to bigsby or not to bigbsy....

to bigsby or not to bigbsy....

שלום לכולם. יש לי GIBSON EDS1275 (דאבל נק) ואני מתלבט האם לחלל את הגיטרה ולשים לה BIGSBY (על הגיטרה של ה- 6 מיתרים כמובן). מה אתם הייתם עושים? כל החושים שלי אומרים אל תהיה אדיוט ופשוט תקנה גיטרה נוספת, אבל עדיין אין תחליף לסאונד של ה- EDS . את האמת, גם לא יצא לי לראות מישהו שכן עשה את זה. בקיצור כל דעה הערה או הארה תתקבל בברכה. אחלה יום לכולם ותודה מראש.

SBR91

New member
עצה שלי

אל תתחיל להפוך עוף לבשר או במילים אחרות תן לאורגניות של הכלי שלך לעשות את העבודה שלה

תודה על העצה

הייתי שמח אם היה ביכולתך להסביר את הנימוקים המשכנעים שלך. האמן לי, אני מודע "לאורגניות" של הגיטרה שלי, והיא אכן "עושה את העבודה" (קצרה היריעה על מנת שאתאר לך את מדורי הגהנום שעברתי עד שמצאתי אותה). אני פשוט מתלבט האם זה יוסיף או יגרע ממנה בסופו של דבר. אני מניח שיש לך היכרות בסיסית עם הגיטרה ולכן אני מתאר לעצמי שאתה יכול להבין את הקונפליקט, בעיקר בהסתמך על איך ה BIGSBY מוסיף ל- SG סטנדרטיות וגם ללס פול. תודה על התשובה בכל מקרה.

liorhz

New member
ביגסבי

למיטב ידיעתי יש סוג מתקן דומה לביגסבי המקורי ללא צורך בקידוחים - קנה ובדוק בלי התלבטות. כבעלים של טלה עם ביגסבי (ובעלים לשעבר של טלה אחרת ללא ביגסבי) הגריעה מ"האורגניות" של הגיטרה אינה כה דרמטיים.

יש מצב שאתה נותן לי הכוונה?

שלום איש תודה על התגובה דבר ראשון. דבר שני, יש מצב שאתה יכול להפנות אותי לאתר שבו ניתן להתרשם מאותו מתקן שתארת? במידה ואתה מכיר אדם שמתעסק בתחום הביגסבי בארץ זה גם יעזור, סתם להתייעץ גם איתו. תודה מראש ושיהיה אחלה יום.

mr dish

New member
לא הבנתי משהו...אני חייב הסבר יותר ארצי ל....

תן לאורגניות של הכלי שלך לעשות את העבודה שלה

SBR91

New member
יעני ש

אם אתה רוצה לשדרג ולחורר את הכלי עדיף שפשוט תקנה כלי חדש

mr dish

New member
אההה. אם כך, הרשה לי להקיש לך עוד קושיה....

האם, לדעתך, יש הבדל כלשהו ב"אורגניות" של הכלי, העץ והתוצאה, בין אם החירור הייעודי נעשה בידי היצרן, או בידי מומחה כלים אחר? לא אוהב פילסופי סרק, סורי...

נראה לי שהוא התכוון

לזה שעדיף להשאיר את הגיטרה כמו שהיא עוצבה וכמו שתכננו אותה ולא להתחיל לדחוף דברים כמובן שזה חלק בלתי נמנע, וזה כיף לשנות וזה גם לא ישנה יותר מידיי אם לא עשית משהו דרסטי אבל אני עדיין לא ראיתי פליינג וי עם ביגסבי לדוגמא , ולא ש״ אסור״ אבל בטוח ניסו מתישהו והיצרנים לא יצרו את ה מסיבה מסוימת

למעלה