אחרי שקראנו את החוברת
מסקנות: FFG שאבו השראה משני משחקי מלחמת העולם השנייה הטובים ביותר שקיים היום בשוק (לפחות עד שToI יצא): Memoir 44 ומשחק המחשב Company of Heroes. לראות קווי דמיון בין Memoir ו ToI זה מאוד קל. הדבר ששאוב ממשחק המחשב הוא דבר שחסר לי מהמשחק של Days of Wonder. אלו מטרות בקרב. למעשה בMemoir המטרה היחידה היא להרוג כמה שיותר יחידות אויב. (בהרחבות הם דאגו ליצור מטרות קרב). ב ToI עקרון המשחק מבוסס על שני דברים: הפעלת כוחות ותקיפה ותנועה איתם. למעשה הבסיס לכל משחק מלחמה (FFG התרחקו מעקרון הקלפים של Borg בשביל לתת הוראות. כל שחקן יכול לתת פקודה לשלושה כלים ואז השני ואז שוב הראשון עד שכל הכלים זזו או עד שלא רוצים להזיז עוד). הדבר השני שהמשחק בנוי עליו הוא קלפי אסטרטגיה. הקלפים הללו הם למעשה חיזוקים ובונוסים בקרב, אם תגבורת יחידות, תקיפה אווירית וכו'. על הקלפים הללו נשלם בCommand Points. בשביל להשיג את הנקודות הללו, אנחנו צריכים להיות בשליטה על מטרות קרב. לדוגמא, הגבעה המזרחית היא מטרת קרב משותפת (יש מטרות רק לאמריקאים ורק לגרמנים). בשלב הסופי של הסיבוב, בודקים מי שולט על מטרת הקרב והוא מקבל נקודות לפי שווי המטרה (ישנם מספר מטרות בכל קרב). זה בעצם הדמיון למשחק המחשב (למי שלא מכיר - במשחק המחשב, עלינו לתפוס נקודות מפתח ולמלא מטרות כדי לקבל נקודות שמשמשות להצנחת כוחות ועוד). אני חושב ש ToI נכנס בקושי לקטגוריית Light War Games. המשחק מורכב, לוח גדול, הרבה אייקונים (כמה מפתיע מצד FFG !), קלפים, יכולות מיוחדות, חישובי תנועה, חישובי קרב (פגיעות, פיספוסים, טווח...). Memoir הוא משחק מלחמה קל כי אפשר להסביר אותו בבערך רבע שעה עד חצי שעה. ToI מסובך ויכול לקחת בערך אותו הזמן שלוקח להסביר את אר'קהם. אני יכול לשער שקרב בודד יקח כשעה בעוד שב Memoir קרב יכול להסתיים בחצי שעה. החלטה: ToI בהחלט נראה כמו משחק מרשים ומהנה. הוא נכנס יופי לרשימת המשחקים לרכישה. די במקום 4 אחרי BattleLore שיכול לתת רמת מורכבות יפה ובו זמנית להיות הרבה יותר מזמין. ואחרי Fury of Dracula או בשמו השני - Drac, put on your running shoes. מחיר יהווה מכשול (בהשערה שהוא יעמוד על כ 400 ומשהו שקלים), אבל אני חושב שהמשחק הוא נקודת המשך למי שמחפש יותר מורכבות ממה שDays of Wonder מציאים. הערת שוליים, המיניאטורות של FFG נראות פחות טוב משל Memoir. לפחות מהתמונות שמעטרות את החוברת ומהסרטון.