם חושב שזה די מיותר לקנות גיטרה כזו

מחכה כבר שהERG והG&L שלי יתחילו ל"התיישן"
אם כי בדאגה מסויימת חחחח
ודווקא את הPRS שהיא כבר די מבוגרת (92) הייתי רוצה להחזיק לילדות שלה

למעלה