TIKE - טורקית בהרצליה

Siren

New member
TIKE - טורקית בהרצליה

אחרי בוקר עמוס סידורים וריצות מצאנו את עצמנו בפיתוח, הרצליה פיתוח. הרעב הציק בבטן וההתלבטויות היו רבות. את שגב זנחנו (בשלב זה) בגלל המחיר, מוזס לא ריגשה אותנו ונותרנו עומדים בצומת מתלבטים בין כניסה לאחד המקומות האהובים עלינו, זה שיפיק חוויה מוכרת וטובה (זוזברה) לבין מקום חדש שיתגמל אותנו בהתנסות חדשה (TIKE). לאור התרשמותנו העמוקה מביקורנו הראשון בטוטו בשבוע שעבר, חשנו אמיצים מספיק לבחור בזו שתפיק חוויה לא מוכרת. החרסינה בשירותים מקסימה וזה בערך הדבר החיובי היחידי שיש לי לומר על המקום. פתחנו בשלישיית סלטים: סלט חם של חציל קלוי ביוגורט ופיסטוקים קצוצים היה סתמי. קצת חציל, הרבה יוגורט ושום חיבור טוב ביניהם. במיה בשמן זית ועגבניות - הגיע קר. שאלנו מדוע והוסבר לנו שזו מנה קרה. חווית האכילה היתה קצת כמו לאכול תבשיל במיה מאתמול ישר מהמקרר. לא היה כיף לנגב את הרוטב ובגלל הטמפ' של המנה הטעמים היו עדינים מידי. כופתאות סולת ממולאות בבשר טלה, צנוברים ועשבי תיבול. 2 כופתאות ליתר דיוק. מנה מוצלחת הגיעה עם רוטב טחינה ורוטב עגבניוות-כוסברה חריף וטוב. אז לא רק החרסינות בשירותים היו מוצלחות. קיבלנו חינם פיתות קטנות וסלט עשבי תיבול. המשכניו בעיקריות: הצימחוני לקח מרק חומוס וגריסים. המלצרית הסבירה שמדובר יותר בתבשיל מאשר מרק. הרשי לי גברתי לחדד את הנקודה. לכנות את המרק, כן מרק ולא תבשיל, כסתמי יהיה פירגון אדיר לשלולית המים שקיבלנו. אני הסתפקתי בטעימה בודדת והחמצת הפנים. המשכנו בעיקרית נוספת:קבב מסורתי של טיקה מבשר טלה קצוץ ותערובת תבלינים ייחודית. הקבב היה מפורר ולא עסיסי. קיבל ציון עובר לא יותר מזה. ויתרנו על קינוח וקפה וברחנו החוצה. היה רע לתפארת.

בולרו2

New member
נשמע רע מאוד

כשנפתחה המסעדה היה נדמה שמדובר בקונספט מוצלח, אבל המון הד שלילי על המקום בתקופה האחרונה, חבל.

Siren

New member
כן

המחירים זהים לזה שמפורסם באתר. לדוגמא: ה"אדנה קבב" עולה 65 ש"ח והתמורה היא שיפוד אחד של קבב, קצת אורז ומתחת להכל סוג של טורטייה

Skiddie

New member
רוצה לצאת להגנתם של tike

בתור אחד המקומות החביבים עלינו לצהריים. סלטי הפתיחה אמנם לא מדהימים. הם טעימים אך די סתמיים. הפיתות שמוגשות מאוד טעימות. הקבבים לעומת זאת אלוהיים. מהטובים שיצא לי לאכול אי פעם. ממליצה לתת להם הזדמנות נוספת. מה שלנו הכי מפריע בצהריים הוא איטיות השירות. לא תמיד מתאים באמצע יום עבודה.

שרי49

New member
מסכימה עם Skiddie

גם אני ביקרתי בטיקה, ולדברי Skiddie הסלטים סתמיים אך לעומת זאת הקבבים מדהימים והלחמעג'ון. לא כל המנות מוצלחות, צריך לדעת מה להזמין.

ח ר ו ב

New member
תקני קבבים אלוהיים . ולא תהיי

זקוקה לבינוניות שלהם. המלצות. לימוזין - 45 שח לקג. 16 עשר קבבים יפים ונהדרים. מרינדו - פתחו חנות ברמהש. שווה ניסיון. [עדיין לא ניסיתי ] חינאווי ברחוב קדם . שווה גם. בשביל קבב מדהים, לא צריך מסעדה. לדעתי. צריך קצב\ ספק בשר איכותי . בצורה של שובר ממקום העבודה בעלות נמוכה. זה אולי כדאי.

ח ר ו ב

New member
מירב. יוצא לך לעשות סיניה על פיתה

מהקבב של חינאווי? כך זה הולך. חוצים פיתה לשני עיגולים. מרדדים לשכבה דקה את הקבב על הפיתה. טחינת היונה גולמית זירזוף. לתנור עד לקריספיות הפיתה. בינתיים חותכים עגבניות אדומות ובשלות ! לקוביות קטנות, מסננים מנוזלים. מתבלים, בתימין, שום , מלח,פלפל , צילי, ש.זית מעט. ביציאה מהתנור שמים כף מהעגבניות מלמעלה. ווי , כמה זה טוב. מנצח, פשוט מנצח . אצלי בתוכנית לצהריים ,מנת ביניים, לאחר מרק האספרגוס. בבסיס המתכון של הילה אלפרט.

Merav B R

New member
אני אציע את זה לBBQ הבא...

<אני באופן אישי לא אוכלת פיתות
>

Skiddie

New member
ואכן יש לי בבית..

קציצות מדהימות מאיטליז סמיר בטבעון. כל פעם שמגיעים צפוניים הם משוכנעים לעצור בטבעון כדי לקבל קציצות משובחות ביותר לארוחת צהריים. מצד שני, באמצע יום עבודה אני לא: 1. אביא איתי קציצות קרות מהבית 2. אסע הביתה לעשות על האש. הקבבים שלהם מאוד טעימים, גם המסביב לא רע בכלל, מה שגורם לנו לחזור לשם פעם אחר פעם לארוחת צהריים.

Skiddie

New member
תוספת לאור מחאת הזוגי...

הוא אומר, ובצק, שיש עוד מנות מעולות שהוא מכין בבית (למשל פילה בקר ברוטב יין עם נגיעות רוזמרין אשר ללא ספק משתווה אם לא גורם ללהסמיק מבושה להרבה נתחי בשר משובחים שאכלתי בארץ, מה שלא אומר שאנחנו לא מוצאים את עצמנו חוגגים על נתח פילה במסעדה).

ח ר ו ב

New member
נחמד הרעיון , לנסוע בצהריים הבית

ולאכול פילה שהבעל הכין. הבנתי. כונתי הייתה טובה. כמה עולה פילה היום אצל סמיר ?

Skiddie

New member
הכל ברוח טובה, כמובן ../images/Emo24.gif

הוא אומר שהוא לא זוכר כמה עולה פילה, אבל איפשהו בין 110-130 ש"ח לקילו.

ח ר ו ב

New member
אצל סמיר ? אני זוכר מחיר של 75

שח לפני מספר שנים. המחיר השתווה ללימוזין. מעניין.

Skiddie

New member
לא אוהבים את לימוזין...

לאחר פעמיים שבאחת מהן הוגש אנטריקוט 70% שומן ובשניה סינטה עם טעם של בשר שאוחסן בצורה לא טובה... לאור התשבוחות עליהם בפורום, אולי פשוט אין לנו מזל לשם, אבל אני במקום שבו ציפיתי לסטייק וקיבלתי איכסה במקום, מסרבת לחזור.. גם אם זה רק לקנות מהם בשר ולא לשבת שם.

ח ר ו ב

New member
כמה חבל שלא הצליח לך.

אני תומך בגישה שלך כשאני מתאכזב ממקום. אני אכלתי רק פעמיים והיה יותר ממצוין. הם ספקי הבקר הבלעדיים שלי כמעט. ואני גר ברעננה. הם מקצוענים ואנשים מקסימים וטובים. תני להם ולך הזדמנות נוספת. כדאי.

למעלה