to be in tune with

טוב, בתור עורכת אני ממילא מתעכבת

על כל דבר שהמתרגם הקליד בשצף-קצף, אז לא אכפת לי גם לנקד. אף שההוצאה שאני עובדת איתה עכשיו מסרבת לאפשר לי זאת ודורשת ממני ייצא וגם יירד. נו, כותבי הצ'ק שולתתתים.

Eldad S

New member
../images/Emo6.gif

Born free, as free as the wind blows As free as the grass grows Born free to follow your heart

Eldad S

New member
תנועת i נכתבת באות יו"ד

(אלא אם כן יש אחריה שווא נח): שימור, קיצור, ייתכן, יילמדו, הגייה וכו'. הנה החלטות האקדמיה הרלוונטיות לנושא. ראי את אחד הסעיפים הראשונים, העוסק בתנועת i: http://hebrew-academy.huji.ac.il/decision4.html

Fanja

New member
הנה עוד אחד:

אם אדם מבחין בעקמומיות שיניו של בן-שיחו - הבחנתו מדויקת או אבחנתו מדויקת? כתבתי הבחנה כי זה לא diagnosing (אבחון, אבחנה) אלא an accurate observation , אבל תקנו לי לא'. הערותיבם ?

ססילי

New member
לדעתי

'הבחנתו מדוייקת' משמעו שפעולת ההבחנה מדוייקת. פה הכוונה היא כמובן שמה שהוא הבחין בו מדוייק. לדעתי יש גם משמעות כזו לאבחנה (משהו יותר בכיוון של 'תובנה' או לפעמים של הבדלה בין דברים משל איבחון), ולכן 'אבחנתו מדוייקת' זה בסדר. בכל מקרה, הייתי מנסחת אבחנה מדוייקת (ולא אבחנתו)

Fanja

New member
אבל זו בדיוק הכוונה:שהוא הבחין נכון

או שמא אני מפספסת את ההבנה?

Fanja

New member
מיעוט נחשב ומשמעותי! ../images/Emo13.gif

אני מאוד מעריכה את תשובותייך!

Eldad S

New member
גם אני משתמש ב"אבחנה"

רק ל"דיאגנוזה", וכשמישהו מבחין במשהו, אני כותב "הבחנתו". אני תוהה מה דעתם של העורכים בנושא זה. עידית?

כן, אבחנה משמעותה דיאגנוזה.

מילון ההווה גורס: "תן דעתך להבדל בין אבחנה להבחנה, - שם הפעולה של מבחין." גם צבעוני מתקנת "אבחנתו" ל"הבחנתו" שלא בהקשר של דיאגנוזה.

henor

New member
אני לא עידית אבל גם אני מבחינה בין

"אבחנה" שהיא דיאגנוזה ובין "הבחנה" שהיא observation. כאן לעניות דעתי צ"ל "הבחנה".

nurithy

New member
חיזוק למיעוט

סליחה שהבחנתי במאוחר... אכן אבחנה ולא הבחנה. כמו צפירת-ארגעה ולא הרגעה. וכמו... הנה משהו לישון עליו בלילה: התראה, אתראה, התרעה, אתרעה, הרתעה וארתעה. מצא את ההבדלים.

למעלה