Tip
Tip

Ak477

New member
Tip ../images/Emo53.gif Tip

שלום :) שמי מיכאל , שחקן מתחיל. רציתי לשאול שאלה די " פשוטה " , מהי התקטיקה של מכת הפתיחה במשחק פול ( חצאים חלקים ? ) כך שיכנסו כמה שיותר כדורים ? אפשר לקבל קישור למקום בו ניתן ללמוד טכניקות דומות ?

9ball master

New member
שאלה לא פשוטה בכלל...

מכת הפתיחה היא אחת המכות החשובות ביותר במשחקי הפול השונים וישנם כאלו שאף טוענים שהיא חשובה מכולן. אין טכניקה אחת שאפשר להגיד עליה שהיא הכי טובה, כל שחקן צריך לאמץ לעצמו את הטכניקה שעובדת עבורו הכי טוב. שחקנים עובדים על מכת הפתיחה שלהם במשך המון זמן על מנת לייעל אותה עד כמה שאפשר. הייתי מציע לך לפנות למדריך בנושא הזה כי הוא יכול לעבוד איתך על מה שיתאים לך הכי טוב. דבר חשוב במכת הפתיחה הוא מקל פתיחה, זהו נושא שלא כל כך מפותח בארץ אך הוא מתחיל, שחקנים מתחילים להבין שיש צורך בציוד שמתאים למכות מסויימות. מקל שמיועד למכת פתיחה ייתן יותר עוצמה בפחות מאמץ בזכות המבנה שלו והחומרים שממנו הוא עשוי.

Ak477

New member
תגובונת

ראשית , תודה רבה על ההתייחסות. שנית, אני חייב לומר שעכשיו אני מרגיש פחות רע עם עצמי בקשר לחוסר היכולת לפתוח כמו שצריך :) ולבסוף, היות וזה פורום סנוקר וביליארד אולי כדי שתעזרו כאן קצת לחבר'ה מבחינת טיפים , שרשור טיפים , מאמרים , שמתי לב שפינת הטיפים ריקה , חבל :) שוב תודה.

9ball master

New member
טיפ....

כששאלו את באדי הול (אחד השחקנים הטובים בעולם) על מכת הפתיחה הוא אמר: "אני מנסה מצד אחד, אם זה לא עובד אז מצד שני ואם גם זה לא עובד אז אני פשוט מכה הכי חזק ומקווה לטוב...." כששאלו את ווילי מוסקוני (נחשב לשחקן הטוב בכל הזמנים) איך הוא מנצח כל הזמן, אז התשובה שלו הייתה: "אם לא מחטיאים אז אי אפשר להפסיד...." עצות חינם עולות בסופו של דבר ביוקר.... אבל בכל זאת, אני אתן לך שתיים 1. תשב ותסתכל מה אחרים עושים ותנסה להבין על פי התוצאה מה לעשות או לא לעשות, אפשר ללמוד הרבה מהסתכלות... אני יכול להגיד לך שחורה לי העובדה שכשיש תחרות בארץ, אין קהל, אף אחד לא בא לראות... גם שחקנים שמשתתפים ומפסידים לא נשארים לצפות בהמשך התחרות, איך הם מצפים לנצח? יש להם הזדמנות ללמוד את היריבים שלהם אך פתאום הם ממהרים.... תלך לתחרויות ותסתכל מה השחקנים הכי טובים עושים... 2. וזאת העצה הכי טובה שאני יכול לתת, כך שיעורים מודרכים ע"י מדריך מקצועי, זאת הדרך הכי נכונה ללמוד משהו כמו שצריך, יותר טוב מכל דבר אחר. משהו אחרון לגבי מכת הפתיחה, כמו שכבר אמרתי, היא נחשבת על ידי רבים כמכה הכי חשובה במשחק אבל הנה עובדה מעניינת: לשחקן שנחשב לטוב ביותר בשנים האחרונות - Efren Reyes, יש את מכת הפתיחה הכי גרועה מבין כל המקצוענים.... אך בכל זאת הוא מצליח לנצח את כולם יותר מכל שחקן אחר....

Anin17

New member
ב-2 התכוונת לקח או כך?

זה משנה לגמרי את המשמעות של המשפט

O f e r P e e r

New member
כיצד...

אתה יכול לכתוב דברים אלו על ידידנו EFREN..., אולי תנסה להבין מה הוא עושה במכת פתיחה ואז תבין כמה "חזקה" מכת הפתיחה שלו... מי כמוך מכיר את קורי... וכן הלאה... במכת פתיחה אין צורך לשימוש בכח!!! טכניקה, טכניקה ושוב טכניקה!!! נחשבת באמת למכה החשובה ביותר במספר משחקי ביליארד שונים!!! (לא בכולם) היות ומטרת מכת פתיחה היא כמו בכל מכה אך בתוספת ניסיון העשרת והעברת מומנט אנרגיה נוסף... מאד קשה היא לביצוע... מניסיוני האישי, שחקנים יכולים לקרוא, להפנים ולהבין מה דרוש לביצוע, אך לא יבינו למה אחוזי הצלחתם נמוכים (אם בכלל) אישית השקעתי כשנה על מנת ללמוד מספר מכות פתיחה...(ברבים- מכות ולא מכה אחת) אין קיצורי דרך... איש מקצוע חייב מצד אחד לזהות היכן הבעיות האישיות של כל שחקן ושחקן, מצד שני חייב לנווט את השחקן ולפתור את הבעיות במהרה!!! במשך שנים רבות של הדרכה, מצאתי כי הבעייה הרצינית ביותר של שחקנים, לא משנה כמה זמן הם בענף הביליארד, הם יסודות המשחק!!! איך אפשר להתחיל נסיעה ברכב מהילוך שלישי, רביעי או חמישי? רק אימון נכון יביא אתכם לשלמות!!! על מנת לבצע אימון נכון... צריכים עזרה מקצועית... כל השאר, יגזול זמן יקר אשר בסופו תגיעו למסקנתי... עזרה מקצועית בהצלחה, ו...יום ביליארד מהמם, עפר

9ball master

New member
אני יכול כי.....

שמעתי את Efren אומר זאת בעצמו יותר מפעם אחת, הוא בעצמו טוען שמכת הפתיחה היא הנקודה הכי חלשה במשחק שלו. מה שכן, הוא מודע למגבלה שלו ופועל בהתאם....

ב י ש ו ף

New member
קצת מתודיקה

בביליארד שממנו התחלתי אבל התקדמתי לסנוקר כי הוא יותר מורכב ומעניין נקודת ההשקפה הבסיסית היא זהה, ככל שתשלוט בלבן טוב יותר ככה תוכל לנהל משחק לא מסובך ואפקטיבי. חשוב ללמוד את הלבן , זה מה שכל שחקן יגיד לך. לגבי מכת הפתיחה שני המלצות, אם אתה משחק הגנתי רצוי שמי שיפרוש את המשחק יהיה השחקן היריב בגלל שאני מניח שלא מדובר ברמה גבוהה הטיפה הוא להצמיד את הכדור הלבן לשאר הכדורים. במגמה שהם ישארו יחסית דבוקים, אם היריב שלך "טמבל" מה שסביר להניח, אתה פשוט מצמיד את הלבן ע"י מכה עם רגש בחלקו העליון של הכדור, ככה שתיווצר הצמדות (גם כזאת יחסית) ואז ה"טמבל" יפוצץ תכדורים, הסיכוי שהוא יכניס כדור במכה כזאת תלויה בגודל השולחן ובפוקס. מה שנראה לי בהסתברות של אחד לחמש (שזה גבוהה) אבל סטטיסטית יותר בטוח. יש הרבה טיפים למשחק, צפה בשחקנים טובים יותר תלמד לעקוב אחרי הראקציות של הלבן, תרגל מכות למטה למעלה ובצדדים. יש המון טיפים תלוי לאן השאיפה. (תרגול זה שם המשחק, אבל תרגול לא נכון יכול להשאיר אותך כמעט באותה רמה)

9ball master

New member
רגע רגע רגע....

לפני שאתה מחלק טיפים לגבי משחק שאתה לא מכיר אולי כדאי שתלמד את החוקים....... במכת פתיחה חוקית במשחק ה 8ball (חלקים ופסים) צריך ש: 1. הכדור הלבן יפגע באחד משלושת הכדורים שעומדים בקודקוד המשולש, פגיעה בכדור אחר היא עבירה. 2. על מנת שמכת פתיחה תחשב לחוקית, אחד משני התנאים הבאים צריכים להתקיים: א. שיכנס כדור ב. שארבעה כדורים לפחות (לא כולל הכדור הלבן) יפגעו בדופנות השולחן לפי החוק הנ"ל אתה מבין שפתיחה "הגנתית" שבה מצמידים את הכדורים היא לא חוקית
אולי אתה חושב שסנוקר יותר מורכב ומעניין כי אתה פשוט לא מכיר את שאר משחקי הביליארד.....

O f e r P e e r

New member
קשה לי...

להבין אותך... מה הכוונה ל... "בביליארד שממנו התחלתי אבל התקדמתי לסנוקר"? מה זה ביליארד? (מנסה להבין את מילון המונחים שלך) עד לרגע זה חשבתי לעצמי ש... סנוקר זה ביליארד, פול זה ביליארד, קארום זה ביליארד, פירמידה זה ביליארד... על מה אתה מדבר? שוב... יום ביליארד נפלא עפר

Anin17

New member
אני כמעט ולא משחק פול

אבל שאני משחק אני מחזיק את המקל ממש בסוף לטובת יותר עוצמה במכה, מה שבא על חשבון הדיוק שגם ככה לא נדרש ברמה סופר גבוהה במכה הזו אני מכה בד"כ בראש המשולש מתוך הרגל ומבלי סיבה מסויימת, לפעמים זה יוצא טוב ולפעמים פחות...

ב י ש ו ף

New member
לא מסכים לגבי חוסר דיוק

אם אתה הולך על גישה התקפית במכה כדאי שתבדוק עד כמה הכדורים האחרונים מותאמים לכיסי החורים האחוריים בקרנבול.

O f e r P e e r

New member
מר בישוף...

שאלה לי אליך, אולי תעזור לי קצת... עשרים שנים אני בענף הביליארד, עוד לא נתקלתי במשחק אשר הכדורים מונחים לכיס כלשהו בזמן סידורם!!! (על פי סידור חוקי) בבקשה גלה לנו לאיזה משחק אדוני מתכוון? ו...אולי אוכל להתייחס לכתוב כאן... יום נפלא, עפר

9ball master

New member
תשמע...

בעיקרון אנחנו לא אוהבים לעודד הימורים בביליארד בפורום זה. זה פוגע בספורט ומחזיר אותו לימים אפלים ולמאורות האפלות שממנו הספורט הזה התחיל בארץ. אבל במקרה שלך אני אחרוג, כי יש כאלו שניתן להעמיד אותם במקומם רק בדרך אחת... אז אני אגיד לך מה מתאים לי לראות אותך עולה לשולחן עם עפר ומשאיר את המכנסיים שלך במועדון...

ב י ש ו ף

New member
מי נוגע בביליארד?

דיווס לעת פרישה הלך לקחת אליפות עולם אחרי כמה ש אליפויות סנוקר, זה משחק לפנסיונרים. כשיש משחקי שולחן איזה מהם מדובר יותר? לאיזה מהם מיחסים חשיבות? ביליארד הוא פסה גם בעיני המבינים, וגם בעיני התיקשורת הוא לא מורכב ומתוחכם כמו הסנוקר. הפרט היחיד שאולי קצת נותן בו איזה שהוא אופי שהכדורים לא מסודרים סכמתית על השולחן וזה מצריך קצת יותר יצירתיות, אבל חוץ מזה? משחק פנסיונרי.

למעלה